Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 161
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! От известно време следя групата и реших че е време и аз да си направя регистрация в сайта и да се включа. Очаквам да ме удобрят и във фб групата.
В края на 14 гс съм с термин 23.01.2024 - момче 💙
При мен всякакви симптоми изчезнаха с влизането в трети месец. Следователно постоянно се филмирам дали всичко е наред и дебна за някакви движения😄
До колкото чета напред назад е вероятно да се усешат сигурни движения към края на 4 месец.
Как се справяте с притеснението- Ами сега всичко наред ли е ? Бебето там ли е ? 😂😂😂

# 196
Почти 14гс съм и още ми се гади Confused има ли някой още с гадене....

Аз съм в 15+1 беше отшумяло до преди 3-4дни... Не си намирам място, пия вода, директно в банята, хапна нещо - същото, интересното е, че не ми се гади, а директно🤢🥴 АГ каза, че не е много нормално да продължава това и ме изпрати на гастро. Ходих вчера, нищо ми нямало и ми изписаха гелчета Ксанацид, въпреки, че са за рефлукс (а аз нямам такива оплаквания). Снощи и тази сутрин удържах фронта, надявам се да отшуми, защото се чувствам по зле от първите три месеца с постоянното гадене...

# 197
Аз пих Фемибион 1 първите месеци, но сега нали е спрян Фемибион 2 и взех Прегнакеър макс. Като бях на преглед докторката ми каза, като ги свърша да взема Пре мама дуо, но не разбрах защо. Виждам, че в тях някои витамини са с доста по-ниски мг, направо са в mcg спрямо Прегна кеър, например Б12, Д и други, а те са важни.
Знаете ли каква е разрешената доза Магнезий /магнерот примерно/ на ден?
Не знам дали в твоя случай е така, но много лекари работят с определени фирми и получават нещо след това, съответно изписват, това което представител им каже....работя в бранша и съм наясно как стават нещата в голяма част от случайте...та може и от това да е...

# 198
И на мен това ми мина през ум.
Това е и при личните лекари, години наред хванеше ли ни грип/ кашлица в семейството еднакви хапчета за смучене, а те никаква работа не вършеха.

# 199
О, да всички са така:)
Дори и да не го правят злонамерено. Просто ако са равностойни там сиропчетата, витамините - в техните очи препоръчват тези, които последно е минал търговски представител, нахвалил ги е, оставил е брошурки. Ако питаш брошурките техния препарат е единствен по рода си и най:)
Дори и Сигридов прави така. Препоръчва лабораторията, с която работи и витамините, от неговия си сайт:)
Макар че е от малкото лекари, които следят тези неща и вниамват и се занимават.
Но при положение, че са добри, просто препоръчва тези, от които ще има печалба.

Та така е. Изследвайте си витамините и др. неща, които са ви важни взимайте отделни.
Аз така пия също, но нямам много шишенца, оказа се, неочаквано за мен, толкова неща са си ми в норма и отгоре.

# 200
Здравейте, минавам да се представя. С термин 8 януари 2024, в момента съм в 16+5 г.с. На 2.8 съм на междинна фетална морфология в болница Надежда, която се прави от 16 до 18 г.с. чакам с нетърпение прегледа . Вече е сигурен полът на бебето- момче, преди 4 дена получих резултатите от пренатален тест.
Относно витамините пия Премама дуо , витамин Д. Гаденето и главоболието ме мъчат още от време на време, но значително намаляха тази седмица. Като най- зле се чувствах между 12 та и 14 г.с. тогава повръщах и не можех да стана от леглото от главоболие.
Успех и търпение на всички мами❤️

# 201
Здравейте, бъдещи мами! 😊 Случайно намерих групата и много се зарадвах, че ще мога да си споделям с други дами, които очакват бебенце през януари! Нашият официален термин е 7-ми януари, но реалният е 24-ти януари (тъй като бях с нередовен цикъл).
Имам два въпроса към вас и ще се радвам, ако ми споделите какво мислите.
Първият ми въпрос е дали има някоя от вас която все още слага Утрогестан и заради това да не са ви взели цитонамазка все още? Моят АГ ми каза, че докато го слагам, не може да се вземе цитонамазка, но когато бях на БХС (в друга болница) докторът ми каза, че това не пречело... 🤔 Да уточня, че отдавна не съм правила цитонамазка и се притеснявам, затова и искам да я направя възможно най-скоро.
Вторият ми въпрос е дали може да се издаде болничен с вчерашна дата?

