Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 134
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Надежда Х, да, още приемам фолиева. Очаквам във вторник на прегледа да ми кажат да я спирам, както и с утрогестана какво правим. Миналия път не помня докога съм я пила фолиевата, направо ми е бяло петно Sweat Smile

Здравейте на всички нови момичета и добре дошли.На мен категорично ми отказаха със задна дата дори от 1 ден първичния ми болничен,защото го взех от АГ,а тя ме настани в отделение фиктивно и ми пускаха и изследвания...
Iseult приемаш ли още фолиева киселина?От нея се вдига желязото...моето постоянно варираше от 17 до над горна граница...и когато беше над горна ми казваха от фолиевата е. ..И моя натрий е бил нисък и фосфора ми е бил...когато е само веднъж инцидентно и е малко под долна граница никой не обръща внимание и наистина на следващите изследвания са си в норма...и аз не смея да намаля дозата на пропицил,защото моя ендо очаква рязко покачване на тсх от самосебе си...
Витамини аз пия Novalac пренатал и много добре ги понасям...не ми дразнят...приемам и витамин д на капки и б12 под езика,защото само месец след като забременях рязко спаднаха...а да и магнерот 2х1

# 211
Момичета, от следобед съм със стомашни болки, а отпреди малко и с разстройство. Някоя имала ли е такъв проблем и какво е взимала?

# 212
Момичета, от следобед съм със стомашни болки, а отпреди малко и с разстройство. Някоя имала ли е такъв проблем и какво е взимала?
Знам, че ванилия на прах помага  при разстройство 🌸

# 213

Изпих чаша кола и 2 но шпа и май размина. Определено вече не боли така, ама не смея да хапна нищо Joy Сега да видим как ще спя с тая кола 🤣🤣🤣

# 214
Здравейте мами. Някоя от вас да се е сблъсквала с косопад по време на бременност? Коста ми пада страшно много в 14г.с съм. Мога ли да използвам някакви домашни маски с етерични масла като масло от розмарин от репей и т.н , както и отвари за обливане като коприва или репей. Благодаря ви предварително!

# 215
Здравейте мами. Някоя от вас да се е сблъсквала с косопад по време на бременност? Коста ми пада страшно много в 14г.с съм. Мога ли да използвам някакви домашни маски с етерични масла като масло от розмарин от репей и т.н , както и отвари за обливане като коприва или репей. Благодаря ви предварително!

Конкретно за розмарина - понеже и аз го ползвах преди бременността и имаше супер ефект, щом разбрах, че съм бременна се зачетох дали мога да продължа да го ползвам, видях, че не се препоръчва.🌸 За другите споменати не мога да кажа, но мисля, че с кокосовото масло няма да има проблем🌸

# 216

Нямам косопад, но откакто забременях имам ужасна себорея. Никога през живота си не съм имала пърхот или себорея. Ползвам ш-н Себорал, той е с екстракт от репей, дерматолога каза, че няма никакъв проблем да го ползвам.

# 217
Колата е спасителят ми, ако ме заболи глава пия малко кола и веднага ми помага, ако ми се гади също една глътка и забравям..

Изпих чаша кола и 2 но шпа и май размина. Определено вече не боли така, ама не смея да хапна нищо Joy Сега да видим как ще спя с тая кола 🤣🤣🤣

# 218
Привет на всички Simple Smile
Присъединявам се и аз с малко закъснение, но ви чета от самото начало.
За косопада да споделя и аз се сблъсках с него. Още от втори месец омазняване на косата, косопад и акне по челото. Акнето отшумя постепенно като ползвах само серум с Ниацинамид 5%, тъй като почти всички активни съставки са забранени.
Косопадът също намаля и ползвам масло с репей и коприва. Помага ми и не намерих инфо да е в черния списък.

# 219
Iseult значи най вероятно серумното ти желязо е изкуствено завишено от фолиевата...най добра представа можеш да придобиеш като пуснеш феритин и жск...и аз имах желязо 30,но феритина ми беше паднал на 40 от 80 преди това...
За разтройство знам че се гълтат няколко зрънца суров боб или кафе на зърна...а най гадното е една лъжица с каша от оцет и брашно ..
Косопад и аз имам страшно много...незнам от бременността ли е..или от ниското тсх(защото преди години ,когато бях в хиперфункция,но тогава бях с тсх 0.0005 косата ми не просто падаше...а валеше..когато се сресвах плачех,защото падаше огромна топка косми...колкото две шепи)....или е от пропицила,който пия за ЩЗ...
Момичета вие задъхвате ли се вече...аз дори и в покой понякога дишам като риба на сухо...просто получавам задух...

