Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 44 964
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте на всички и от мен Simple Smile И аз да се включа, термина ми първоначално го определиха за 02.02, но след ФМ казаха 25.01 , че върви напред. Още не знаем пол, но аз съм почти 100% сигурна, че ще е момче ❤ Изчетох всички коментари до момента и искам да попитам има ли майчета, които са раждали в Токуда? Какво ви е мнението?

# 331
Мами, включвам се и аз няколко дни след преглед при АГ със 140гр съкровище 🥰 всичко върви наред, даже вдругиден ще летя със самолет 😁

Вчера проспах обедното хранене и после си патих цял ден.. Световъртеж, причерняване и гадене. Повече от минута не можех да стоя на краката си.. има ли някоя, на която и се е случвало и какво прави в такъв момент?

Искам и да попитам има ли някоя, която е спряла цигарите, след като е научила за бебето и как ѝ се отразява? На мен ми е адски трудно, но гледам да не се изкушавам, защото ми става съвестно.. похапвам си по нещо дребно, когато ми се допуши и нямам проблем, ама да не стана 100  кила накрая.. 😁 въпреки че сега съм 61 и не мърдам, но съм 180 висока, още пазя фигура 😁

# 332
Мами, включвам се и аз няколко дни след преглед при АГ със 140гр съкровище 🥰 всичко върви наред, даже вдругиден ще летя със самолет 😁

Вчера проспах обедното хранене и после си патих цял ден.. Световъртеж, причерняване и гадене. Повече от минута не можех да стоя на краката си.. има ли някоя, на която и се е случвало и какво прави в такъв момент?

Искам и да попитам има ли някоя, която е спряла цигарите, след като е научила за бебето и как ѝ се отразява? На мен ми е адски трудно, но гледам да не се изкушавам, защото ми става съвестно.. похапвам си по нещо дребно, когато ми се допуши и нямам проблем, ама да не стана 100  кила накрая.. 😁 въпреки че сега съм 61 и не мърдам, но съм 180 висока, още пазя фигура 😁
Аз съм така понякога ....причернява ми,вие ми се свят,гади ми се и като премеря кръвното е 85 на 55..аз спрях цигарите още преди да забременея и повярвай ми от кльощава 48кг на 170см...никога не съм се ограничавала какво и по колко ям преди да спра цигарите....качих 15 кг когато ги спрях които нямат сваляне...глад...глад...глад и качвам се на кантара нищо не съм свалила...

# 333

Искам и да попитам има ли някоя, която е спряла цигарите, след като е научила за бебето и как ѝ се отразява? На мен ми е адски трудно, но гледам да не се изкушавам, защото ми става съвестно.. похапвам си по нещо дребно, когато ми се допуши и нямам проблем, ама да не стана 100  кила накрая.. 😁 въпреки че сега съм 61 и не мърдам, но съм 180 висока, още пазя фигура 😁

Оф, аз спрях да пуша. А пушех по 1кутия минимум на ден IQOS, на работа всички са страстни пушачки. Първите 2 седмици ми беше много гадно, много ми се пушеше, на колегите ми и приятеля ми им беше особено трудно хахахха 😀 и сега признавам, че си ми се пуши вече "психологически", но както ти казваш ми е мъчно за бебка и просто не пуша. Яко инат и толкова. Като ми се пуши... просто не пуша.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 20:47 от Мирела Петрова 618522

# 334
И аз когато спрях цигарите се опитах да мина на тоя айкос...ама не се разбрахме с него...направо щях да се удавя от кашляне и винаги ми пареше на гърлото и ме давеше.. а преди това над 10 години съм пушила цигари ...и така подарих айкоса и спрях всички...трудно но ги спрях от раз. .като се има в предвид,че и моя мъж пуши и то постоянно и бе ги е спирал...и всички около мен пушат ..вече 3 години не пуша и още понякога ми се припушва ей така една цигара...ама е рядко и се въздържам

# 335
Здравейте момичета, мен всеки път доктора ме гледа на ехограф и не плащам нищо.
Киселини имах два - три дни, но нищо не съм пила, за сега са търпими. А относно цигарите два три дни преди да направя теста за бременност не ми се пушеше и мислех, че е защото бях купила друга марка цигари Grinning Досега само веднъж ми се е допушвало, бях малко стресирана, но при мисълта, че ще тровя малчо не си позволих и не съм забелязала да съм качила повече килограми.

