КАРТИ ТАРО - ТЕМА 30

• 25 299
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Съжалявам, че не снимах картите. Колодата е The Dark Mansion Tarot.
Довечера мога да снимам и да ги кача.
Ще се включа и аз след малко.

# 391
Оххх, много искам да я взема ама струва колкото три колоди 😅

# 392

Може да се закупи и от Али Експрес, с нелошо качество и в по-удобен, малък формат. От там си взех красивите Tarot of mistical moments/много любими мои, чак се замислям понякога дали да не си закупя оригиналните, за да се насладя още повече на колодата/ и Dark wood tarot. Всъщност взех още 3-4 колоди от Алито, но тях не ги ползвам толкова, колкото горните две. Даже понякога се чудя дали да не ги продам тези, които рядко ползвам....но пък като не са оригинални едва ли някой ще прояви интерес..
И все пак, оригинала си е оригинал, говоря за The Dark Mansion Tarot. Половината удоволствие от взаимодействието с тарото освен красивите за нас изображения е и усещането, което ще донесат при допир. Предполагам че всички колоди на Таротека студио са разкошни като качествена изработка.Но наистина тази цена все ме спира.

# 393
Купувам си само оригинални колоди, такива Али експрес и други китайски боклуци не мерси, аз взех на Таротека славянското Таро и досега си ги ползвам с голямо удоволствие, но качеството не отговаря на цената, много се слепват, ръбовете бързо се изхабиха… та в този смисъл разочароващо

# 394
Моята е реплика, предполагам от Алито, но е купена оттук и си я ползвам с удоволствие. Нормален размер карти, добър картон, съразмерни изображения, цветовете са ясни. Много си я харесвам.
Tarot of mystical moments са ми оригинални, като първо имах реплика и после реших, че наистина си заслужават да бъдат в оригинал.

За ситуацията, за която хвърлих карти, да кажа няколко думи. Тя има предистория. Четири години гледах кокер, но преди четири месеца го загубих и оттогава ни вест, ни кост от него, колкото и да го търсех. Сега си избрах друго куче и в събота ще го взема вкъщи. Въпросът ми беше как ще се чуствам с него.
За 3 пентакли ми беше ясно, че това е приема му в семейството, грижата за него от повече хора, обаче като видях 3 меч, изтръпнах - казах си "пак ли". Но Страшният съд ме успокои - той, заедно с 3 меч, ми показа излекуването ми от загубата на предишното куче, даването ми на втори шанс, повторение, но на по-виско и осъзнато ниво на отношение и грижа към животинчето, може би.
innasn, добре си усетила Силата. Наложи ми се да приложа такт и дипломация, за да уговоря сина си да приеме ново куче вкъщи. Силата може да говори и за бъдещата ни връзката с кучето и начина ми на общуване с него, а тя и образно е точно това Simple Smile
Аз досега не съм сборувала картите и не съм търсила общ аркан, но явно това работи. Интересно е и ще го пробвам нататък.
И още нещо искам да вмъкна. Някак си сме свикнали да тълкуваме Таро повече в негативен план, но аз започнах да търся положителното във всяка карта.

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 15:02 от Silky_soft

# 395
Аз досега не съм сборувала картите и не съм търсила общ аркан, но явно това работи. Интересно е и ще го пробвам нататък.
Забелязала съм, че освен сборуването на всички извадени карти, също има резон и ако разграничиш малки и големи аркани - веднъж сборуваш малките, веднъж големите и също и общо големи+малки. Пробвай да видиш дали ще работи при теб.

Цитат
И още нещо искам да вмъкна. Някак си сме свикнали да тълкуваме Таро повече в негативен план, но аз започнах да търся положителното във всяка карта.
Да, негативните карти понякога са и съвет. Но и на мен ми е сложно коя карта кога как се проявява, дали е минала, настояща или бъдеща енергия, при четения за отношения дали се отнася за единия, за другия или за двамата в двойката.😒 И най-вече кога таро отговаря директно на въпроса и кога вмъква нещо друго. Както с картите на Twinklestar вчера - въпросът е как се чувства мъжът, а картите говорят за нещо друго. Да, нещо в пряка връзка, но все пак не директен отговор на поставения въпрос.

# 396
  • София
Момичета, имам нужда от помощта ви за този КК. От месец съм на нова работа.
Въпросът е "как ще се развият нещата на новото работно място?"
Смърт е пояснителна на Кулата, която излезе на позицията за близкото бъдеще.
Нещо съм се напрегната тези дни, а няма причина, за това реших да наредя един КК.
Всичкото двойки излезе. 🫣
1. Кралица пентакли
2. Асо чаши
3. 7 пентакли
4. Кралица мечове
5. 2 пентакли
6. Кулата, пояснена със Смъртта
7. 8 жезли
8. 2 жезли
9. 2 мечове
10. 9 пентакли

# 397
Забелязала съм, че освен сборуването на всички извадени карти, също има резон и ако разграничиш малки и големи аркани - веднъж сборуваш малките, веднъж големите и също и общо големи+малки. Пробвай да видиш дали ще работи при теб.
Аха, развитие на идеята Simple Smile Веднага го пробвах и другият голям аркан излезе Влюбените, който също е резонен, защото доста се двоумих, избирах, мислих дали-или, понеже това си е сериозен ангажимент за доста години напред.

