Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 44 938
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Защото трябва да се поддържа висок белтък, също като желязо и феритин, имаше и още нещо там. Три неща бяха според моя АГ,които са много важни, а масово не се правят
Въобще пък не го знаех това...никой нищо не ми е казвал до сега...аз днес пусках изследвания и вътре има и общ белтък...моя е 67 при референтни стойности 60-80 ще питам АГ

# 361
Аз само двама АГ знам ,които обръщат внимание на това... Повечето просто като не разбират казват,че няма нужда да правиш нищо. Според мен ти е леко нисък ,то ще пада още..може да си хапваш яйца и протеинови барчета, пък ако АГ уцелиш да е запознат и включи протеин за бременни ще е супер.

# 362
Аз също пия протеин на pregnaco - в кокосово мляко, 2 пъти на ден по 1 доза или 1 път на ден, 2 дози. Изписан ми е като заместител на междинно хранене, заради нисък протеин и понеже все още съм скарана с месото. Не съм имала проблеми от него, но докато уцеля вкуса, който ми е приятен.. пробвах 4 различни и накрая избрах ванилия.

# 363
И аз го пиех с предната бременност, голяма гадост, най-много понасях шоколадовия вкус. Сега май пак ще почна, защото и моят белтък излезе нисък.

# 364
Момичета, на коя страна спите, лява или дясна?
Аз от тези кошмари и безсъние, снощи май спах на дясната страна а съм чувала, че не е хубаво. Трябвало да се спи на лявата страна заради бебето, но на мен така въобще не ми е добре,  получавам сърцебиене.

# 365
  • София
Аз лягам на лявата, вече даже ми е неудобна. В крайна сметка се събуждам по гръб или на дясната.

# 366
Това със спането си мисля, че няма как да бъде контролирано... Лягам на ляво, а се събуждам с болки на дясната страна, което ми говори, че явно доста дълго съм спала на дясната страна... Просто не виждам как е възможно да се контролира по време на сън 🤔
Аз от тези кошмари и безсъние, снощи май спах на дясната страна а съм чувала, че не е хубаво. Трябвало да се спи на лявата страна заради бебето, но на мен така въобще не ми е добре,  получавам сърцебиене.

# 367
Това със спането си мисля, че няма как да бъде контролирано... Лягам на ляво, а се събуждам с болки на дясната страна, което ми говори, че явно доста дълго съм спала на дясната страна... Просто не виждам как е възможно да се контролира по време на сън 🤔
И аз не мисля, че може да се контролира, още повече, че съм питала три мой приятелки следящи се при различни лекари и те отричат това твърдение..../както не са го и правили и нямат и проблем/...да не забравяме, че с течение на времето много учени казват едно, след 10г съвсем различно.../напр. това да не ядеш плода след храна, сега можело и след.../ Не трябва да си вкарваме толкова мисли...през деня, ако все пак ни притеснява лежим на лява страна, но вечерта, не е нужно да се чувстваш виновна, че си се събудила на другата...няма как да се контролира...😊

# 368
За спането все съм на лява или дясна страна и такива болки имам горе в краката, а къде е тя още, и още кг ще се качват, направо не ми се мисли. Дали магнезият би помогнал за такива болки? Ще споделя на доктора да видим какво ще каже. Иначе през деня като си почивам само, гледам филми, чета книга, само по гръб лежа, изобщо не ми е удобно на една страна да върша тези неща.

# 369
И на мен ми го предписаха, защото съм скарана не толко с месото, колкото с яйцата. И съответно белтъкът ми е на долна граница.  Желязото и феритина още ги докарвам добре.

По повод спането и аз съм в голяма драма. Досега си спях блажено по гръб с ръцете нагоре, а сега все се насилвам наляво. То ме боли рамото, неудобно ми е, но спя много леко и не си позволявам да си сменям позицията. Последните вечери си слагам една подпираща възглавница зад гърба да мога поне малко да се облегна по гръб. И снощи не издържах и по нощите си поръчах възглавница за бременни на medico. Някоя ако я има, да каже дали е доволна Simple Smile

# 370
И с възглавница за бременни, пак се въртя на дясната страна. Не е възможно цяла нощ да не мърдам чак, като се усетя, се обръщам на лявата, ама някой път с желание си се въртя на дясно и си заспивам,не мога, заболява ме от ухото до крака лявата страна Joy

Аз имах по-ниски нива и на феритин и желязо и ми вливаха система феринджект и витамин С (заедно се усвоявали по-добре). След няколко дена ще пусна изследвания сигурно, но се чувствам далеч по-добре, беше започнало да ми се вие свят.

