Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 109
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Аз съм се насочила към Торакс,защото моята лекарка изражда там . Предишния път родих пак при нея ,но тогава работеше в окръжна болница.

Здравейте, ще се похваля, че усещам бебчето от около седмица като в началото мислех, че усещам, но не бях сигурна. От няколко дни си ме рита и даже се вижда на моменти. Аз съм със задна плацента, смятам че затова така хубаво си ме рита 😂
Пусках изследвания за коагулация, както и анти D антитела понеже съм отрицателна група. Чакам да ги коментираме с АГ.
Да се запиша, че вече знаем пол-момиченце🎀
В момента съм 18 г.с и приемам комбинираните витамини за бременни на бетър ю, те са на спрей.
Главоболие не ме е мъчило скоро, надявам се скоро да не се появява, но общо взето това което виждам е, че с напредване на седмиците, неприятните симптоми започнаха да намаляват, даже изчезват.
На фетална морфология съм на 22.08, много се надявам всичко отново да бъде наред.
В чуденка съм също къде ще раждам, като колебанието ми е между Хирургиите на пещерско или Селена. Мамите от Пловдив на къде сте се насочили?

Знаете ли кога горе долу се започва с усещането на бебчето? След 2 дни влизам в 17 ГС и нямам търпение вече, но съм и с предна плацента, та .. може би ще трябва да почакам още малко?

# 286
Аз имам инсталирано feia , а иначе имам и Менструален календар приложение на който си отбелязвах цикъла ,той също дава седмиците когато го настроя за бременност ,при мен двете приложения дават +- 3 дни разлика с АГ

Изобщо не знаех, че има такава опция. Направих го и нищо няма да търся друго. Много ти благодаря!

# 287
Здравейте, аз съм в края на 15 г.с и също от няколко дни имам дискомфорт и леки спазми, също мисля че е от разтежа на матката. Не е нещо силно по-скоро през активната част на деня.
Днес докато се преобличах в седнало положение си вдигнах левия крак нагоре за да си облека клина и сякаш ме ритна бебето, усещането беше точно сякаш нещо от вътре навън ме сръчка точно там където е разположено и се издаде напред. Не знам дали е възможно да е ритане но не го свързвам със нищо друго беше си сравнително силно ръчкане от вътре навън и мноооого странно. Случвало ли ви се е? 😅 иначе къркорене и бълбукане си има нон стоп особенно след 1 2 глътки газирано става страшно
И аз съм се ориентирала към Селена, защото АГ то ми изражда там.

# 288
Аз също на моменти усещам лек дискомфорт, но няма болка. Когато съм в изправено положение и ходя, понякога усещам нещо в корема, като малка топка...не знам как да го опиша. Все едно корема там ми се е втвърдил много и леко тежи. Но след няколко часа отминава. 😅 Дано да си е в реда на нещата. 😊

# 289
Имам един въпрос ако сте запознати. Можем ли да ядем скир? Предполагам да а и все пак е богат на протеин, но сега видях че се прави от сурово мляко (което предполагам все пак се обработва до висока темп) и се добавят бактерии за да се получи тази консистенция. Има ли някакъв риск при консумацията му? Благодаря!

# 290
Имам един въпрос ако сте запознати. Можем ли да ядем скир? Предполагам да а и все пак е богат на протеин, но сега видях че се прави от сурово мляко (което предполагам все пак се обработва до висока темп) и се добавят бактерии за да се получи тази консистенция. Има ли някакъв риск при консумацията му? Благодаря!
От сурово мляко сигурно ще се приготвя по традиционна рецепта и в домашни условия. Този който продават в магазина гаранция е минал някаква термична обработка и контрол преди да стигне до потребителите. В крайна сметка яденето на сурово мляко само по себе си не е проблем, проблем е ако е заразено/ замърсено с вируси и бактерии които после ние бременните жени няма как да атакуваме с лекарствени продукти. Аз си хапвам доста скир, даже и на айрянче си го правя, много ми е вкусно по този начин. Да не казвам че в периода в който ми ставаше лошо от всичко освен мляко, краставица и препечен хляб, скира ми беше спасението с което да си набавя протеин. Пък ако в крайна сметка Ви е страх, недейте го яде. Само не се притеснявайте, че ако сте си хапнали ще Ви стане нещо, аз още съм жива и нищо ми няма 😅

# 291
Благодаряяя! Ами аз си хапвам също сладко сладко 😄 просто сега се замислих и проверих в нета но нямаше инфо. Но подкрепям това което казвате!

