164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - тема 3

• 83 427
  • 647
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Сериозно се учат вторите езици. Но това е само +. Поргугалският по едно време беше много интересен на моята дъщеря (тя беше с Ит. език, випуск '23). Имаше някакви популярни сериали по това време и ги гледаше на португалски със субтитри и казваше, че разбира почти всичко.
За френския е по-различно може би, но също са в една езикова група, а и френският е класика. Хубаво е да се знае поне на B1 ниво.
Та, ако е мечта на детето испанската, защо да се отказва от нея. Пишете се за 2ро класиране, пък каквото е решила съдбата.
Сега, ако живеете точно до 2АЕГ и не искате да излизате от зоната си на конфорт, също е аргумент, но това дали ще се справи с трети език, не е сериозен довод за мен, за да се откаже.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 09:45 от Peruanka

# 271
  • София
Ако сте се насочили към ЕГ - то във всички се изучават по два езика. Клубовете по интереси са актуални, като ще ги посъветват да се включат след осми клас, тогава влизат в смяна с всички останали.  Сайтът на училището е актуален и добре поддържан.
Здравейте, какво значи "влизат в смяна с всички останали"?

# 272
  • София
Ако 8-ми клас са сутрин, другите 9-12 са следобедна смяна. И обратното. Винаги 8-ми клас са обратна смяна на останалите.

# 273
  • София
Благодаря! В момента е приет във 2 АЕГ английски с испански. Английски учи отдавна, а испански, в частност в Испанката, му е мечта. От вчера започна да изпитва притеснение доколко ще се справи с два изцяло нови езика. Като говорим за френски или португалски, за там има шанс. Използвам момента да благодаря на Sanaka за прогнозните балове.

Колко точки не стигнаха на детето?

# 274
Сериозно се учат вторите езици. Но това е само +. Поргугалският по едно време беше много интересен на моята дъщеря (тя беше с Ит. език, випуск '23). Имаше някакви популярни сериали по това време и ги гледаше на португалски със субтитри и казваше, че разбира почти всичко.
За френския е по-различно може би, но също са в една езикова група, а и френският е класика. Хубаво е да се знае поне на B1 ниво.
Та, ако е мечта на детето испанската, защо да се отказва от нея. Пишете се за 2ро класиране, пък каквото е решила съдбата.
Сега, ако живеете точно до 2АЕГ и не искате да излизате от зоната си на конфорт, също е аргумент, но това дали ще се справи с трети език, не е сериозен довод за мен, за да се откаже.
Напълно съм съгласна, че не трябва да се отказва. Но възрастта е такава, че се обажда и дозата мързел. А колкото до локацията Испанската му е по-удобна. Надявам се да вземе правилното за него решение.

# 275
Здравейте, моята дъщеря също ще участва на 2ро класиране за гимназията. Мечтае за нея от 2 години и се готви много усилено. Всичко останало, което биха я приели е компромис за нея. 1т. не и стига за португалски и се надяваме да успее. По ваше мнение, ако отида до училището в сряда, например, за да попитам дали има незаписали се деца и дали имаме шанс, биха ли ми дали такава информация?

# 276
  • София
А за какво Ви е тази информация? Ще се разбере дали има незаписани деца, когато излезе второ класиране, а от него нищо не се губи.

Няма дете, което да не се се справило с двата езика.

# 277
  • София
Със сигурност ще има някое незаписано дете/деца и дори да ви потвърдят от гимназията, това нищо не означава. Не знаете колко ще кандидатстват за тези места и с какъв бал. Не се пренавивайте, изчакайте второ класиране просто.

# 278
  • София
Благодаря за мненията, и ние сме  аналогичен случай със съмнения за второто класиране.
Ситуацията е "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората" Joy

# 279
  • гр. София
Благодаря! В момента е приет във 2 АЕГ английски с испански. Английски учи отдавна, а испански, в частност в Испанката, му е мечта. От вчера започна да изпитва притеснение доколко ще се справи с два изцяло нови езика. Като говорим за френски или португалски, за там има шанс. Използвам момента да благодаря на Sanaka за прогнозните балове.
Здравейте! Не мисля, че двата нови езика са затруднение. Синът ми е с испански и италиански. Толкова много наблягат на испанския първата година, че малко да си даде зор и го е научил. Когато ми казваха, че след първата година ще го говорят, не вярвах, а и синето не е от тези, които учат нон стоп. В девети клас нещата си влизат в релси. Натоварването по езика е колкото по другите предмети и въпреки, че учителят по италиански е взискателен виждам, че се справя. Давайте смело и успех!

# 280
Благодаря на всички за отговорите!
Диди, съвсем малко под вашия бал сме.

# 281
Миналата година на второ класиране за момичета балът е паднал с 1,5 т. за португ., но тази година с това струпване на деца във високия сегмент...
Успех, дано!

# 282
  • София
Благодаря на всички за отговорите!
Диди, съвсем малко под вашия бал сме.

Няма да се отказваме, шанс имат децата, но с Боби сме решили да не играем на трето класиране. Ако не стане, оставаме във Втора английска и приемаме, че това му е бил късмета. В крайна сметка, училището си е много хубаво. Да, ще ме е яд, ще го мисля известно време, но дотук.

# 283
  • София
Ще играете, ами! Някои чакаме за вашето място във 2АЕГ. Joy

# 284
  • София
Ще играете, ами! Някои чакаме за вашето място във 2АЕГ. Joy

Хаха, верижно стискане на палци 😁

Общи условия

Активация на акаунт