Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 632
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, вит. Д от кога се даваше? Забравих да питам педиатъра, а не си спомням. Тя нищо не каза.
След 21 ден, т.е. След 3-та седмица.

# 571
Значи трима педиатъра и три различни неща ми казаха кога се почва витамин Д :
От раждането
От 20тия ден
От 40тия ден
Избери си:)

# 572
На мен пък ми казаха от седмия ден след раждането по 500 единици.

# 573
  • Варна
От 20тия каза нашата. Давам 7 капки Вая с вит Д

# 574
Ох тези педиатри... и те като ендокринолозите за гестационния.   Какво ще стане ако всички казват 1 и също? Май земята ще се сцепи  сигурно.

# 575
Чакайте да се посмеете. Бях на преглед при АГ и стана въпрос за кърменето и забременяването. Тя вика че в учебника пише че кърмеща жена не забременява. Ама като почнала работа и установила, че не е така.
Та не се знае педиатрите какви учебници са чели😄

# 576
Като заговорихте за вит. К се сетих, че и аз не съм й дала на моята сладурана. В болницата са приложили 2 мл., но на 4та седмица е трябвало да й дам още 20 капки. Но и ЛЛ нищо не спомена на консултацията - можеше да ми напомни. Само ме пита започнала ли съм вит.Д-то - за него ни казаха от 20я ден нататък по една капка.
Сега не знам дали да й давам вит. К - закъсняла съм с една седмица или е по важно да й дам по-късно отколкото никога?!

# 577
Като заговорихте за вит. К се сетих, че и аз не съм й дала на моята сладурана. В болницата са приложили 2 мл., но на 4та седмица е трябвало да й дам още 20 капки. Но и ЛЛ нищо не спомена на консултацията - можеше да ми напомни. Само ме пита започнала ли съм вит.Д-то - за него ни казаха от 20я ден нататък по една капка.
Сега не знам дали да й давам вит. К - закъсняла съм с една седмица или е по важно да й дам по-късно отколкото никога?!

И на мен личната само за Д ме пита .
А вит.К беше ми изписано на епикриза та и от Селена ми напомниха на изписването.

# 578
На каква,възраст сложихте ваксините при педиатъра/ ще слагате ? Притеснявам се, че ни вика едва на 2 навършени месеца , а моя приятелка я викат на 3, а и моя Давид е още дребен на кг. И ще слагате ли ротавирусната?

# 579
На каква,възраст сложихте ваксините при педиатъра/ ще слагате ? Притеснявам се, че ни вика едва на 2 навършени месеца , а моя приятелка я викат на 3, а и моя Давид е още дребен на кг. И ще слагате ли ротавирусната?

При мен на деня преди изписване бяха сложили на бебчо - HBV и БЦЖ.
Вчера Лл каза на 25 септември да идем за ваксина. ( допл която е против разстройство не съм я искала )
А на 25 ти ще бъдем на 2м и един ден.

# 580
Ние сложихме и ротата. На 2м+1 ден.

# 581
На мен като си взимах болничния и епикризата от болницата, АГ следящ ме там пита трето ще има ли? И аз му викам 'ааа не още ми е прясно как излезе'. И той ми вика 'ок ама нали знаеш кърменето не пази от бременност. Да не те видя тук след 2-3 месеца бременна. Постоянно се случва и все са объркани как.' 😀 Явно и някакъв голям мит, че кърменето е контряцепция обаче наистина може да забременееш и преди да ти е дошъл цикъла. Случаи много. 😀🫣

Обаче трето докато двете не станат на 7 и на 5 хииич. Снощи беше кошмар. Нито едното нито другото заспиваше. Накрая 22ч и двете и не, не са спали до късно.

Аз още съм зле. Не мога да се храня и да преглъщам. Та ми е весело. Добре, че нямам кой знае какъв апетит от тази температура (ден 5 днес, вече откачам). За няколко дена болна съм свалила почти 5кг та поне туй бонус.

Да питам. Само мен ли ме почна косопада? И някакво жестоко потене, което го нямаше до сега и не мога да разбера от хормоните ли е или от вируса. Сутринта се събуждам плувнала. По някое време на деня пак направо вода тече от мен. По 3 пъти на ден се къпя щото малкото му мириша и не иска да суче. 🫣

Чакайте да се посмеете. Бях на преглед при АГ и стана въпрос за кърменето и забременяването. Тя вика че в учебника пише че кърмеща жена не забременява. Ама като почнала работа и установила, че не е така.
Та не се знае педиатрите какви учебници са чели😄

# 582
В литературата, която четох пише прием в седмица 2-4 и пак в 6-8 като вариант. Така че не мисля, че си закъсняла. Има няколко схеми, не само тази която е приета в България.
https://med.stanford.edu/newborns/clinical-guidelines/vitamink.html

# 583
Това с потенето попремина при мен. Иначе ставах да сменям пижами и да постилам хавлии. Някакъв кошмар беше. Иначе не мисля, че му миришеш и затова не суче. Според мен естествените миризми не ги отблъскват. А и по моята логика едно време едва ли са миришели на маргаритки по цял ден на полето и бебетата пак са сукали.
Мисля, че и моята коса започва да пада вече. До скоро един косъм не пусках, а сега намирам тук там. Явно ще се разделяме с гривата.

# 584
И аз така - хавлии,  чаршафи. Такова пране няма... По 2х на ден. За миризмата не знам пречи ли му или не, обаче на себе си мериша и нищо не помага. Душ - 15мин без миризма, део стик кристална сол - пас. Чак косата, която ми е на опашка защото е дълга доста, чак тя става все едно от банята съм излязла.

Много бързо с косопада този път. Имам спомен, каката се роди март и чак август ме почна. Мислех че имам време...

Общи условия

Активация на акаунт