Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 44 983
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Ще го пусна и аз и ще докладвам резултата! Много ти благодаря! 🌸
Надявам се всичко да е наред!Все пак референтните стойности в лабораториите не са за бременни жени и затова не трябва да се шашкаме при всяко малко отклонение ...например на мен от началото на бременността лимфоцитите ми са малко под долна граница...гранулоцити и неутрофили малко над горна граница,а последния път и левкоцитите бяха почти на горна граница...всеки вика всичко е нормално при бременност има отклонения
Да не говорим,че тсх рязко ми спадна под долна граница веднага след като забременях и колкото и да вдигам дозата на пропицила не мърда...сега във втория триместър Ендо очаква стремглаво само да се покачи...

# 316
Да, явно и затова и моето тсх е по-високо сега. На прегледа ендокриноложката, каза "леко е завишено, но сигурно е от бременността. Не виждам нищо притеснително."
Ще пусна и мат все пак .. Simple Smile

# 317
Някоя друга има ли проблем с киселини? Имам ужасни такива от началото на бременността, обаче през последната седмица не се търпят. Предизвикват се от всякаква храна, без значение дали ябълка, картофи или каквото и да е, явно не е свързано с храна. Газираната вода вече не ми помага, дали някоя има нещо изпитано, че не се издържа..Nature Fire

# 318
Някоя друга има ли проблем с киселини? Имам ужасни такива от началото на бременността, обаче през последната седмица не се търпят. Предизвикват се от всякаква храна, без значение дали ябълка, картофи или каквото и да е, явно не е свързано с храна. Газираната вода вече не ми помага, дали някоя има нещо изпитано, че не се издържа..Nature Fire

Ами аз имам проблеми със стомаха, но не ми пари, наболва си ме вечер особено. При теб как е? Помага ми топъл чай от мента или лайка и Гавискон.

# 319

Ами аз имам проблеми със стомаха, но не ми пари, наболва си ме вечер особено. При теб как е? Помага ми топъл чай от мента или лайка и Гавискон.
Аз нямам проблеми със стомаха, усещам точно киселини, най-парещо ми е в гърлото. Успокоява ги газираната вода, но вече действа за няколко минути само..

# 320

Аз нямам проблеми със стомаха, усещам точно киселини, най-парещо ми е в гърлото. Успокоява ги газираната вода, но вече действа за няколко минути само..

Пробвай 100 мл. вода с половин лъжичка сода и сока от половин лимон. На мен винаги ми е помагало при киселини.

# 321
Хлебна сода , разтворена във вода . Веднага действа . Аз купувам от био магазините такава , която е без алуминий. Само това ме спасява .

# 322
Да, имам сода без алуминий от Зоя, действаше ми до преди 2 дена, вече действа за около 20 мин най-много.. няма оправяне Animal Dragon Утре съм на преглед и ще питам.

# 323
Привет, момичета! Аз пак изпуснах половин тема, докато бях на женски трип. Много добре ми се отрази и физически и емоционално. Сигурно няма да ми се отдаде скоро пак такава възможност Simple Smile

Аз от днес съм 19г.с. Коремът ми е като миналия път в 6-7 месец, но си го нося с кеф! Само дето вече ми тежи, в някои моменти повече от обикновено. Като се завъртам в леглото се чувствам като тюленче 😅 Но пък имам познати, които още си носеха плочките на корема в 5ти месец, та е индивидуално... Но аз вече си ползвам възглавницата за бременни активно, много ми липсваше даже сега като пътувах. Моята е дълга и мека, мога да си я огъвам във всякакви форми.

Към момента вече пия само биозин мама, но нещо не се сещам всеки ден 🙄 В четвъртъл съм на контролен преглед при АГ, нямам търпение да видя малкото буболече и да разбера колко е пораснало Heart

Гледам, че сте коментирали болници за раждане. Първото ми беше в Шейново с избор само на акушерка и сега май пак на там клонят везните, само дето се чудя дали да избирам акушерка или да се пусна на тотото, понеже миналия път с престой 12дни там се срещнах с целия възможен персонал и не мога да кажа нищо лошо. Бяха мили и грижовни през цялото време. Аз не съм от хората с твърде големи изисквания и условията ме устройваха, но със сигурност всичко зависи от нагласата. Все пак и с бурните хормони от най-малкото можем да се разтроим и е важно да се чувстваме максимално комфортно, независимо дали този комфорт идва от лекаря или от условията. Индивидуално си е и тук според мен.

Devya как е при теб мигрената? Отшумя ли? Как си? 🍀

tiny_lili надявам се и твоите притеснения да са отминали 🌷

# 324
Здравейте. Замислих се дали докторите ще ни гледат на всеки преглед на ехограф? Нали има само 2 безплатни през цялата бременност? Предната бременност си ги заплащах, защото е твърде малко само 2 ехографа за 9 месеца и отделно нали феталните морфологии. При вас как са нещата?

# 325
Аз си плащам за ехографа.

# 326
Здравейте момичета,

Някой може ли да сподели мнение за СофияМед, ако има опит с предишно раждане там?
Много бих искала да родя при следящата ме АГ, а тя изражда само там.

# 327
Май си зависи от лекаря/мед.център. Някои си гледат на ехограф на всеки преглед без доп.заплащане, а други не. Някои искат да се плаща отделно.
Аз ходя на частно плюс по ЗК. И на двете места ме гледат всеки път на ехограф, без да плащам допълнително. На частния преглед плащам само цената за преглед, без допълнително ехограф.

# 328
И аз по ЗК съм гледана повече от 2 пъти на ехограф(вярно че за по 2минути)но не съм заплащала нищо до сега..а на частно си плащам просто преглед.  ..
И аз имам киселини от известно време...за сега пия вода с вода...
На мен отново ми се загуби апетита Тея дни и се върна сутришното гадене...леко е но го има ...някой друг да е така..в 16г.с съм...плюс много ниско кръвно...по принцип ми е 100 на 70,а сега е все 90 на 60...85 на 55...като седна и усещам все едно прискрипвам нещо отляво под гърдата ..няма болка само го чувствам защипани...какво е незнам 😁

# 329
А какво ви преглеждат на прегледа, като не ви гледат с ехограф?
Мен на всеки преглед ме гледат с ехографа.

Общи условия

Активация на акаунт