Да, негативните карти понякога са и съвет. Но и на мен ми е сложно коя карта кога как се проявява, дали е минала, настояща или бъдеща енергия, при четения за отношения дали се отнася за единия, за другия или за двамата в двойката.😒 И най-вече кога таро отговаря директно на въпроса и кога вмъква нещо друго. Както с картите на Twinklestar вчера - въпросът е как се чувства мъжът, а картите говорят за нещо друго. Да, нещо в пряка връзка, но все пак не директен отговор на поставения въпрос.
Аз се опитвам да следвам въпроса. Ако някой пита за чувствата на друг, тълкувам през призмата на другия. Понякога по усет търся връзката на картите с този, който пита. Нещо от сорта - защо този човек се чувства така, с какво, по картите, питащият го е предизвикал?

# 398
Какви са
1.чувствата на мъж към жена
6 чаши Кралица Пентакли 5 жезли с поясняваща 3 пентакли
2.какви са намеренията му към нея
Крал чаши 8 жезли Силата
3. Как вижда той развитието на отношенията им в бъдеще
2 чаши Справедливост Слънцето
4. Какви ще бъдат следващите му действия към нея
Рицар жезли паж пентакли Императрицата

# 399
Момичета, имам нужда от помощта ви за този КК. От месец съм на нова работа.
Въпросът е "как ще се развият нещата на новото работно място?"
Смърт е пояснителна на Кулата, която излезе на позицията за близкото бъдеще.
Нещо съм се напрегната тези дни, а няма причина, за това реших да наредя един КК.
Всичкото двойки излезе. 🫣
1. Кралица пентакли
2. Асо чаши
3. 7 пентакли
4. Кралица мечове
5. 2 пентакли
6. Кулата, пояснена със Смъртта
7. 8 жезли
8. 2 жезли
9. 2 мечове
10. 9 пентакли

Ще опитам да напиша своето тълкуване на ситуацията. Кралица пентакли в комбинация с Асо чаши може да показва теб или комфорта ти/добрите финанси и желанието ти за развитие на новата работа, желание за приятна работна атмосфера и създаване на колегиални отношения. Работата ти е по сърце.
Кралица мечове е в основата на ситуацията (може би работиш нещо, свързано с право, документация, военно дело, медицина?). Ако това не е твоята професия или човек, свързан с нея, това може да бъде силната ти амбиция за кариерно развитие, наличие на аналитична мисъл и хладен ум.
Фактор от близкото минало, повлиял на сегашната ти ситуация (Двойка пентакли): необходимост от действие, според обстоятелствата, адаптиране към тях; съвместяване на две работни места или баланс между личния живот и професионалния; доход от две места; непостоянен доход.
В близко бъдеще (Кулата и Смърт): кардинална промяна. Ще се освободиш от нещо, което е било някаква неправилна основа, за да можеш да започнеш следващ етап от работата си. Това ще доведе до важни промени на работното място (и съдейки по последната карта, тези промени ще бъдат за твое добро). Възможно е да ти предложат друга длъжност.
Ти в ситуацията (Осмица жезли): движение (може би самото преместване?), желание за комуникация и бърз обмен на информация, възможни пътувания. Вероятно си общителен човек и ще успяваш да намериш общ език с колегите си.
Атмосферата/обстоятелствата на новото работно място (Двойка жезли): ще бъдеш наблюдавана и преценявана от колегите/ръководството. Възможно е да означава, че ще се налага да съвместяваш две длъжности.
Страхове/надежди (Двойка мечове): страх те е да вземеш крайно решение, може би ще трябва да направиш някакъв компромис, а може да оставиш друг да вземе решение вместо теб. Интуитивно усещане за това как е правилно да се постъпи, но липса на решителност. Страх от "подводни камъни" в ситуацията.
Резултат (Деветка пентакли): ще получиш желаното, работата ще ти носи удовлетворение и финансово обезпечение.

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 16:16 от Rainbow VT

# 400
  • София
Rainbow VT, много ти благодаря за изчерпателния и изключително точен нализ. Всичко, което си написала е точно на мястото си. Наистина балансирам две работи в момента, тъй като паралелно с новата довършвам поети неща от старата. А точно усещането, че съм наблюдавана "под лупа" ми вдигна тревожността вчера. То си е и съвсем нормално държание и от страна на колегите, и от страна на шефовете, предвид че съм съвсем прясна, на около месец.
Надявам се събитието по Кулата и промяната по Смъртта да са положителни.

# 401
Здравейте! Някой от вас има ли желание и възможност да ми гледа на карти по личен въпрос? Мога да изпратя лични данни като лично съобщение, ако е необходимо. От години чета форума, но не бях се регистрирала до момента.

