164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - тема 3

• 83 517
  • 647
  •   1
Отговори
# 300
С моя син коментирахме как Ямал е на 16 и трябва да е ученик, и детето вика - представяш ли си да отидеш на училище и да кажеш - виж ми голът на Европейското...,😂
Няма лошо да имат какъвто и да е стимул, за да изберат хубава гимназия 😄

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 13:12 от Татко Мецан

# 301
  • София
С моя син коментирахме как Ламал е на 16 и трябва да е ученик, и детето вика - представяш ли си да отидеш на училище и да кажеш - виж ми голът на Европейското...,😂
Няма лошо да имат какъвто и да е стимул, за да изберат хубава гимназия 😄

Пак обърка...Или Ямал, или Ламин, не Ламал Satisfied За другите му имена не ми се отваря дума Grin
Ламин даже завърши учебната си година по време на Европейското, издържа си изпитите и продължи да преподава на батковците...

Айде, дано в петък се запиша и с малкия тука, че имаше едни размисли и страсти вчера.....

# 302
Не, аз си го написах Ямал, много добре му знам имената, как може...автокоректорът го е поправил и аз не съм забелязал, защото дадох ентър и излязох... последните му две на български звучат нецензурно 😂😂😂

# 303
FlushedJoyRolling Eyes чак сега погледнах за какво говорите, даже и не го знаех този JoyJoyJoy
Много ми се искаше и аз да се запиша с дъщерята в тази тема, но май няма да го бъде - все пак заявихме участие във второ класиране и се моля за чудо Heart (може и не в Испанската, но поне да дръпнем дори и с едно нагоре в желанията). Пък, ако е в Испанската, наистина ще е чудо, предвид нейните по 90 точки.

# 304
Здравейте, търся учебници за профил  предприемачество-част 1,2 и 3!
Моля и за отзиви за Росен Ралчев и Галена Райчева.

Мога да дам отзив само за Галена Райчева. В осми клас беше класна на дъщеря ми. Децата много я харесваха, а тя е супер ангажиран преподавател. И в осми клас, и след това в девети, макар че вече не им преподаваше, помагаше на децата, които ще се явяват на Олимпиада по испански в подготовката им. Имаха онлайн срещи и се готвеха, отделно им изпращаше материали.
Аз съм с отлични впечатления от нея, а дъщеря ми няма търпение пак да й преподава.

# 305
perunika 77 може да се окажат в един клас.Преди години ми говореше,че иска да учи френски,но имаше немски ежедневно и ми се струваше прекалено.Сега ще има тази възможност😁.
Относно забележките-при нас бяха до 4-5 и то на общо основание(не правят разлика дали е за поведение или за забравена тениска по спорт).Той е изпълнителен и е получавал мах 2 за годината, и то за глупости.Сега съм го предупредила да внимава,че доста деца ще му се израдват на мястото.Уж е добро дете,но знам ли го какво ще му хрумне с тинейджърския мозък.
И моят син се отказа да чака второ класиране.Записахме го с френски език-искаше го заради Мбапе,а испанския език заради Ламин Ямал😊...момчешка логика.Майките от род.съвет го предупредиха мнооого да внимава с дисциплината,защото при три забележки следва директорска такава🙄Той доста се стъписа,защото в досегашното уч-ще чак при 10 забележки имаше такава санкция.

# 306
  • София
perunika 77 може да се окажат в един клас.Преди години ми говореше,че иска да учи френски,но имаше немски ежедневно и ми се струваше прекалено.Сега ще има тази възможност😁.
Относно забележките-при нас бяха до 4-5 и то на общо основание(не правят разлика дали е за поведение или за забравена тениска по спорт).Той е изпълнителен и е получавал мах 2 за годината, и то за глупости.Сега съм го предупредила да внимава,че доста деца ще му се израдват на мястото.Уж е добро дете,но знам ли го какво ще му хрумне с тинейджърския мозък.
И моят син се отказа да чака второ класиране.Записахме го с френски език-искаше го заради Мбапе,а испанския език заради Ламин Ямал😊...момчешка логика.Майките от род.съвет го предупредиха мнооого да внимава с дисциплината,защото при три забележки следва директорска такава🙄Той доста се стъписа,защото в досегашното уч-ще чак при 10 забележки имаше такава санкция.
Моят завърши годината с 9 забележки-всички по математика,че говори в час или оспорва домашното от госпожата.Зарече се на тържеството за края на годината да отиде при учителката и да и каже колко много точки има на НВО и да и докаже,че е грешала за него😆

# 307
Момичета аз Ви наплаших, говорим за над 3 дисциплинарни,  не за без домашни или нещо друго. Обща забележка, не уважение или лоша дисциплина. Днес говорих с госпожата на моя по математика. Тя каза, че е друг човек в сравнение с осми клас и да не се притеснявам концентриран и много по отговорен, лъч надежда в тунела. По мое мнение оставете си ги стреснати, но вие се успокойте толерантни са в училището с мярка,🤫 11 не записани към 16 чеса днес, ще има движение.

# 308
Хммм, 11 незаписани, това в кои паралелки? Специално втори АЕ ме интересува Blush

# 309
  • София
Незаписани и неподали заявление за второ класиране или изобщо неявили се?

# 310
Не явили се, но все пак до 18 часа беше записването може в последния момент да е дошъл някой. С какъв втори език нямам подобна информация. Казаха, че някой са приети по първо желание и се предположи, че са били приети в американския и са предпочели да се запишат там.

# 311
  • София
Колко момичета и колко момчета? Sunglasses

# 312
Тази информация за незаписаните е малко обнадеждаваща за нас ( момичето ми се надява на 2ро класиране). Разбира се, 11 е доста малко и не се знае от кои паралелки и дали са момичета или момчета, но пак е нещо...

# 313
Благодарим на неявилите и незаписалите се в Испанската гимназия. Благодарение на тях дъщеря ми се придвижи до желаната паралелка.

Вече има инстаграм група на новите осмокласници в Испанската. Ако вашите “испанчета” желаят да се присъединят и имат инстаграм профил, пишете ми. 😊

# 314
  • София
Да споделя нещо по повод "общност" и има ли почва в Испанската. Онази вечер синът ми заяви, че негов съученик "Петко от Д-клас" (май беше) излизал като титуляр в мача с Лудогорец (май беше). Оказа се, че въпросният Петко, докато учел (в Д-клас), си тренирал сериозно футбол и сега е от най-младите попълнения на отбора на ЦСКА. То не че ЦСКА е голяма работа, но все пак, съвместявал е учене с тренировки. Мачът се гледа в някакъв групов чат от огромна група съученици, позиционирани all over the world. Цареше онлайн въодушевление и вълнение, което се пренесе физически и у нас. Никога не съм чувала за това дете, синът ми не е бил "близък приятел с него", но самият факт, че е от тяхната гимназия намали дори ненавистта към "противника" от ЦСКА (запален Левскар е), само защото имаха "агент" на терена. Беше ми приятно да съм свидетел /слушател през вратата на стаята му/ колко дълго време се вълнуваха.

Общи условия

Активация на акаунт