Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 627
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, ако не е против правилата на темата, бих искала да попитам - дали следните стойности сочат към ИР:

КЗ:            0мин: 4.8   //        60 мин: 7.9    //      120 мин: 3.7
Инсулин: 0мин: 7.7   //        60мин: 170   //      120 мин:12

Обърква ме много високата стойност на Инсулина на 60 мин и после много ниската на 120тата.

Благодаря предварително.

Ел

# 646
Супер си както винаги.
Ся кажи как мина вечерята. Престилката сложи ли, мина ли номера Rolling Eyes
Trollface Trollface Trollface
Хахха, не, не я слагах. Много жега беше и без това. Тея цомби на престилката са пълни с вата и направо щях да се свърша. И без нея, всичко мина чудесно. На първо място му се извиних, дължах му го. Аз самата си казах и по-рано, че той не ми е виновен за нищо. Просто реагирах първосигнално. Иначе като вечеряхме ми разказа надълго и нашироко как са изкарали, че било много суша от години насам. Местните дори правили някакви ритуали за дъжд /там населението е помаци/, но дъжд така и не завалял. Иначе вика прохладничко, готино. То и язовира там, рибарите са ловили и риба /моя не е рибар/, той по гъбите. Та накрая дори каза, че пак добре, че са успели и по 5 буркана да си делнат, щото едно че е нямало гъби, и отделно от израсналите, които е имало - и други хора събират, не само те. То там много хора с това се и изхранват. Берат гъби и предават в пунктове. Каза, че в минали години винаги е имало дъждове, като са били там, а тази била пълна суша.  Имаше случай миналата година замалко да ги тресне мълния в язовира. Били с лодка вътре, изведнъж се е разразила гръмотевична буря и те докато успеят да се доберат до брега.... Аз тогава настръхнах като слушах. Другото - ядене, пиене и разговори за казарми и жени е било Trollface
Редактирам се да допиша, че накрая на вечерята коментирахме кога ще ходим на третото море и стигнахме до извода да е последната седмица на август. На мен очите ми станаха като палачинки, като чух "море" и всичко рЕзко ми мина. Само трябва да видя как ще си сменя отпуската, че съм я писала от 10-ти, а шефчето хич не обича да сменя отпуски, ама ще се оправдавам с многото работа. То си е и така и достатъчно назаднах последния месец, заради заместване.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 21:27 от sharpy

# 647
Шарпи, чудесно ти стои шапката!🤩 Не са те гледали, че миеш колата, защото си жена, а защото изглеждаш така.😉 Радвам се, че "сдобряването" е минало по план.😃
ALISCA, на първи час са пиковите стойности, тогава е нормално да е най-високата измерена стойност. По принцип е добре инсулинът на гладно да е около 5, на първи час да се покачва до 5 пъти, а на втори час да е до 3 пъти от стойността на гладно. Имаш ИР /според мен/, но стойността на гладно не е чак толкова зле. Как се храниш, имаш ли някакви неприятни симптоми или по друга причина направи изследването?
Аз хапнах печения свински дроб, за гарнитура направих извара със зелена чушка и зехтин. Докато се печеше дроба, ядох много малко парче диня, 100 грама- най-безвкусната диня, която съм яла от години...😖 Розова на цвят, с никаква сладост, с много семки- поне беше сочна. Беше нещо наподобяващо краставица на вкус...но да не обиждам краставиците все пак.😅 Ако изобщо ям пак диня до края на лятото, ще купувам отрязано парче- поне да има вкус на диня.🙈

# 648
Здравейте, ако не е против правилата на темата, бих искала да попитам - дали следните стойности сочат към ИР:

Обърква ме много високата стойност на Инсулина на 60 мин и после много ниската на 120тата.

Благодаря предварително.

Ел
Ами то какво да те обърква теб, те при ИР точно тия стойности са си "объркани" а не като на метаболитно здрав човек...
Други изследвания правени ли са или само натоварването? Липиден панел, чернодробни, гликиран хемоглобин, витамин Д, б12 знае ли се как са ти? Щитовидната жлеза също евентуално?
Изобщо, кажи повече защо изобщо е правено изследването дето си показала, все нещо е довело до него.
Как се храниш също може да поразкажеш.

# 649
Благодаря, Долче ♥️
Диня и аз опитах сефте онази вечер у нашите и също беше на вкус като тази, която описваш. Виках си поне като реших да ям (отбягвам я заради ГИ) да имаше за какво, па то... Краставица дето казваш.
ALISCA, не е чак толкова зле изследването. Това, което те притеснява за инсулина на втория час, всъщност е хубаво, че е паднал толкова, а не стои висок. Има форма на ИР, но не е тежка. С режим на хранене ще си дойдат нещата на мястото.

