Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 142
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте мами. Някоя от вас да се е сблъсквала с косопад по време на бременност? Коста ми пада страшно много в 14г.с съм. Мога ли да използвам някакви домашни маски с етерични масла като масло от розмарин от репей и т.н , както и отвари за обливане като коприва или репей. Благодаря ви предварително!
Сестра ми имаше страхотен косопад по време на бременността , даже и след това , докато кърмеше . Пробвахме какво ли не и нямаше ефект , само отвара от коприва с която си плакнеше косата след баня ѝ помогна . Помня , че и корените на копривата се варяха , не само листната част . И смени шампоана с детски , че другите са доста агресивни .

# 226
  • София
Момичета, тези от вас, които са раждали, може ли да споделите в държавна или частна болница? Бихте ли родили пак там или сте се насочили някъде другаде? Рано е, но вече лекарите започнаха да ми задават този въпрос и се чувствам неудобно като кажа, че е рано и не съм решила. Аз се лутам в избора си за гр. София.

# 227
Аз раждах в частна и пак смятам там да раждам ,нищо че следящата ме АГ не изражда .Имам доверие на лекарите там и като цяло на обслужване и грижа . За парите не ми пука ,знам за какво ги давам поне. Някои може и да не са съгласни с мен ,но видях и другата страна в държавната болница когато загубих бебето преди година и половина .А и все пак всеки има различно виждане за нещата и различни претенции ако мога така да ги нарека . И друго със сигурност между държавните и частни в различните градове има огромна разлика

# 228
Раждах в Шейново. Общото ми впечатление е добро, като уточнявам, че не съм твърде капризна. Персоналът беше от професионалисти, някои по-мили, други сдържани, трети даже малко груби, но всички си вършеха работата. Като цяло мога да препоръчам.
Абортът ми беше в бившата Тина Киркова. Кракът ми няма да стъпи повече там.
Снаха ми роди в Майчин дом. По впечатления от нея и от други познати момичета, както и тук от форума - там също не бих отишла.
Колебанието ми този път е между Шейново и Свети Лазар, като съм решила да отида на дните на отворените врати на втората болница, за да си задам въпросите, които ме интересуват. От техните отговори най- вече зависи какво ще избера.

# 229
Два пъти съм раждала в Майчин дом.
1. Заради неонатологията.
И 2. Заради лекаря, следвам лекаря, ако той отиде в друга болница, сменям.и аз без да се замисля.
Та аз бих казала да откриеш Лекаря, на който ще имаш доверие и ще отидеш спокойна. И да видиш къде изражда.

Иначе ако всичко беше ок с първата бременност бях избрала една частна болница.
Много ми хареса като ходих, като на хотел.

# 230
Аз съм раждала в Тина Киркова заради лекарката ми и за момента пак съм си при нея. Ако нямаш проблемна бременност, според мен можеш спокойно да отидеш където искаш и без екип и да родиш. Аз ще съм със секцио и ми е най-важен екипът на операцията. Спомените ми от пост-родилния период там не са много приятни, но все пак вече ще имам опит от първото дете и няма да им се връзвам много за кърмене и тн. На 5тия етаж беше окей, бях сама в стая. Храната беше вкусна. Иначе кой не обича на хотел, изкушавала съм се за Токуда, но не ми се сменя лекаря на този етап.

# 231
А да, плюс ако ще избираш екип не е свръх много по-евтино в държавните или напрво си е еднакво, та не е до пари.

# 232
...
Иначе ако всичко беше ок с първата бременност бях избрала една частна болница.
Много ми хареса като ходих, като на хотел.

Би ли споделила коя?

# 233
Аз раждах в Шейново , но съм от тези,които не следват лекаря ,а самата болница. Защото при рискова ситуация лекаря колкото и да е кадърен,ако болницата няма ресурси, все тая. Знаете за родилките от провинцията, които имаха фатален край, защото не е имало кръвосъсирващ препарат. Не навсякъде има и банки кръв примерно. Та лекаря е важен,но най-вече на първо място са възможностите на болницата, за да може АГ да ги " ползва" при нужда. Шейново от държавните болници е най - добре според мен, макар че този път клоня към Токуда,но още обмислям струват ли си почти 4 бона.

# 234
Аз съм раждала в Тина Киркова заради лекарката ми и за момента пак съм си при нея. Ако нямаш проблемна бременност, според мен можеш спокойно да отидеш където искаш и без екип и да родиш. Аз ще съм със секцио и ми е най-важен екипът на операцията. Спомените ми от пост-родилния период там не са много приятни, но все пак вече ще имам опит от първото дете и няма да им се връзвам много за кърмене и тн. На 5тия етаж беше окей, бях сама в стая. Храната беше вкусна. Иначе кой не обича на хотел, изкушавала съм се за Токуда, но не ми се сменя лекаря на този етап.
Може ли да споделиш името на лекарката, ако разбира се не ти е проблем?

# 235
Момичета нормално ли е да няма резултати Бхс при проба дадена на 19.07-майчин дом, клон Плевен.. Жената ме увери, че ще станат '' бързо'', до края на миналата седмица. В петък им звънях-казаха проверявайте...

# 236
  • София
Аз също все още незнам къде ще раждам, живи и здрави.  Първото ми раждане е секцио, във Вита,  при Чорбова.  Доволна съм, бързо се възстанових,  чисто, приятно , всички мили и внимателни.  Моя мъж е за Вита. Препоръчаха ми много д- р Ковачева, но тя изражда в Тина Киркова.  Имам един спонтанен в Шейново и го свързвам с неприятни преживявания.  За момента- нищо конкретно.  От 3 дни не съм повръщала,  надявам се да е не се връща това, но предните пъти - пак беше така - при смяна но местонахождението- затишие преди буря Simple Smile

# 237
Може ли да споделиш името на лекарката, ако разбира се не ти е проблем?

Разбира се, Рени Ковачева.

# 238
  • София
Аз съм се насочила към Надежда, но там няма избор на екип, което е кофти. Проследяващия ме АГ е там и знам, че базата им е ок. Не съм решила на 100%, но за сега за там ги глася нещата.

# 239
Здравейте от мен! Минах преглед днес при моята лекарка, всичко е наред с буболечко, мърда си и расте. Heart Взе ми микробиология, имам от януари взимана, но настоя, за цитонамазка нищо не е казала, пак януари последно.
За раждането - насочила съм се отново към Св.Лазар, понеже искам с Олга Дукат и цялостно съм доволна от предния път от болницата, въпреки някои абсурди.
Ние с мм сме без каката тази седмица, на гости е при баба си и дядо си в Хисаря, щурее с племенниците, те са големи батковци тийнейджъри, но си намира начин да играе с тях. Та ние само се чудим накъде да забегнем вечер, снощи бяхме навън с приятели, тази вечер също, аз клюмвам в 21ч още, но успешно издържам до 23, засега..

Общи условия

Активация на акаунт