Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 44 989
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Виждам, че коментирате възглавниците за бременни. Препоръчвам с две ръце да си вземете . Аз от близо месец не можех да спя нормално,  нито заспивах веднага.  Сменихме матрака и възглавниците на спалнята и не и не,  стане ли вечер, започва моя кошмар.
Вчера си взех от Айко тази възглавница,  скъпичка ми се видя, но си струва, снощи успях да поспя около 4 часа което си е голямо постижение. Удобна и лека, заема формата на тялото.

# 301
Струва ми се къса, има едни по дължината на цялото тяло. Аз в тях съм се загледала.

# 302
Аз съм с такава и я препоръчвам Hug

# 303
И аз тези гледам. А така надути ли са и на  живо?
Момичета, вчера си правих и кръвни изследвания и .. желязото ми е 31 и малко при максимално 26, а феритин - 39.80mg/L с реф. 13.00-150.00, трансферин - 2.74g/L при реф. 2.00-3.60.
Правих си ги понеже имам едни оплаквания от доста време и прочетох, че са свързани с тези показатели.
Струва ми се нисък феритин, а желязото е завишено. Пия по 2 таблетки Прегнакеър Макс, в които има и желязо по 17мг във всяка таблетка.
В същото време фолиевата ми е в норма - 34.00nmol/L с реф. 10.40-42.40, не е завишена.
Ще се консултирам с хематолог, но все пак реших да пиша и тук, че сега нали са почивни дни, а имам спомен, че имаше някой с подобен случай.

# 304
И аз тези гледам. А така надути ли са и на  живо?
Момичета, вчера си правих и кръвни изследвания и .. желязото ми е 31 и малко при максимално 26, а феритин - 39.80mg/L с реф. 13.00-150.00, трансферин - 2.74g/L при реф. 2.00-3.60.
Правих си ги понеже имам едни оплаквания от доста време и прочетох, че са свързани с тези показатели.
Струва ми се нисък феритин, а желязото е завишено. Пия по 2 таблетки Прегнакеър Макс, в които има и желязо по 17мг във всяка таблетка.
В същото време фолиевата ми е в норма - 34.00nmol/L с реф. 10.40-42.40, не е завишена.
Ще се консултирам с хематолог, но все пак реших да пиша и тук, че сега нали са почивни дни, а имам спомен, че имаше някой с подобен случай.
Да, така надута е и на живо възглавницата.

Желязото ти е супер за бременност, феритинът е нисък обаче, добре е да е поне 80 при бременност. На мен следващата седмица ще ми вливат феринджект, защото феритинът ми е към 34, желязото ми от 29, започна рязко да пада.

Имайте предвид, че референтните стойности в лабораториите не отговарят винаги за бременни. Правете си справка с https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Refere … 20for%20Serum.htm

# 305
Серумното желязо може да е изкуствено завишено от приема на фолиева киселина...аз когато приемах неофолик мета желязото ми беше около 30...а феритина е какви запаси има организма ...щом феритина падне и желязото тръгва надолу заедно с хемоглобина...моя феритин също вече е около 45,но хематоложката с която се консултирах каза да изследвам пак след месец и тогава,ако трябва ще започна препарат...даже ми изписа
А някой от вас вече да усеща леко подуване на крака...ръце ...от няколко дни ходилата на краката ме болят сутрин като стана и стъпна на земята...усещам си възглавничките на краката,като парещи...видимо не виждам оток но го усещам

# 306
Да, ясно .. значи моите запаси реално не са големи.
Друго което изследвах е ЖСК, ето показателите му
Скрит текст:
Единия показател и той е нисък.

# 307
Аз до колкото знам е по добре жск да е към долна граница до средата...това означава,че все още не си с изчерпани запаси на желязо...ако жск и тжск са високи..значи и желязото ти трябва да е ниско...
Тсх не е ли малко високо?Приемаш ли нещо за него..знам,че е в референтните стойности обаче според моя ендо трябва да е под 2 във втори триместър...
А изследвала ли си б12 и Д?Как ти е хемоглобина?

# 308
Да, ходих на ендокринолог и при прегледа ми каза, че вижда, че е леко уголемена жлезата, затова и пуснах пак ТСХ. Предните изследвания през първите три месеца ми беше около 2.3, но явно сега се е завишило, не взимам нищо сега.
Б12 ми е 434 или нещо такова при максимално 569, а Д 52 и малко при максимално 50, леко е завишено Д-то и май ще трябва да намалям витамините за бременни или да взимам отделни, защото предните изследвания бяха по-добри, а сега са се натрупали витамините.
Тъпото е че съм на преглед към края на месеца при АГ.
Хемоглобина ми сега е 128 с реф. 120-160, винаги ми е бил нисък, даже предния път беше 119.
Левкоцитите в урината ми и те така са завишени, направо този път ужас.

# 309
krystall, не съм лекар, но се следя при д-р Сигридов за добавките, които приемам и ходя на ФМ. Не намаляй витамин Д, В12 е ок да вдигнеш даже още, хемоглобинът ти е топ, дано го задържиш така или нагоре. Съвет давам, по това как той разсъждава - едни от най-важните витамини за бременната са Д и В12.

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 22:27 от upincloudnine

# 310
Благодаря ти. 🌸
Б12 стана 2 месеца стои около тази стойност, а преди това беше на макс.
Падна и не мърда. Но имам отделни таблетки от него и мога да го прибавя към "рутината". 🙈

# 311
Подкрепям за б12 и Д...б12 е добре да е на горна граница...а за витамин Д направо ти завиждам...каквото и да пия...спра ли го и пада на долна граница ..ако можеш консултирай се пак с ендокринолог за това тсх...според мен е високо...а изследвала ли си тат и мат антитела щом ти е била леко увеличена ЩЖ?

# 312
Тат - 12.90iU/mL с реф. До 115, а Мат лаборантката е пропуснала да го добави, хем я питах допълнително и пак ще ходя до лабораторията да го пускам.
А с това приложение Healee как протичат консултациите, в чат ли е?

# 313
Тат - 12.90iU/mL с реф. До 115, а Мат лаборантката е пропуснала да го добави, хем я питах допълнително и пак ще ходя до лабораторията да го пускам.
А с това приложение Healee как протичат консултациите, в чат ли е?
Tи при мен тат е в граници но мат ми е над 1000...аз съм с базед...да в healee е в чат първо си плащаш и започва чат...когато си пратиш всички изследвания може и да говорите по телефона...аз съм използвала веднъж приложението...направих консултация с др Веселина Иванова...когато и пратих всички изследвания тя ми прати номера си и попита дали е удобно да се чуем...говорихме над половин час...

# 314
Ще го пусна и аз и ще докладвам резултата! Много ти благодаря! 🌸

Общи условия

Активация на акаунт