# 402
Здравейте,

Как е минала срещата между бивш мой коледа и шефа ми?
Слънцето
Обесеният
Нямам идея тука
Иска ли да се върне на работа при нас?
Глупакът - мисля, че да
Следи ли бившият ми колега вайбъра на колегата на неговото място ( имам такива подозрения, че не си е изтрил акаунта от телефона си) 7 мечове - да, определено, измама
Защо не ми се обади? 9 мечове - нещо се е филмирал май

P.S. този ретрограден Меркурий ще ме побърка Neutral Face
Загубена пратка (открита в последствие)
Отменен камион.....

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 20:22 от Teodora Kolova 624728

# 403
Какви са
Крал чаши 8 жезли Силата

В чувствата си човекът приема жената като роден човек, ценна му е. Може би са били семейство или просто я чувства така. Самата жена има силно влияние върху него и той много я цени.

Има обаче някакъв проблем помежду им, който той е готов да реши - в 5 жезли вратата е зазидана и той ще я разбива, а в 3 пентакли прави нова врата. Може да са се скарали и той не е сигурен как да подходи или просто има разстояние между тях. Генерално иска да излекува тези отношения.

В намеренията си той иска да дава любов, но още просто го мечтае. 8 жезли в тази колода за мен показва, че човекът търси правилния ключ към ситуацията. Според мен тук Силата показва, че е гузен и иска да се извини, някак жената хем го гали този лъв, хем размахва назидателно пръст. Нещо е сгазил лука ми се струва. Силата също ми говори за устойчивост и целеустременост в намеренията му. Взел е решение и няма намерения да се отказва. Има намерение да се покаже, ако нямат контакт.

Картите за развитие за ме показват, че има спор/проблемна ситуация по Справедливостта, но по Слънцето ще се реши. Или е излъгал/ скрил нещо, или е постъпил некоректно, или е позволил егото му да застане между тях. Може би не си говорят изобщо или камуникацията е много бегла и повърхностна?

За следващите действия имам два варианта на тълкуване. Първията е че тръгва по Рицар жезли и после се спира по Рицар пентакли, защота както по-горе казах, той е гузен и не знае как точно да изиграе ситуацията. Все пак, ще има развитие по Императрицата, но ще отнеме повече време.

Второто ми тълкуване на този ред е, че съвсем скоро ще я потърси да се извини, ще е много хрисим, по-нисък от тревата, ще й обяснява, че тя е права, той е глупак и т.н. Възможно е да се появи мнаго внезапно, без предизвестие или някакъв знак, че ще направи контакт.

# 404
Какви са
Крал чаши 8 жезли Силата

В чувствата си човекът приема жената като роден човек, ценна му е. Може би са били семейство или просто я чувства така. Самата жена има силно влияние върху него и той много я цени.

Има обаче някакъв проблем помежду им, който той е готов да реши - в 5 жезли вратата е зазидана и той ще я разбива, а в 3 пентакли прави нова врата. Може да са се скарали и той не е сигурен как да подходи или просто има разстояние между тях. Генерално иска да излекува тези отношения.

В намеренията си той иска да дава любов, но още просто го мечтае. 8 жезли в тази колода за мен показва, че човекът търси правилния ключ към ситуацията. Според мен тук Силата показва, че е гузен и иска да се извини, някак жената хем го гали този лъв, хем размахва назидателно пръст. Нещо е сгазил лука ми се струва. Силата също ми говори за устойчивост и целеустременост в намеренията му. Взел е решение и няма намерения да се отказва. Има намерение да се покаже, ако нямат контакт.

Картите за развитие за ме показват, че има спор/проблемна ситуация по Справедливостта, но по Слънцето ще се реши. Или е излъгал/ скрил нещо, или е постъпил некоректно, или е позволил егото му да застане между тях. Може би не си говорят изобщо или камуникацията е много бегла и повърхностна?

За следващите действия имам два варианта на тълкуване. Първията е че тръгва по Рицар жезли и после се спира по Рицар пентакли, защота както по-горе казах, той е гузен и не знае как точно да изиграе ситуацията. Все пак, ще има развитие по Императрицата, но ще отнеме повече време.

Второто ми тълкуване на този ред е, че съвсем скоро ще я потърси да се извини, ще е много хрисим, по-нисък от тревата, ще й обяснява, че тя е права, той е глупак и т.н. Възможно е да се появи мнаго внезапно, без предизвестие или някакъв знак, че ще направи контакт.

За “в 5 жезли вратата е зазидана и той ще я разбива, а в 3 пентакли прави нова врата. ” ставам и те аплодирам - толкова се взирах в тея двете и това не го видях
Долу е Паж пентакли не Рицар пентакли
За другото си права
Вож това Слънце си играят заедно две деца, обикновено е едно.
Също забележи тук Силата не е 8,а 11,а трите реда завършват с голям Аркан.
Реално няма лоша карта освен 5 жезли.
Малко ми липсва дейна карта на последна позиция обаче…

Общи условия

Активация на акаунт