Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 123
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Прогестерона в късни седмици служи като химически серклаж против скъсяване на шийката,затова някои го взимат и до края на бременността.

# 256
Да, благодаря ти! Омегата ми е 300 дха, имам една и на Минами още останала и ще я пия и нея първо, на обяд. А сутрин е магнезият, на обяд желязото 🤪 и Б12 ще вкарам, само че хематоложката каза нямало значение с желязото как се пие, а в една таблица видях, че са несъвместими.

И според мене за прогестерона явно се застраховат, въпреки че вчера АГ ми казва всичко е супер, шийката е супер..

Бхс излиза за няколко дни по принцип .. даже аз дадох кръв на единия ден и на другия беше готово....
Iseult омега 3 трябва да бъде DHA по време на бременност нали ти казаха...а препоръчителната доза е 200мг...когато приемаш желязо,ако приемаш и магнезий или калций между техния прием и желязото трябва да има 2-3 часа разлика иначе взаимно си пречат на усвояването...
На мен ми казаха пол още в 12г.с....после заради бхс ми се наложи да правя пренатален тест и там се потвърди пола...
И аз нямам търпение вече да дойде следващия ми преглед и да видим бебка...
Момичета някой от вас има ли странно пулсиране в лявото подребрие...по скоро под гърдата...немога точно да го опиша...не боли...ама като седна и усещам все едно прискрипвам нещо...имам и нещо като киселини от няколко дена(казвам "нещо" защото никога през живота си не съм имала киселини и не съм сигурна...)но ми ври и ме кара все на оригване...и ужасен задух...

# 257
На мен ми казаха да слагам циклогест до 17 гс, но направих тежък кръвоизлив и бях няколко дни в болница. Съответно ми казаха да го продължавам, не се знае до кога..

# 258
Здравейте! Относно прогестерона, това което на мен ми казаха е точно, че с него се презастраховат от скъсяване на шийката. Ако бременността е нормална, вероятно се спира по-рано. Но на мен АГ ми каза, че ще го взимам през цялата бременност, защото съм с еднорога матка и имало опастност точно от скъсяване на шийката.

# 259
Знаете ли кога горе долу се започва с усещането на бебчето? След 2 дни влизам в 17 ГС и нямам търпение вече, но съм и с предна плацента, та .. може би ще трябва да почакам още малко?

# 260
Здравейте момичета,

Някоя от вас дали се е интересувала от стволовите клетки. С мъжа ми го обсъждаме и може би ще искаме да съхраним стволови клетки. Доколкото знам обаче, трябва да родя или в Щерев, или в Надежда, защото само там могат да вземат стволови клетки. Може и да греша...🤔 Моля ви ако някоя от вас има опит с това, да даде повечко инфо.

# 261
Здравейте момичета,

Някоя от вас дали се е интересувала от стволовите клетки. С мъжа ми го обсъждаме и може би ще искаме да съхраним стволови клетки. Доколкото знам обаче, трябва да родя или в Щерев, или в Надежда, защото само там могат да вземат стволови клетки. Може и да греша...🤔 Моля ви ако някоя от вас има опит с това, да даде повечко инфо.

Не зависи ли по-скоро към коя банка за съхранение ще се обърнете, по това, което съм чела сякаш останах с впечатлението, че представител на фирмата идва без значение коя е болницата, но може и да греша 😊

# 262
Знаете ли кога горе долу се започва с усещането на бебчето? След 2 дни влизам в 17 ГС и нямам търпение вече, но съм и с предна плацента, та .. може би ще трябва да почакам още малко?
Привет, аз също съм с предна плацента, в 17 г.с. и 2 дни и нищо не усещам още. Не знам какво точно се усеща за първи път и дали не пропускам, но сякаш е рано още.

# 263
Аз мисля, че много жени се объркват в усещанията си. Защото като цяло всички въттрешни органи се наместват на съвсем друго място, всичко се пренарежда, усеща се целия корем по-различно.
И затова излиза, че усещат движения още към 10 седмица, когато бебето е реално 3см и грамчета някакви, дълбоко и хубаво скрито навътре, за да е в безопасност. Да не говорим, че и не се движи още кой знае колко.

Нооо в същото време смятам, че ако вярвам, че си усещам бебето, хубаво и спокойно ми е от това, то тогава какво знчение има в крайна сметка дали е перисталтика, газове, черва, въздух, наместване някакво или е настина бебенцето. Моето субективно усещане си е това и толкова. Няма значение нито за лекаря, нито за другите жени, нито за никой, то си е за мен.