# 292
И аз се чудя за възглавница за бременни...чета и проучвам.. .за сега Спя с обикновена възглавница между коленете..
Мен вече доста започна да ме наболява гърба   от това спане само на една страна и вечер понякога се събуждам с болка в тазобедрените стави...сутрин като стана и ходилата много ме болят ..чувствам се все едно влак е минал през мен...иначе утре влизам в 16г. с. И сърцебиенето ми за сега почти изчезна...и прескачането на сърцето е много по рядко....но имам и киселини вече...
А също имам прерязващи болки ниско долу...най вече при кихане,кашляне,завъртане в леглото...при всякаква рязка смяна на позата...аз ги имам от началото тези прерязвания..
Корема ми тези дни не го чувствам така подут и с газове....дано си остане така...
Гърдите ми страшно много пораснаха,но поне вече не ме болят така ужасно силно...на моменти ме прерязваха от болка...
Още не съм започнала да се мажа с нещо против стрий,а май е време да си избера нещо и да започна,защото ми се струва,че започвам да виждам на едната гърда...Препоръчайте ми нещо
А коремчетата как са момичета...пораснаха ли още...Моя си личи доста...
Имаше момичета които с нетърпение чакаха да пораснат и ги пъчеха ❤️
Нямам търпение да дойде 14ти и да видим бебка 🥰

# 293
Аз от приложенията от едно време си имам Pregnancy +, Ovia и The Bump. И в трите на първа страница излиза точно седмицата. Най ми харесва третото и скоро установих, че един бг сайт им копира съдържанието 1:1 😅

За възглавница, преди имах и от тези големите, и по-малка за кърмене. Голямата изобщо не ми беше удобна за кърмене, а за спането повече ми пречеше честно казано. След това се чудех какво да я правя, скоро някъде я мернах из тавана хах За кърмене специално според мен са по-удобни малките като луничка, по-лесно се напасват към тялото.

За прерязванията ниско долу и при мен се случва като се завъртя по-рязко, особено нощем, трябва да е от разтеженията на матката наистина.

Надежда Х, аз се мажа с крема на Мустела и много ми харесва, попива хубаво и не оставя лепнещо гадно чувство, а много мразя да се мажа с лосиони по принцип.

# 294
Аз същи имам болка от време на време и вземам нош па , сега ми увеличиха и доста магнезия ….. аз още не съм качила килограми , но имам коремче , личи ми определено ❤хората се вглеждат , че сега съм на село и тука клюкарите започват 😂

Аз ползвам bio oil , надявам се да спаси положението … Нз колко е добро

# 295
Надежда Х

Аз съм. Още се пъча в метрото, дано някой забележи Sweat Smile но без резултат за сега.
Дано му е добре там вътре, какво да правя.
Харесвам много лятото тениска с опънато бременно коремче, сладко ми е, но за сега не мога да се похваля. Изглеждам просто сякаш съм попреяла(и то не много). Хората си викат сигурно - омъжена жена, пък и не съм на 20 вече, поотпуснала съм му края Sweat Smile
Мериха ми оня ден корема между другото, на ЖК, та 75см. Ако на още някой са мерили, да казва

Нищо не мажа още, но и предните пъти почнах в късни месеци и то тук там, ако се сетя, веднъж на седмица.
Мисля да съм по-сериозна сега, като по-дърта.
Имам и аз био ойл, купен за един белег (уж заличавал), но нещо четох, че не бил достатъчно овлажняващ в една група и си седи чисто нов. Може би ще го пробвам сега.
Иначе и аз мисля да купя по-натам Мустела, харесвам ги и имат серия без аромат.

# 296
За мазане аз използвам тези 2 продукта, като първо мажа олиото и след това лосиона. За ефект не мога да кажа още, но попиват доста бързо. Олиото е с малко по специфична миризма, но може би от самата лавандула ми идва малко по в момента🌸

# 297
Надежда Х

Аз съм. Още се пъча в метрото, дано някой забележи Sweat Smile но без резултат за сега.
Дано му е добре там вътре, какво да правя.
Харесвам много лятото тениска с опънато бременно коремче, сладко ми е, но за сега не мога да се похваля. Изглеждам просто сякаш съм попреяла(и то не много). Хората си викат сигурно - омъжена жена, пък и не съм на 20 вече, поотпуснала съм му края Sweat Smile
Мериха ми оня ден корема между другото, на ЖК, та 75см. Ако на още някой са мерили, да казва

Нищо не мажа още, но и предните пъти почнах в късни месеци и то тук там, ако се сетя, веднъж на седмица.
Мисля да съм по-сериозна сега, като по-дърта.
Имам и аз био ойл, купен за един белег (уж заличавал), но нещо четох, че не бил достатъчно овлажняващ в една група и си седи чисто нов. Може би ще го пробвам сега.
Иначе и аз мисля да купя по-натам Мустела, харесвам ги и имат серия без аромат.

На мен на линията на пъпчето ми е 75см, а малко по-надолу 76,5см. Но някои дни ми е по-издут, други дни по-плосък. Иначе и аз още не съм качила кг, но си се мажа с масла и лосиони от сега. Да не започне рязко качване изведнъж. Пу-пу де. 😅
П.С. Тъкмо влизам в 16-та г.с.

# 298
Момичета , да ви питам дали някой чувства същото , болка ниско от ляво стрелкаща, много неприятно 🤔

# 299
  • София
От време на време е нормално да изпитваме подобни усещания, все пак растем, изместват се органи, бебето расте. Важното е да не е постоянна.

Общи условия

Активация на акаунт