# 650
Шарпи, мисля, че гликемичният "лоудинг" (не се сещам превеждаше ли се на български) на динята беше нисък. Не знам дори защо реших да и' дам шанс на тази диня, като нито миришеше на диня, нито изглеждаше като узряла, а и семките си се виждаха...🤪 Фрапето ми беше по-сладко на вкус от динята, честно.😅

# 651
Шарпи, мисля, че гликемичният "лоудинг" (не се сещам превеждаше ли се на български) на динята беше нисък. Не знам дори защо реших да и' дам шанс на тази диня, като нито миришеше на диня, нито изглеждаше като узряла, а и семките си се виждаха...🤪 Фрапето ми беше по-сладко на вкус от динята, честно.😅
Не знам дали под лоудинг имаш предвид индекс, но от плодовете тя е с един от най-високите -76. Предполагам че тези, които сме яли са били с по-ниски, заради несладост.

# 652
Да, и аз си помислих, че вероятно динята е била с по-малко захар. При цялата и' несладост...☺️
Не, нямах предвид гликемичен индекс- на английски всъщност е "lоаd". Значи на български ще е нещо като гликемичен товар...🤔

# 653
Гликемичния товар на динята е много нисък. Може би колкото на боровинките, и по-нисък от ябълките.Има толкова целулоза, че захарта в нея не влияе на кръвната захар.Хапвам си с кеф. Разбира се, не изяждам цяла диня, но един резен със сигурност. Аз и повече не мога, щото се надувам.
Днес храната беше -3 яйца, телешки кюфтета и салата.
Водихме тийнеджърката на Imagine Dragons. И тримата пяхме с пълно гърло. Абе много готино беше. Малко ми беше нервно за малкия, че не е свикнал да заспива с друг(и да остава с друг), обаче и той отличник-майка ми каза, че е бил много послушен. Според мен по-скоро стреснат Joy

# 654
Този концерт аз си го броя за кардио 😍

# 655
Гликемичния товар на динята е много нисък. Може би колкото на боровинките, и по-нисък от ябълките.Има толкова целулоза, че захарта в нея не влияе на кръвната захар.Хапвам си с кеф. Разбира се, не изяждам цяла диня, но един резен със сигурност. Аз и повече не мога, щото се надувам.

Мерила ли си захар след диня?

# 656
От няколко години избягвам диня. При мен качва захарта, но и аз бях с много високи стойности.
Във високата ни леха е израстнала тученица. В интернет чета, че е полезна за нормализиране на кръвната захар и се слага в салати. Мисля да пробвам, макар, че на външен вид хич не ми харесва.

# 657
И аз вчера правих мусака Grinning
Тиквички, патладжан, пасирана домашна консерва домат и кайма смес 50/50 - свинско и телешко. Полях и с разбити яйца.
Стана трепач Grinning

Шарпи, целна ме по болното място. И аз от около 3 месеца съм със зверски косопад. Пия Приорин вече 2-ри месец, не виждам никакъв ефект. А много ми помагаше при предишни косопади Sad

Диня не съм яла от години. Ама не ме влече, а преди как я ядях... със сиренце като заседна, отиваше половин диня Grinning

# 658
  • Бургас
Stella, аз пих Приорин миналото лято и ефект видях чак след 4-тия месец

# 659

Благодаря предварително.

Ел
Ами то какво да те обърква теб, те при ИР точно тия стойности са си "объркани" а не като на метаболитно здрав човек...
Други изследвания правени ли са или само натоварването? Липиден панел, чернодробни, гликиран хемоглобин, витамин Д, б12 знае ли се как са ти? Щитовидната жлеза също евентуално?
Изобщо, кажи повече защо изобщо е правено изследването дето си показала, все нещо е довело до него.
Как се храниш също може да поразкажеш.

Много благодаря за отговора!
Да имам и други изследвания. Гликиган хемоглобин 5,4. Холестерол общ към горна граница. Холестерол добър-на горна граница. Триглицериди - ниски, в норма. Чернодробни ок. Имам хашимото -пия хормон. Тсх около 2. Фт3 и фт4 - неоптимални, под средни стойности. Вит д -20, пия от време на време, но не успявам да го вдигна. Б12 -246, също суплементирам, но не много успешно. Храня се НВ, но понякога ям сладко, покрай децата.
Направих изследването, защото съм все уморена, без енергия..
Да, разбирам за високия инсулин, но ме обърква, това че на 120 мин е много нисък. Дали е добър или лош знак..чета по въпроса, но не срещнах описание за подобна ситуация. Много благодаря още веднъж!

Общи условия

Активация на акаунт