Аз си въобразявам, от скоро, че усещам 15 седмица и някакви дни съм.
Но първата ми бременност със сигурност се обърках, усетих мнооого рано, пеперуденото усещане, сега вече знам, че това са си балончета въздух, не точно газове някакво наместване на червата, ама точно като потупване, пърхане, даже и външно корема ми мърда(и сега и тогава). А това е напълно невъзможно да е бебето, разбира се.

# 264
Аз мисля, че много жени се объркват в усещанията си. Защото като цяло всички въттрешни органи се наместват на съвсем друго място, всичко се пренарежда, усеща се целия корем по-различно.
И затова излиза, че усещат движения още към 10 седмица, когато бебето е реално 3см и грамчета някакви, дълбоко и хубаво скрито навътре, за да е в безопасност. Да не говорим, че и не се движи още кой знае колко.

Нооо в същото време смятам, че ако вярвам, че си усещам бебето, хубаво и спокойно ми е от това, то тогава какво знчение има в крайна сметка дали е перисталтика, газове, черва, въздух, наместване някакво или е настина бебенцето. Моето субективно усещане си е това и толкова. Няма значение нито за лекаря, нито за другите жени, нито за никой, то си е за мен.

Но първата ми бременност със сигурност се обърках, усетих мнооого рано, пеперуденото усещане, сега вече знам, че това са си балончета въздух, не точно газове някакво наместване на червата, ама точно като потупване, пърхане, даже и външно корема ми мърда(и сега и тогава). А това е напълно невъзможно да е бебето, разбира се.
Точно такова усещане имах миналата седмица отляво, точно като балончета 😁ама тогава бях в 13 + седмица и си викам я се успокой, но ми беше много мило за момент като си помислих, че е бебето 😁😁

# 265

Точно такова усещане имах миналата седмица отляво, точно като балончета 😁ама тогава бях в 13 + седмица и си викам я се успокой, но ми беше много мило за момент като си помислих, че е бебето 😁😁

Не се спирай:) мисли си, че е бебето и му се радвай Heart
То си е там все пак мъничето

# 266
Здравейте! От няколко дни насам вечерно време корема ми става ужасно твърд за няколко минутки. Рядко усещам болка, но когато я усетя е доста неприятна.. Имам белег от операция на апендисит и там най - много боли. Уж навремето след операцията си правех редовно раздеижванията и не би трябвало да имам сраствания, но възможно ли е заради това да ме боли точно там толкова?

Аз съм на преглед на 4ти, чакам го с нетърпение 🥳 Не приемам нищо, освен фолиева и Pregna Care. Дано не ми се и наложи.. ММ ме бъзика, че съм здрава като бик и съм щяла да живея до 100 😁

А относно раждането, аз съм се насочила към Вита, тъй като много мои познати са раждали там(секцио) и са доволни, а и + имам позната акушерка. За жалост, в днешно време, на повечето места, разчиташ на познати.. Аз много държа на следродилните грижи, защото знам, че тогава жените сме най - уязвими.

# 267
Момичета, тези от вас, които са раждали, може ли да споделите в държавна или частна
И аз да се включа по темата - раждах в Шейново с избор на екип. Вярвам, че трябва да се избере лекаря, а не болницата. Категорична съм, че всяка жена, която ражда за първи път, трябва да е с правилната нагласа спрямо това, което я очаква, особено ако избере държавна болница и принципно има по-завишени критерии към света. В следродилен период жената е силно чувствителна и всяко битово неудобство или нетактично поведение на персонал ще бъде преекспонирано в нейното съзнание. Така че фокусът на избора трябва да е лекарят, а не какъв тип е болницата. Ако някой преценява, че е с по-чувствителен и по-взискателен и претенциозен нрав, силно препоръчвам да се насочи към избор на лекар, израждащ в частна болница.
Аз съм избрала за второто ми раждане същия лекар, в Шейново, въпреки някои категорични неудачи, с които знам, че ще се сблъскам. Правилните очаквания, създават устойчива емоционална интелигентност в този деликатен период.

# 268
При кой си раждала?

# 269
И аз бях на преглед и всичко е наред Simple Smile направиха ми картон вече, микробиология, и аз не разбрах дали цитонамазка ще ми правят, но май да, защото два тампона остъргаха.

Обаче ми стана странно, каза ми да слагам утрогестан до 28ма седмица. Някой друг слага ли още? Отделно почвам желязо, Б12, омега 3. И на фетална морфология ще съм чаак в 20 седмица. Пол още не се виждал, много искам да знам вече, тази нощ сънувах, че е момиче Gift Heart

Аз съм в 16г.с с близнаци  на мен доктора ми каза до 24г.с, че ще го слагам.

Общи условия

Активация на акаунт