# 336
Някой беше питал дали ни правят вече път в градския или някъде другаде амии...минавам да дам ъпдейт малко...вчера пътувах с метрото с впита рокля /а на мен си ми личи и без това/ ии след 3 спирки една жена се извини, че не ме е видяла по-рано и ми направи място /много мило 😊/. На връщане обаче при положение, че сменях две линии на метрото...всеки си гледа в телефона и не те вижда, ако те види се прави, че не те е видял...някой пък си те гледат умно, ама не стават....та както бях писала по-рано...човещината и съобразяването отдавна го няма при нас /в много малки изключения само/. В магазините също никой до сега не ме е пускал да мина напред например...та така 😁

# 337
Lollo, благодаря, че питаш, открих причината май за голяма част от мигрените - стомахът ми. Получават ми се киселини след доста храни и оттам ме боли главата, аз си го знаех това, но сега с бременността много се увеличи всичко. Допреди месец взимах ензими, но ми свършиха и реших да направя почивка, докато поръчам, но сега спешно си взех като заподозрях това, и вечер като взема, сутрин не се събуждам с мигрена, та си доказах теорията.

Upincloudnine - ти беше питала за киселините, пробвала ли си ензими?

Излезе ми резултатът от микробиологията на мен, всичко е наред, аз и не очаквах да не е, де, но кой знае. Иначе щерката не иска да си идва при нас нещо още, взе да ѝ харесва при баба и дядо, и въпреки че ѝ е мъчно и се чуваме по телефона, искала цяло лято там да стои, ще ме съсипе това дете, допреди няколко дни ми говори половин час по телефона колко много ѝ липсвам и да ходим по-рано да я взимаме. Иначе тя скоро има рд, планирали сме да ходим малко из Родопите, после началото на септември ще направим още едно кратко гръцко море, да затвърдим и се почва с учебната година за първи път за нея - ПГ, но то май вече е като 1-ви клас това.

Някой може ли да ми каже как се тагва тук във форума? Grinning Опитах всякакви варианти и не стана, даже търсих с google...

# 338
Devya, не съм пробвала с ензими, ти какви приемаш?

# 339
Здравейте мили дами! Записвам се и аз в темичката. Термина ми е на 14.01.24. Бебока е момче, имам голяма дъщеря, която ще стане на 13г. след няколко месеца. Живея в чужбина от 20г., но както и с първото бебе няма как да не съм част от БГ мамите Simple Smile Тотално различна ми е бременността сега с момче, отколкото с дъщерята. В известен смисъл и по-тежка, защото сега съм на 42г. Пожелавам леко бременеене и здрави бебчовци на финала на всички! Heart DecorationHeart Decoration

# 340
Devya, не съм пробвала с ензими, ти какви приемаш?
Digestive enzymes на Dr.Best взимам аз, 1 път на ден с основното хранене, на мен ми се пада на вечеря. Чудех се дали да не взема някакви за смучене и да ги деля, та да мога и на обяд, но нямам други препоръчани. На Dr.Best преди 2-3г приемах протиолитичните ензими и сякаш много ми закрепиха стомаха, трябваше да направя и един курс преди забременяването, но не съобразих,а съм с много чувствителен стомах. Сега не знам дали мога тях да приемам, обаче, знам само за обикновените, че може. Иначе на някои жени им помагат няколко бр сурови бадеми след хранене, може да пробваш и това против киселини, сякаш съм имала моменти да е сработвало при мен при предишната бременност, но сега не.

# 341
Как се казва фейсбук групата ни?

# 342
Момичета да ви попитам ходите ли на миглопластика,това лепило което слагат вредно ли е за бебето по някакъв начин ? Аз до сега не съм ходила и не съм запозната а след разговор с приятелка ми стана любопитно ?!

# 343
Мина моята втора фетална днес и всичко е наред с бебето, развива се нормално, висока ще е. Беше се изпънала, за сега изглежда, че ѝ е удобно и има място. Grinning Шийката е супер, плацентата е предна и високо. Hug Нямам търпение да започна да усещам движенията вече, беше си доста активна.

Little Paradise, според мен няма никакъв проблем от лепилото за миглопластика. Аз не ходя, но доста бременни жени ходят, включително и около мен познати. Щом няма проблем с гел лак, боядисване на коса, не виждам проблем с лепилото за мигли. Микроблейдинг, лазерна епилация - такъв тип процедури не се препоръчват.

# 344
Мина моята втора фетална днес и всичко е наред с бебето, развива се нормално, висока ще е. Беше се изпънала, за сега изглежда, че ѝ е удобно и има място. Grinning Шийката е супер, плацентата е предна и високо. Hug Нямам търпение да започна да усещам движенията вече, беше си доста активна.

Little Paradise, според мен няма никакъв проблем от лепилото за миглопластика. Аз не ходя, но доста бременни жени ходят, включително и около мен познати. Щом няма проблем с гел лак, боядисване на коса, не виждам проблем с лепилото за мигли. Микроблейдинг, лазерна епилация - такъв тип процедури не се препоръчват.
Подкрепям...аз ходя на миглопластика и не мисля, че е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт