Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 44 902
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Момичета а някоя от вас даде е сблъсквала с много ниска пикочна киселина?моята е доста под референтните стойности...до сега винаги е била около 200...вярно е че почти не ям месо,риба и морски неща въобще...както и яйца почти не ям ..ама дали имат нещо общо незнам ..в понеделник ще питам АГ...също така и аптт ми е на горна граница 38,а не приемам нищо за разреждане на кръвта..
Имаше тук някой,който като мен беше с много ниски тсх от началото на бременността,но не си спомням кой ...как е сега...моето все още е ниско,но вече и фт4 ми е под долна граница...чакам ендо на 21 за преглед,че е отпуска
Аз съм с ниско ТСХ. Идната седмица ще пускам изследванията пак. В Петък съм на ендокринолог. Назначиха ли ти някаква терапия? Предполагаме моето ще е под нормата, вече. Иначе съм с Хашимото.

# 391
И мен напоследък главата ме боли от време на време за по един цял ден... мисля, че е заради магнитните бури. Забелязах, че откакто съм бременна, много ми влияят. Гледам да не пия парацетамол, освен ако не стане непоносимо. Лягам си и чакам да ми мине. Обикновено като се събудя на сутринта наспана, ми е минала. Simple Smile
Здрав сън му е майката.

# 392
Момичета а някоя от вас даде е сблъсквала с много ниска пикочна киселина?моята е доста под референтните стойности...до сега винаги е била около 200...вярно е че почти не ям месо,риба и морски неща въобще...както и яйца почти не ям ..ама дали имат нещо общо незнам ..в понеделник ще питам АГ...също така и аптт ми е на горна граница 38,а не приемам нищо за разреждане на кръвта..
Имаше тук някой,който като мен беше с много ниски тсх от началото на бременността,но не си спомням кой ...как е сега...моето все още е ниско,но вече и фт4 ми е под долна граница...чакам ендо на 21 за преглед,че е отпуска

Аз бях с много ниски стойности на тсх през първите 2 месеца от бременността. Вече се нормализираха.

# 393
Здравейте! Някой от вас да взима Магнерот и да е забелязвал като страничен ефект прилошаване?

# 394
Здравейте ! Някоя от вас има ли придърпване , леки болки на моменти в областта на яйчниците ?
Има дни в които чувствам дискомфорт , вече усещам бебето , дали да се притеснявам или това е в реда на нещата

# 395
Аз съм с ниско ТСХ. Идната седмица ще пускам изследванията пак. В Петък съм на ендокринолог. Назначиха ли ти някаква терапия? Предполагаме моето ще е под нормата, вече. Иначе съм с Хашимото.
Ендо е в отпуска до 21...при мен освен,че тсх е  под долна граница все още и фт4 вече е под долна,което тотално си противоречи....по принцип ниско тсх върви с високо фт4 и обратно...за сега продължавам да си пия по 1 и 1/2 таблетки пропицил на ден...ти какво пиеш

# 396
  • София
Все още нищо не са ми назначили. Ендокринолога чака ТСХ да падне под нормата. FТ3 и FT4 миналия месец, все още бяха в границите на нормалното.

# 397
Все още нищо не са ми назначили. Ендокринолога чака ТСХ да падне под нормата. FТ3 и FT4 миналия месец, все още бяха в границите на нормалното.
Те и моите фт3 и фт4 точно преди 20 дни бяха в граници,но вече не са...най вероятно ще започна комбинирано лечение...ще продължавам с пропицила за да вдигнем тсх,но ще започна и еутирокс за да вдигна фт4...ако увелича само пропицила тсх ще се вдигне,но фт4 ще потъне още повече....според тсх съм в хиперфункция,а според фт4 съм в хипофункция ...

