Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 254
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Най вероятно е от цитонамазката ...
И да цитонамазка на бременни се прави до 5ти месец максимум...на мен ми правиха в 12г.с....и на всички мои познати и приятелки са правили ...аз имах правена от тази година преди да забременея и въпреки това пак ми правиха

# 136
И аз така ноември и 13г.с. имам цитонамазка. Нямах кървене.
Обаче единия път 1 група, сега 2 група....

# 137
Момичета, днес бях на преглед, взеха ми микробиология и цитонамазка.  Сега като се прибрах, видях, че съм прокървила. Доктора беше много внимателен,  чудя се  от манипулацията ли е или да не е от жегата, днес на Пловдив беше сигурно 50 градуса, чак ми стана лошо.
С първата ми бременност се случи точно това - след цитонамазка имах кървене. Лекарката ме предупреди, за да не се изплаша. Въпреки това е много стресиращо да видиш кръв. Обяснението е, че като цяло тъканите са силно кръвоснабдени.

# 138
За количката ние сме със Cybex, не сме имали проблеми - здрава, надеждна, удобна, маневрена, не много тежка, лесна за почистване и с красив дизайн. Сгъва се и влиза в колите ни. Има пълно легнало положение, което използвахме, когато бебето спеше в нея.

За колички, всичко зависимост от бюджета, предпочитанията за дизайна, както и мястото в колата, което е важно да проверите. Също така дали е удобна височина, лесно ли се сгъва/разгъва. Къде ще се използва, ако маршрута ви има чакъл или много неравности например е добре да се съобразите и с това. Тогава се избира количка с по-големи гуми, и отпред и отзад. И
Иначе марки и модели много. Спомням си, колко време отне и при мен преди да съм сигурна. Най-добре да пробвате в магазин или на познат. Така ще добиете представа и ще можете да сте спокойни, че сте направили правилния избор. Голяма част от първата година от живота на бебето минава на количката, за това е важно да ви е удобно.

# 139
Имах актуална цитонамазка, преди  ин витро опита и сега пак, плюс микробиология.
И вирусология имам и кръвна група имам,  но пак ги искат, те са част от пакета включени изследвания.

# 140
Днес мина и моят първи преглед по фетална морфология,всичко е наред с бебето. Доктора каза,че ще е момче,но не е 100%. Аз продължавам да си мисля,че ще е момиче 😃 . Изписа ми аспирин протект,заради риск от прееклампсия. Моя термин по ПРМ е 22.01.24, но по УЗИ е 02.02.2024. Вие кой от двата гледате? Мисля ,че имаше още едно момиче  на което ПРМ беше като моята 17.04.2023. ако види поста ще се радвам да ми напише на нея кога и е термина.

# 141
  • Бургас
Браво Наде, честита ви девойка, страхотен резултат Simple Smile

# 142
Днес мина и моят първи преглед по фетална морфология,всичко е наред с бебето. Доктора каза,че ще е момче,но не е 100%. Аз продължавам да си мисля,че ще е момиче 😃 . Изписа ми аспирин протект,заради риск от прееклампсия. Моя термин по ПРМ е 22.01.24, но по УЗИ е 02.02.2024. Вие кой от двата гледате? Мисля ,че имаше още едно момиче  на което ПРМ беше като моята 17.04.2023. ако види поста ще се радвам да ми напише на нея кога и е термина.

Моята ПРМ е на 17.04.23   дата на раждане според УЗИ  е 21.01.24.
По калкулатор е 22.01.24.
И на нас днес ни казаха момче .

# 143
Благодаря ❤️Пожелавам на всички ни живи и здрави  бебчета и ние да сме живи и здрави да си ги гушкаме и да им се радваме...
Моята ПРМ е на 15.04 термин на 20.01.2024

# 144
Момичета, днес бях на преглед, взеха ми микробиология и цитонамазка.  Сега като се прибрах, видях, че съм прокървила. Доктора беше много внимателен,  чудя се  от манипулацията ли е или да не е от жегата, днес на Пловдив беше сигурно 50 градуса, чак ми стана лошо.

И на мен в 12-та седмица ми правиха цитонамазка. Казаха ми, че се прави до 5-ти месец, след това не. Нямах прокървяване, но докторът ме беше предупредил, че такова е възможно да има до 2-3 дни след това.

# 145
Cybex priam /premium/ намалят ли ги? Около първи юни не бяха включени в намаленията и си мисля, че и на ЧП няма да са.
Имат много готини модели, но трябва да се видят на живо, че някои в групата за колички споделят, че на живо не са им се изкефили.
Аз съм се насочила към Cybex Balios или Priam, сигурно към края на ноември, ще я дебна на черен петък, нещо такова си мисля.

# 146
  • София
До колкото съм чела, на черен петък свалят по нещо от цената. В групата за колички, доста от момичетата купуват от чужди сайтове, заради прилични намаления.

# 147
За чуждите сайтове, да, но новия Приам едва ли ще го намалят .. много готини цветове пуснаха.

# 148
  • София
Ако не бяха стълбите, сигурно нея щях да взема, гледам в района доста мами ползват Прайм. В чуждите сайтове все пак пускат хубави намаления. В един английски скоро гледах q cloud z столчето новия модел с базата за 250£, което ми беше ориентир, че като дойде ред от там ще купуваме. Тук само за стола искат повече.

# 149
Нямам и аз никаква идея дали ги намалят на ЧП, само надежди.. Joy

Общи условия

Активация на акаунт