Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 613
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Моят е на 2 месеца и вчера също бяхме на ваксини. Оттогава е доста сънлив, днес късно стана и сега такъв обедно-следобеден сън му удря, направо да му завидиш. Но през нощта стана за едно хапване де. Просто минавам да кажа, че и при нас ваксините доведоха до сънливост и не дотолкова енергичност, предполагам до утре ще мине. Измерете и температура. Нашият имаше снощи, бяхме се приготвили с Панадол, но не я вдигна супер много и не му дадохме нищо. Единствено му залепихме кул пачове на крачетата при убоденото място.

# 541
Mohito, някъде бях чела, че действието по-големите деца да събуждат бебето е точно признак на ревност. Бързо оздравяване!

# 542
Благодаря!

Ох като ги гледам от сега си правят на пук. Каката трябва да яде, ама за да яде бебето трябва да заспи и да се насуче. Да, обаче бебето отказва да заспи тогава. Бебето тръгва да спи, тоооочно тогава ше го гушкат. 🫣 Днес каката ми игра филма 'ще спя следобеден сън' и само се преструваше. 😅🫣

Mohito, някъде бях чела, че действието по-големите деца да събуждат бебето е точно признак на ревност. Бързо оздравяване!

# 543
Момичета отдавна не съм писала обаче беба не ми оставя свободно време . Днес е “друга бира “ много ме е притеснила ,държа да кажа ,че вече се чух с педи ,обаче пак съм гипс
На 45 дни е ,вчера ѝ дадоха първата доза за ротавируси , снощи заспа към 11 -12 (вечер имам много големи трудности с приспиването ) не се събуди до 5.30 (което е безумно за нея ,става си към 2-3 да хапне после пак към 6 )
Смених памперс и от там - 9.30 се събуждам защото тя не се е събуждала , пампер сух ,с 300 зора цокна малко на гърда и все заспива ,към 11  вече бях в паника и изцедих -хапна 60мл и пак спи ,12-12.30 вече я будехме около 10мин с намокрена кърпичка и 1000 зора изпи 80мл кърма . И О чудо продължава да спи 🤷🏼♀🤦🏻♂
Педи каза - ами ще я будиш ,едва ли е от ваксината и да е ще е за 24 ч .
Памперсите са малко мокри ,до днес са били вибаги  тежки ,на 3часа се будеше да яде ,шавливо и ревливо и все гладно бебе е ,на косъм съм да истерясам . Някой имал ли е такива ситуации !?

Тъкмо мислех да пиша за ваксините за ротавирусите. Доколкото си спомням бяха по желание, но може и да бъркам. Кога трябва да е първата доза? Как се дава?

# 544
На малката я дадоха вчера ,на 44 ден втората доза ще е на 14.09

# 545
Толкова рано ли ги дават вече?😳 Помня каката чак на 2м почнахме с ваксините.... и личната категорично отказва навън като е на 27С да прави каквато и да е била ваксина. Почвам да се притеснявам, въпреки че нищо не е казала, на 20.09 като ходим дали няма да ме изненада с нещо и да е забравила да каже. 🫣

Между другото за коликите - доста съм доволна от боарон колик бейби. Няколко дни давам, снощи спа през нощта 4ч без да се буди. Като пръцка не реве вече и не става червен. Не изглежда да има дискомфорт.  Отне няколко дни да хване обаче хвана.
Като ги почнахме първия път просто не беше нужно още , в лек стадий бяха обаче сега са като магия. Даже днес в момента за 3ти път прави пауза за сън от над час, и още спи в момента. Даже успях да свърша нещо вкъщи 😅 Преди не ми слизаше от ръцете и  дремеше по 10-15 мин. Сега спи и като се събужда не е с рев. Дали е от на боарон чудото или друго не знам, обаче нещо става.

# 546
Нашата 1-ва ваксина за ротавирус я дадоха на 2м и 4 дни. Бебка също беше поспалива, нямаше температура, куул пач залепен.
Между другото май върлува някакъв летен грип. Съпругът ми го изкара без температура, само кихане, хрема, аз с 37°, кихане, хрема и кашляне и бебка с хрема, кихане и кашляне, слава Богу без температура. Още лекуваме хремата при нея, разбира се... 😢

# 547
Нашата 1-ва ваксина за ротавирус я дадоха на 2м и 4 дни. Бебка също беше поспалива, нямаше температура, куул пач залепен.
Между другото май върлува някакъв летен грип. Съпругът ми го изкара без температура, само кихане, хрема, аз с 37°, кихане, хрема и кашляне и бебка с хрема, кихане и кашляне, слава Богу без температура. Още лекуваме хремата при нея, разбира се... 😢
Какво ѝ давате за хремата?

# 548
Педиатърът каза само физиологичен разтвор или спрей с морска вода. Ето този:

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010013843

Отделно течен витамин С, по 1/2 ампулка сутрин и вечер, като капвам по 1-2 капчици от нея в нослето:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010018968

Каза нищо друго не може да се дава на толкова малко бебе. Да следя какви са секретите от носа, дали има температура и дали се храни. Няма температура и се храни добре.
Има подобрение, но бавно, тъй като не давам никаква химия.

Какво ѝ давате за хремата?

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 17:38 от bubastet

# 549
Витамин К дадоха ли ви на прегледа на първия месец?

Щото педиатърката не искала да го товари излишно?!

# 550
Първа доза инжекцион още в неонатологията. Втора доза пак там като бяхме на контролен преглед, пак инжекцион 😣, защото педиатърът каза, че това било тяхна работа преди 1-вия месец.

# 551
Каката има само хрема, от 3 седмици я мъкне. Отвреме на време кашля. А аз съм с 39С и нагоре, вчера щях да колабирам вечерта. Така ме втриса, че почнах да се треса чак. Гърлото ме боли, гади ми се и водата излиза от мен под формата на пот. 😳🫣 И корема разстроен. За 2 дена съм свалила 2кг... Моля се само да не ме почне хрема. Всичко друго издържам, обаче хремата като тръгне и все едно умирам.

# 552

Ние днес ставаме на месец и му дадох 20 капки.

# 553
Ясно, ще ходя на частен педиатър пак.

# 554
  • Варна
Големият ми син от доста будно и нервно бебе ставаше така много поспалив от ваксини. Естествено че е от ваксината
. Те имам чувството, че им е защитен механизъм на педиатрите да казват веднага "не е от ваксината". Нашият педиатър каза, че в топлото за ваксини не може и да става дума и също докато е с колики ще гледа да отлага. Витамин К даде онзи ден като ходихме.
Нашият батко направо ми е слънце. Никакво време нямам да му обърна внимание и въпреки това грам не показва да се дразни. Напротив, идва да му се радва постоянно, гушка го, целува го, обяснява колко е сладък. Един ден му казах, че ми е мъчно, че не мога да му обърна внимание и той ми вика "спокойно, мамо, той ще порасне и всичко ще се нареди". Много съм горда с него. Да видим сега като започне училището първи клас дали няма да си промени позицията.

Общи условия

Активация на акаунт