# 371
Аз основно спя по гръб, но сега опитвам да съм повече настрани. Барикадирала съм се отвсякде - от едната страна спя с възглавницата за кърмене, от другата с една скосена малка възглавничка, която една колежка ми даде. Казват, че спането на ляво е по-добре за бъбреците и за бебето....

# 372
Мен сега малката като ме събуди 2 пъти и 3 пъти стана да пишкам и изобщо нито знам нито ме интересува на коя страна съм спала. Мога и права.
Смятам, че ако има някаква конкретна здравна причина за това(за конкретната жена), ако не аг, то феталния специалсит би казал.
На всяка една страна има какво да се притисне. Но ако изобщо касае някого то ще е жените, които карат лежаща бременност и по-голямата част от денонощията се налга да лежат. Те може би не е лошо да въртят страните, не мисля, че е ок да са само на една страна 9 месеца. Или възможно:)
 Останалите ставаме рано, лягаме късно, работим, правим секс, спортуваме, гледаме деца и като полегнем най-важното да ни е удобно и на бебето, че скоро ще почнат да си показват как предпочитат, някои:)

# 373
Аз спя наляво, не само заради бременността, а и заради храносмилането - особено първите часове като легна и така е много по-добре, и преди бременността го правех, но после по някое време се смянях надясно или по гръб - сега наляво си оставам, или с възглавница за бременни зад гърба се извивам една идея по гръб. И винаги имам друга възглавница между коленете. Но за болките в гърба е много важно и да не се залежаваме, също, която няма специална забрана от тренировки, според мен е хубаво да прави упражнения, йога за бременни, някакви практики за засилване на цялото тяло - особено важно е да се укрепят мускулите на гръбнака и краката сега, ясно защо на гърба, а на краката - за да поемаме с тях нарастващата тежест, а не с кръста. Така с предишната бременност се научих да не се навеждам изобщо - всичко през клек, та досега съм така. Аз по принцип съм си трениращ тип от дете, но съм имала периоди на без особено тренировки и такива със - сега в началото на бременността ми беше толкова лошо, и с мигрените и всичко, че наистина сякаш се обездвижих. Добре,че ходих на море на два пъти, там се спасих с доста плуване, а сега също като съм добре, особено последната седмица, всеки ден си правя Йога практики, усещам как си връщам формата и се чувствам много по-добре и като се събудя, специално за състоянието на гърба и кръста. Бях писала и някъде, но май във фб групата - ако нямате от тези големите топки за пилатес - силно препоръчвам. Аз така предната бременност изцяло изкарах седнала на такава, когато трябваше да седя за нещо, накрая дори и на масата за хранене, вместо на стол, раздвижвам си таза, не се изкривявам, много са добри, да не говорим после колко много съм я ползвала за успокояване и приспиване на бебето. Има различни размери спрямо ръста.

Иначе аз пия протеин, но обикновен, не специално за бременни - просто изчистен протеин изолат, без овкусители, добавки и тн. В този специалния сега видях, че са добавили ензими и фибри в малко количество, може би не е лошо, но не знам колко чак се различава. Когато се пие протеин е хубаво да има и нещо сладко с него, не знам дали стевията се брои, аз си правя смути с банан. Тоест само протеин с вода не се усвоява така добре, колкото с нещо поне леко сладко, така казва моята ендокриноложка. То само с вода е и гадно,де,хах, на мен ми е много вкусен със замразени банани, но в интерес на истината, често ми се гади след него, или имам киселини, и за други хора съм чувала, че не им понася много протеин. Иначе ям едни барчета на Roobar, с 25% протеин, имат си и доста мазнини, та гледам да не прекалявам, но цялостно много добре ми се отразяват, от малкото неща са, при които почти никога после не ми се гади, а бързо усвоявам и имам енергия после.

# 374
За протеина и аз съм съгласна, като цяло малко е маркетингова стратегия "за бременни" и съответно по-висока цена /сега не съм сравнявала/, според мен и друг хубав, пречистен протеин ще свъши същата работа. Аз преди време съм си пила протеина с прясно мляко нискомаслено или ядково мляко / не знам сега дали е удачно /плюс плод за междинно хранене и става доста вкусно. Има различни вариации за добавки към него, за да бъде вкусен и питателен, за разлика от вкуса на чист протеин с вода...

Общи условия

Активация на акаунт