Благодаря ви предварително ❤

# 202
Добре дошли на новите момичета!
Iv, за първичен болнични ли говорим? Ако е продължение на вече издаван може. За първичен не мисля, че може, но нека се включи и някой друг, да не те подведа.

# 203
Здравейте, бъдещи мами! 😊 Случайно намерих групата и много се зарадвах, че ще мога да си споделям с други дами, които очакват бебенце през януари! Нашият официален термин е 7-ми януари, но реалният е 24-ти януари (тъй като бях с нередовен цикъл).
Първият ми въпрос е дали има някоя от вас която все още слага Утрогестан и заради това да не са ви взели цитонамазка все още? Моят АГ ми каза, че докато го слагам, не може да се вземе цитонамазка, но когато бях на БХС (в друга болница) докторът ми каза, че това не пречело... 🤔 Да уточня, че отдавна не съм правила цитонамазка и се притеснявам, затова и искам да я направя възможно най-скоро.

Аз съм на утрогестан от самото начало и не ми е вземана цитонамазка,но скоро бях правила така че не мога да ти кажа със сигурност.
Колкото до болнични, мисля че до ден със задна дата може, но не и повече . Поне на мен така са ми пускали ,но моята аг директно ме пусна на комисия, преди това имах 5 дни от личната, но за гледане на дете. Най добре питай следящия АГ

# 204
Благодаря ви! Става въпрос за първичен болничен, да. 😊

# 205
Здравейте, едвам ви изчетох Simple Smile бяхме на море и сега за съжаление обратно в реалността.

Днес ходих да си пускам един куп изследвания, само седмица горе долу бях пропускала еу тирокса и тсх вече ми се е вдигнало на 2 и малко.. и вит Д и б12 са ми паднали за месец, трябва за почна пак да ги взимам, но ще изчакам във вторник и док да каже.

Да ви питам нещо, възможно ли е само от биозин мама да ми се е вдигнало желязото? Не съм пила друго и ми е над горна граница, много странно, знам че помага за усвояването, но чак толкова. И другото натрият ми е малко нисък, малко сол ли консумирам какво?

Iv, и аз съм още на утрогестан, във вторник уж ще ми взимат и цитонамазка обаче не са ми казали да спирам утрогестана :/

За пазара, ние си имаме доста неща от каката, вкл колички два броя, слинг, раница и тн. Дилема ще бъде легълцето, защото нямаме много място в спалнята, но е рано да го мисля. Евентуално ще видя тези от типа next to me, даже може от приятелка да взема.

За количката за мен беше много важно да не е много тежка и да е маневрена и бяхме много доволни от Мамас енд папас Сола 2, за съжаление май вече не ги правят. Другата е Макларън, но много малко сме я ползвали, беше окей.

# 206

На мен ми правиха цитонамазка докато бях на Утрогестан вагинално. Нямаше проблем.

# 207

На мен ми издадоха първи болничен директно през комисия с 10 дни назад.

# 208
Здравейте на всички нови момичета и добре дошли.На мен категорично ми отказаха със задна дата дори от 1 ден първичния ми болничен,защото го взех от АГ,а тя ме настани в отделение фиктивно и ми пускаха и изследвания...
Iseult приемаш ли още фолиева киселина?От нея се вдига желязото...моето постоянно варираше от 17 до над горна граница...и когато беше над горна ми казваха от фолиевата е. ..И моя натрий е бил нисък и фосфора ми е бил...когато е само веднъж инцидентно и е малко под долна граница никой не обръща внимание и наистина на следващите изследвания са си в норма...и аз не смея да намаля дозата на пропицил,защото моя ендо очаква рязко покачване на тсх от самосебе си...
Витамини аз пия Novalac пренатал и много добре ги понасям...не ми дразнят...приемам и витамин д на капки и б12 под езика,защото само месец след като забременях рязко спаднаха...а да и магнерот 2х1

# 209
  • София
Моят болничен е от комисия. Понеже записвах час за следваща фетална /междинна/ от по-рано и момичето на регистратура ме предупреди, ако искам да удължа болничен до 3 дни от изтичането му, трябва да има преглед, за да го удължат.

Общи условия

Активация на акаунт