Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 138
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
И аз бях на преглед и всичко е наред Simple Smile направиха ми картон вече, микробиология, и аз не разбрах дали цитонамазка ще ми правят, но май да, защото два тампона остъргаха.

Обаче ми стана странно, каза ми да слагам утрогестан до 28ма седмица. Някой друг слага ли още? Отделно почвам желязо, Б12, омега 3. И на фетална морфология ще съм чаак в 20 седмица. Пол още не се виждал, много искам да знам вече, тази нощ сънувах, че е момиче Gift Heart

# 241
И аз бях на преглед и всичко е наред Simple Smile направиха ми картон вече, микробиология, и аз не разбрах дали цитонамазка ще ми правят, но май да, защото два тампона остъргаха.

Обаче ми стана странно, каза ми да слагам утрогестан до 28ма седмица. Някой друг слага ли още? Отделно почвам желязо, Б12, омега 3. И на фетална морфология ще съм чаак в 20 седмица. Пол още не се виждал, много искам да знам вече, тази нощ сънувах, че е момиче Gift Heart
На мен ми спряха всякакъв прогестерон още в 14г.с, нямало смисъл от него вече, така ми каза АГ...моята фетална я иска в 21 седмица...

# 242

Да ,аз още слагам, всяка вечер по 2 капсули ,на теб поне са ти казали до 28 ,на мен когато ми го изписа каза поне до 32 г.с ,но на последния преглед спомена ,че от този месец може да го намали на 1 капсула ,утре съм на преглед и ще видим

# 243

На мен също ми изписаха циклогест ( което е прогестерон ) да го слагам до следващо нареждане 2 *1 аз един месец не слагах , сега пак , но явно има зашо

# 244

Здравей, 😊

И аз днес бях на преглед и ми казаха да продължа с Утрогестана, но тъй като искам вече да ми вземат цитонамазка минавам за няколко дни на перорално приложение и след това пак ще мина на вагинално приложение.
Малко се издразних на това, че нито ми казват до кога да го слагам, нито ми казват защо трябва да го слагам...Предполагам се застраховат просто, за да няма някакви усложнения.

# 245
  • София
До 27гс ми се струва много дълго. Аз съм в процес на спиране. В 13гс съм. Миналата Сряда попитах и тогава ми казаха да го спирам. Не знам какво още има за презастраховаме. И аз не обичам да вадя с ченгел.

# 246
Момичета нормално ли е да няма резултати Бхс при проба дадена на 19.07-майчин дом, клон Плевен.. Жената ме увери, че ще станат '' бързо'', до края на миналата седмица. В петък им звънях-казаха проверявайте...

Моите резултати също не бяха излезли и много се бях притеснила докато не разбрах, че просто са ми объркали имейла....

# 247
Бхс излиза за няколко дни по принцип .. даже аз дадох кръв на единия ден и на другия беше готово....
Iseult омега 3 трябва да бъде DHA по време на бременност нали ти казаха...а препоръчителната доза е 200мг...когато приемаш желязо,ако приемаш и магнезий или калций между техния прием и желязото трябва да има 2-3 часа разлика иначе взаимно си пречат на усвояването...
На мен ми казаха пол още в 12г.с....после заради бхс ми се наложи да правя пренатален тест и там се потвърди пола...
И аз нямам търпение вече да дойде следващия ми преглед и да видим бебка...
Момичета някой от вас има ли странно пулсиране в лявото подребрие...по скоро под гърдата...немога точно да го опиша...не боли...ама като седна и усещам все едно прискрипвам нещо...имам и нещо като киселини от няколко дена(казвам "нещо" защото никога през живота си не съм имала киселини и не съм сигурна...)но ми ври и ме кара все на оригване...и ужасен задух...

# 248
Цоп и аз минавам на отчет ❤️😄
Днес бях на ФМ и смело мога да кажа, че с бебка сме повече от отличнички 6️⃣ с тегло от почти 300гр нашата госпожица отново проспа прегледа, а мен ме въртяха като на шиш 🤰в крайна сметка видяхме всичко и Слава Богу е наред! Измериха ми и шийката вагинално.... И "Ооооо, Господи! Чудо! 40мм"... спирам циклогеста най-сетне в 18г.с. 😇
За писахме час за 29.08, когато ще бъда в 22г.с и доки каза да се приготвя за преглед над час време, защото тая нашата джуфка не била позьорка 😄

# 249
А от коя седмица по принцип трябва да започне да се мери шийката на матката...

# 250
Не мога да отговоря с точност 🤔
На мен до сега винаги са ми я мерили, но не беше с тези размери около 2,8-3см...

# 251
Благодаря за отговора...на мен не са ми я мерили...или поне никой не е споменавал...
Момичета прогестероновите препарати не се ли приемат,докато се образува плацентата...до към 3-4ти месец.  после тя си произвежда достатъчно прогестерон и няма смисъл ..аз не съм приемала ,но от приятелки които са приемали така съм чувала и съм чела...можете да го изследвате да видите как са му нивата...не мисля,че би навредила с нещо употребата му,но може и да го приемате без да имате нужда от него...струва ми се че масово изписват неща без да има доказана нужда от тях...просто ей така за всеки случай...и като зададеш въпрос ти отговарят...не се притеснявай на всеки го изписваме

# 252
И аз мислех , че никой не ми мери шийката на матката защото никой не говореше за нея.
Но на документа от феталната си пише 3.5

# 253
Общо взето добрите лекари си гледат всичко, просто ако няма проблем не е нужно да казват всичко, което гледат. Те са толкова много неща, ако тръгнат да изреждат. Плюс това могат да видят толкова много неща, за които ние няма и да се сетим дори и то е нормално де.
Въпроса обаче е да се открие супер читав лекар:)
При една нормално протичаща бременност може и нищо на практика да няма нужда да се казва - освен бебето е добре, всичко е наред:)
И на мен също никога не са ми казвали колко ми е шийката. Нито сега нито при предишни.

# 254
Благодаря за отговора...на мен не са ми я мерили...или поне никой не е споменавал...
Момичета прогестероновите препарати не се ли приемат,докато се образува плацентата...до към 3-4ти месец.  после тя си произвежда достатъчно прогестерон и няма смисъл ..аз не съм приемала ,но от приятелки които са приемали така съм чувала и съм чела...можете да го изследвате да видите как са му нивата...не мисля,че би навредила с нещо употребата му,но може и да го приемате без да имате нужда от него...струва ми се че масово изписват неща без да има доказана нужда от тях...просто ей така за всеки случай...и като зададеш въпрос ти отговарят...не се притеснявай на всеки го изписваме
Аз знам същото нещо, както и АГ така ми каза, когато я попитах до кога ще го приемам...и сега ми стана чудно каква е причината толкова дълго.да се предписва на момичетата...ако на някой са му обяснявали лекари, ще се радвам да споделят...🙂

Общи условия

Активация на акаунт