Синузит ли е?

• 423
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, октомври месец миналата година се разболях, настинка просто някаква, кашлица, хрема, температура. Тогава пих антибиотик и уж мина. Но от следващия месец вече започна всичко. Отночало започна главоболие, пак температура и запушен нос, на този път и храчки, но нормални смисъл не са били много, личният ми лекар отново ми даде антибиотик, пих го пооправих се, но храчките не спряха. На следващия месец отново същото нещо, но храчките и главоболието се засилват, отново антибиотик. И така обсолютно всеки месец до сега, но вече само главоболие, болка в очите, под очите, скулите, отстрани слепоочията и страшно много храчки нон стоп. И отново повтарям всеки месец антибиотик. Тази месец е направо нетърпимо, боли ме цялота глава, очи скули нос чело под очите абе всичко и много храчки те не спират. Не знам точно как се нарича това място носоглътка ако не се лъжа, така го чувствам секаш и постоянно запушено. Носа ту ми се запушва, ту тече. Отидох при личния лекар и му казах да ми даде направление за уши нос гърло, а той ми каза "абе ти просто си се разболяла сега ще ти дам антибиотик". Не знам вече какво да правя не се издържа не мога да се оправя. Ще си заплатя прегледа като не иска да ми даде направление и ще отида някъде. Има ли някой с такъв проблем?

# 1
Вероятно е синузит, на снимка най-добре ще се види. Аз точно след едно боледуване го отключих и си остана хроничен вече години наред.
Опитай със Синупрет Форте, но поне 2 опаковки. Но е най-добре рентгенова снимка да се види има ли много секрет, кои синуси са засегнати.

# 2
Идете на специалист УНГ. И си потърсете нов личен лекар, този е некомпетентен. И двете трябваше да предприемете отдавна. Бързо възстановяване ви желая.

# 3
Вероятно е синузит, на снимка най-добре ще се види. Аз точно след едно боледуване го отключих и си остана хроничен вече години наред.
Опитай със Синупрет Форте, но поне 2 опаковки. Но е най-добре рентгенова снимка да се види има ли много секрет, кои синуси са засегнати.

А какво правите, за да го облекчавате като е хроничен?

# 4
Ами след първото му лекуване с антибиотик, защото тогава беше сериозна криза и освен болките в главата имах болки и в зъби, светлобоязън на очите и т.н. до сега само веднъж се стигна пак до АБ. Иначе обикновено го усещам докато започне и вземам мерки - Синупрет Форте, нагревки с инфрачервена лампа, топли компреси с торбичка с морска сол, промивки на носа ако има секрет. Но обикновено при мен няма много секрет за издухване.

# 5
УНГ и снимка. Към изброените методи за облекчаване и лечение добавям физиотерапия, при мен много помага.

# 6
Не са дадени като отговор редовни промивки със солеви разтвори. На мен това най-много ми помага (особено хипертоничен р-р - по-солен от физиологичния) и от години не съм стигала до тежки кризи, а до антибиотици - от близо 15 години. Но разбира се, ако има възпаление, трябва да се адресира първо то и да се лекува от специалист.

# 7
Не са дадени като отговор редовни промивки със солеви разтвори. На мен това най-много ми помага (особено хипертоничен р-р - по-солен от физиологичния) и от години не съм стигала до тежки кризи, а до антибиотици - от близо 15 години. Но разбира се, ако има възпаление, трябва да се адресира първо то и да се лекува от специалист.
Отидох днес на УНГ, без направление, козах и всичко подробно, каза ми, че трябва да отида на скенер, но ми трябва направление, а личния не иска да ми даде. За прегледа не ми взе пари, каза да отида да му се помоля да ми даде направление, за да разберем какво ми има. Каза, че има проблем, но няма да ми изпише нищо преди да отида на скенер, също ми каза, че най-вероятно ще мина и на невролог

# 8
Точно така, читавите УНГ диагностицират със скенер. Да, скъпо е, но рентгенът е остарял и неточен диагностичен метод за синузит.

# 9
Ами личната Ви лекарка да Ви даде направление за УНГ, а УНГ да Ви прати на скенер с направление.

# 10
Ами личната Ви лекарка да Ви даде направление за УНГ, а УНГ да Ви прати на скенер с направление.
Ходих на скенер. Излязоха резултатите. Не е синузит. Даде ми направление за невролог, но в понеделник чак ще отида. В резултата от скенера пише " Овална кистична лезия 10мм в ляво париетално ". Нямам представа какво означава, но ми звучи страшно и се уплаших...

# 11
Като го потърсих в интернет ми излезе - полип. Доколкото помня е образувание на лигавицата на носа, което запушва. И при мен на снимка веднъж беше излязло с наченки на полип, но УНГ каза, че няма да предприемаме нищо в него момент.

# 12
Като го потърсих в интернет ми излезе - полип. Доколкото помня е образувание на лигавицата на носа, което запушва. И при мен на снимка веднъж беше излязло с наченки на полип, но УНГ каза, че няма да предприемаме нищо в него момент.

УНГ каза, че няма нищо общо със синусите, а е в мозъка

Общи условия

Активация на акаунт