# 398
Ниско ТСХ, само по себе си, ако другите са ок, не значи нищо особено. Тоест, ако и ФТ3 и ФТ4 са над граница, без терапия, най-вероятно се касае за хиперфункция, но ако е ниско ТСХ при терапия, просто е подтисната хипофизата, за което нямаме много какво да направим. Важно е да се стараем да са колкото може по-високи ФТ3 и ФТ4. При мен нещо не се получава, вече съм на много висока доза хормон, обаче си седят близо до долна граница, а пуснах и ривърс Т3, който пък излезе на горна - тоест нещо не успявам да усвоявам хормона и става неактивен в клетките. :/

# 399
Сега пък една жена ми каза че фт4 за втори триместър референтните стойности са от 7.7 до 12.9
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Thyroxine,%20free.htm
Ето ги моите

# 400
Сега пък една жена ми каза че фт4 за втори триместър референтните стойности са от 7.7 до 12.9
Ето ги моите

Този Пропицил реално сваля ли ФТ4 и ФТ3? Да не би да ти е голяма дозата? Много е ниско ФТ4, и аз мисля,че си за хормон, но нямам идея как се отнася с другото ти състояние това, лекар трябва да каже. Иначе това за някой казал за референтни, според мен няма какво да се подвеждаме, цялостно за щитовидната - колкото са повече на горна граница хормоните е по-добре, а ТСХ, ако може до 1, 1,5, като ако е по-ниско, доколкото знам, си е също ок,стига и другите хормони да са. Със сигурност под долна граница няма такова нещо, мога директно да заявя, че тази жена не е права. Grinning Освен ако референтните не са други, но под граница, няма как да е ок за нито един етап на бременност или небременност. Добре е, че не си вече в първи триместър, та ще го нагласите това с лекаря ти, не е толкова страшно сега вече.

# 401
Ето ги моите

Този Пропицил реално сваля ли ФТ4 и ФТ3? Да не би да ти е голяма дозата? Много е ниско ФТ4, и аз мисля,че си за хормон, но нямам идея как се отнася с другото ти състояние това, лекар трябва да каже. Иначе това за някой казал за референтни, според мен няма какво да се подвеждаме, цялостно за щитовидната - колкото са повече на горна граница хормоните е по-добре, а ТСХ, ако може до 1, 1,5, като ако е по-ниско, доколкото знам, си е също ок,стига и другите хормони да са. Със сигурност под долна граница няма такова нещо, мога директно да заявя, че тази жена не е права. Grinning Освен ако референтните не са други, но под граница, няма как да е ок за нито един етап на бременност или небременност. Добре е, че не си вече в първи триместър, та ще го нагласите това с лекаря ти, не е толкова страшно сега вече.
Аз съм с базед тоест с хиперфункция от доста години...по принцип когато тсх е ниско би трябвало и фт4 да е високо...тоест жлезата произвежда много хормони...а при хипофункция има високо тсх и ниско фт4...пропицила по принцип е за вдигане на тсх и сваляне на фт4...само,че при мен само фт4 пада,а тсх не мърда...на 1т и 1/2 съм...така,че може и от него да е той подтиска жлезата...това е ролята му...може и да ми го намали или спре за известно време.. фт4 веднага ще скочи,но може тсх да потъне още...иначе да хубавото е че всичко това се случи чак в 17г.с....до преди това имах ниско тсх но перфектно фт4.. винаги на горна граница за да има за бебчето...сега вече то си има негова жлеза...

# 402
Момичета, не съм изчела всичко от подледните дни, но имам въпрос. Някоя от вас сблъска ли се с летните вируси вече? На море сме и от два дни ми е много зле на стомаха. Боли ме, кара ме на разстройство и ми се гади зверски. Не успявам да се свържа с аг. Какво можем да пием при такава симптоматика?

# 403
Здравейте ! Някоя от вас има ли придърпване , леки болки на моменти в областта на яйчниците ?
Има дни в които чувствам дискомфорт , вече усещам бебето , дали да се притеснявам или това е в реда на нещата

Здравей, и при мен се случва от време на време. Бях питала моето АГ и каза, че е нормално, стига да не е остра и продължителна болка. Иначе ми каза ако е по силно, че мога но шпа да пия Simple Smile Но мисля, че е нормално, всички органи се преподреждат и правят място за бебо 🥰

# 404
Здравейте, момичета Blush
Преди малко забелязах ситни пъпчици по корема ми, най-много са от двете страни на пъпа. Не ме сърбят. Мажа се с Мустела против стрии, но вече повече от месец затова не мисля, че реакция към него. Някой сблъсквал ли се е с подобен обрив? Надявам се, че не е нещо притеснително.

Bobby_g, може би пробиотик подходящ за бременни може да се приема.

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 19:25 от Sveti432Hz

Общи условия

Активация на акаунт