# 220
Надежда Х, ЖСК ми е 54.8 при граници 47 - 77
Феритин ми е 18.61 при граници 4.63 - 204
Май са ми нисички верно? :/

Iseult значи най вероятно серумното ти желязо е изкуствено завишено от фолиевата...най добра представа можеш да придобиеш като пуснеш феритин и жск...и аз имах желязо 30,но феритина ми беше паднал на 40 от 80 преди това...

# 221
Май ти е нисък феритина на мен хематолог ми каза падне ли под 40 да започвам желязо...даже имам изписан препарат...ще пускам контрола след около 10 дни и ако е паднал го започвам...
Хемоглобина ти как е...моя все още се върти около 130-135, ама аз преди да забременея ми беше 150...но пък и приемам б12 1000 под езика всяка сутрин,а той вдига хемоглобина,но пък черпи от желязото...поне така знам аз

# 222
Благодаря ти за разясненията! Хемоглобинът ми се държи на 132 засега. Ще питам хематоложката за желязото също, сега отивам да пускам анти ха плюс аптт, д димер и фибриноген повторно, че нещо ми излезе разредена кръвта, а съм на инжекции клексан само..

# 223
Благодаря ти за разясненията! Хемоглобинът ми се държи на 132 засега. Ще питам хематоложката за желязото също, сега отивам да пускам анти ха плюс аптт, д димер и фибриноген повторно, че нещо ми излезе разредена кръвта, а съм на инжекции клексан само..
На мен хематоложката когато ми каза,ако искам да започна фракси 0.4 също ме предупреди,че може да ми се разреди кръвта,защото показателите ми бяха идеални...другото,което ме посъветва е да си следя тромбоцитите,защото при терапия  с нмх понякога много спадат...аз купих фракси,но така и не го започнах...засега ще следя д димер,аптт и фибриноген + кръвоток

# 224

Sabrerouge, при кой ендокринолог се следиш? Аз мисля да ходя при Начев, май последно в Майчин дом е най-лесно да се намери, доколкото четох. Както ми беше казала друга ендо, че тсх трябвало да е под 2, сега на БХС докторката ми вика проверете пак с Начев, защото последните проучвания показвали, че около 2-2.5 е добре при бременност.. не знам, ако няма смисъл, не искам да го пия този еутирокс, та ще ходя при Начев да каже и той.

Мъничко със закъснение, но съм при д-р Моллова в София Мед. Като цяло не знам дали съм доволна или не. Супер мила е и в крайна сметка правилно ми изписа еуторикс заради завишеното ТХС тогава (4 от горна 5), ама ме издразни че веднага с голяма доза - 50мг и вика " може да получиш сърцебиене, не се притеснявай".
 Днес пак бях при нея за контролен, като самосиндикално си пуснах сутринта ТХС, ФТ4/3 , всичките в идеални норми. ТХС -2.33 най-вече, и пак ми вика че ми дига дозата за по два дена   на всеки 5. И така сега ще съм 5 ден - 50 мг и 2 дена - 75 мг. Уж за " да запазим резултатите и по нататъка".
Другото дето издразни е всички останали изследвания дето иска да пускам след месец, към ТХС иска и витамин д и б12, захар, урина-серум... А като чух че иска 24-28гс да си правя пак обременяване с глюкоза при положение че вече направих една в 10 г.с, ужасно много се издразних и си й казах в прав текст че, няма да го правя при положение че всичко ми е наред. Тя ми вика " е то така върви по изследвания". Оставам при нея само защото съм почнала и допълнителното здравно ми я покрива като прегледи, ако трябва да съм честна изобщо нямам никакво желание да ходя повече при който и да било ендо. Като ме видя че съм с повече килца (80) и веднага ме взе за диабетик и с проблеми в щитовидната и за Хашимото... Много съм й набрала нещо, въпреки че женицата е свестна.
Направо се чудя дали да не ходя при друг, че вече втори път от нея се прибирам леко ядосана.. Все едно като диша само и ме дразни:persevere:Neutral FaceDisappointed Relieved   а попринцип малко са такива хора на тоя свят.....

Утре съм при Аг Узунова, където се следя по ЖК. Интересно ми е дали тя може да ми пусне болничният и да е така че да не прекъсвам. Че тя май е само на частно и без ЗК.Nerd  и бебчо ще го видя пак:relaxed: липсва ми като няма видеозон по често за него ама и ми е супер да не ходя по лекари.

Общи условия

Активация на акаунт