Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 44 696
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Моя падна за месец от 600 на 300 при положение,че го пия. Виж и феритин.

# 586
При мен бебешона рита вече 20г.с.
За първи път около 15-16 седмица на една малка твърда елипса го усетих
/направо го видях, сигурно гръбчето му беше/ на корема ми.
Моята плацента е задна, беше ниско, но вече се е вдигнала слава богу.

# 587
Ако хемоглобинът и останалите показатели, които момичетата са изброили, са ниски, по-добре е да се вземат добавки/лекарства. С храна също ще стане, но по-бавно. Може да приемате сок/чай от коприва, повече месо, белтъци като цяло, билкова кръв. При мен нямаше за кога да се чака да се вдигне хемоглобинът, феритинът и желязото, доста бързо паднаха, с което дойдоха и неприятни симптоми като виене на свят, отпадналост.. така че се наложи вливане на феринджект.

Усещам и аз движения на бебето вече, с висока предна плацента.

# 588
Колко големи са бебенцата ви вече, грамове?
Аз във вечния стрес си живея. 😅 тотална кукувица

Сега се чудя къде да ида на преглед във Варна или в Бургас. Някой ако.има предложения приемам всякакви

# 589
tiny_lili, преди 2 седмици тежеше 284 гр. В Бургас много хвалят д-р Милена Мануелян.

# 590
tiny_lili, преди 2 седмици тежеше 284 гр. В Бургас много хвалят д-р Милена Мануелян.
Мхм знам, но няма часове скоро. Пробвах:)

В коя седмица 284?Simple Smile

# 591

Предполагам.. Чувала съм и за Д-р Кироваков в Бургас.
В 18-та седмица тежеше толкова. Какво те притеснява? Confused

# 592

Предполагам.. Чувала съм и за Д-р Кироваков в Бургас.
В 18-та седмица тежеше толкова. Какво те притеснява? Confused

На практика всичко Sweat Smile в същност просто дали е добре бебето, че сега се събират повечко дни между прегледите.
Не успявам да съм 100% просто спокойна и доволна бременна, язък че карам леко и прекрасно, никаква разлика с небременна вече на тоя етап, нямам неразполжения. Ама тия дефектни гени, тромбофилии голям стрес ми носят. Защото реално всеки момент може да се случи нещо и дори няма да разбера...

Ще видя Кироваков, благодаря ти.

# 593
tiny_lili, разбирам те… ужасно е на моменти и не винаги можеш да контролираш какво ти минава през ума. Измисли си някакъв начин, по който да прогонваш все едно лошите мисли, буквално си визуализирай как ги хвърляш в кошчето, ако трябва. Ако има възможност ходи на 2 седмици на преглед, не веднъж месечно, вземи си фетален доплер. Толкова неща могат да се объркат за жалост, ама се молим никога да не се…

# 594
Миналата седмица в 19+2 г.с. бебето тежеше 322г
Момичета и аз съм от тревожните, затова гледам на 2-3 седмици да имам преглед.

# 595
И аз така, на 2 седмици, но сега се случи и аз и доктора ми да пътуваме и става цял месец без преглед. Не че ще издържа, но много трудно да намеря при кой да отида.
Нямам нон стоп натрапливи мисли, слава Богу, защото нямам време иначе щях.
Но ей така рано сутрин като седна да поработя на тихо и ме свива сърето ''ами ако нещо пропускам''. Или вечер преди да легна.
Поне да почне вече силно да рита, пак е нещо. Пък тоо тук там, едно деликатно

Знам си, че съм кукувица, ама ...страх.
Нещо ми става впрочем през бременността, каня се да търся, дали не е някой бъгнат хормон. Ставам по-тревожна и за мъжа ми, децата, чужди деца, родителите ни.

# 596
Мисля, че е съвсем нормално всички да се притесняваме понякога дали всичко е наред. Важното е, когато няма някакви симптоми или нещо притеснително, бързо да изгонваме тези мисли и да си представяме нещо хубаво ( как гушкаме вече бебо, например) ☺

Момичета, на вас кога ви изписаха допълнителни витамини? Виждам, че доста пиете магнезий, б12 и други, но на мен за сега само към фолиевата киселина ме насочваха?

# 597
Колко големи са бебенцата ви вече, грамове?
Аз във вечния стрес си живея. 😅 тотална кукувица

Сега се чудя къде да ида на преглед във Варна или в Бургас. Някой ако.има предложения приемам всякакви
Точно в 20 седмица 310 грама лекарката каза че върви добре на размери...
Някой беше питал за разположение на плацента моята е задна и сега съм в 21 седмица и го усещам доста често вече

# 598
Ами аз сама си назначих изследване на б12 и витамин д...разбира се излязоха ниски и ендокринолога ми изписа...после и хематоложката каза да ги продължавам и ми вкара и желязото...пия си и магнезий...а Д-р Мануелян ми изписа Новалак пренатал...
Иначе и аз аз съм от тревожните...онази вечер така хубаво усещах бебчето цяла вечер,а сега три дни почти нищо и почвам да се тревожа..въпреки че знам,че е нормално ...
Ние в 17+3 г.с. бяхме 248гр ❤️

# 599
От вчера 20г.с и 1 ден- 346грама 💙

Общи условия

Активация на акаунт