164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - тема 3

• 75 882
  • 583
  •   1
Отговори
# 555
Отличен пример!Освен това да обсъдим и предимствата на дядовата ръкавичка:)нямаме достатъчно стаи- махаме ФУЧ, с ИУЧ допълваме физическото,за което имаме чудна база:)клубовете по интереси ги позатапваме и като краен резултат- децата спестяват някой час и са си доволни.учителите и те спестяват някой ангажимент и би трябвало да са доволни.А ние защо да сме недоволните:)))

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 10:16 от Soloverdad

# 556
Ами примерът е отличен и за нас, и за директор, и за РУО и МОН. Най-бързият начин да се съсипе една добра гимназия. Та по-силният обществен натиск можеше и да има обратен ефект на случилото се с НГДЕК. А и в това училище учат деца на доста НЕслучайни хора.

На ПЧМГ им намериха за отрицателно време общински парцел за строеж на нова сграда. На частното еврейско им подариха без пари топ парцел (предназначен за училище) до пазара Д. Петков.

За Испанската не може 5 години да се одобри проект за ремонт на една грозна сграда, която уж била паметник на културата. Трябвало да има втора стълба за евакуация, но пък не ставало с външна по фасадата, защото сградата била паметник.
И междувременно децата не знаят какво е опит по химия, за кабинет по биология мечтаем...физическото не коментирам.

Не знам колко "печеливш" е бил "разговорът" за разделяне, но щом са предпочели да покрият с кабинети незадължителната "занималня" на 129-то, и да създадат трудности на по-голямото училище...Не знам, не знам...

Да, забравих да отбележа промените в учебната програма, заради липса на стаи. При нас са -2 часа с испанеца. Вероятно и странното решение да има втори учител по БЕЛ ИУЧ се дължи на проблема с разпределението на програмата при учителите.

# 557
Е това с различен учител по иуч и баш по бел е пълен "shit" и предпоставка за безотговорност, както вече отбелязах за математиката.не съм сигурна, че обяснението е разпределение на часовете.Ох, исках да кажа,че няма връзка с помещенията, освен ако не сте от разделения осмокласен випуск,но мисля,че не сте

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 11:15 от Soloverdad

# 558
Е това с различен учител по иуч и баш по бел е пълен "shit" и предпоставка за безотговорност, както вече отбелязах за математиката.не съм сигурна, че обяснението е разпределение на часовети

И то в 10 клас БЕЛ ИУЧ. Wink

# 559
Мдааа, качили са учебните планове за тази година и явно заради нво има бухнати иуч по мат и бел в 10 клас:)и по математика ли така е решен въпроса с двама учигели?там даже 1,5 часа са иуч.

# 560
Мдааа, качили са учебните планове за тази година и явно заради нво има бухнати иуч по мат и бел в 10 клас:)и по математика ли така е решен въпроса с двама учигели?там даже 1,5 часа са иуч.

Слава богу, НЕ. Но пък е нов учител за училището, да видим колко успешен. Не получихме никаква информация от къде идва, къде е преподавала. На родителската среща не се появи изобщо. Има няколко пъти "Липсва ми Каци(Кацарова)".

Тази по БЕЛ ИУЧ е тотал щета. Абсолютна противоположност на Кънева и от сега виждам много крехък баланс за/анти в подготовката за НВО. Чудя се как ще ги мотивират изобщо да отидат на НВО. От сега се започна у нас с облъчване за неявяване.

Замяната на Стреско е хм.

Единствената положителна промяна тази година е Стреси, макар и по химия.

# 561
Интересно за мен е защо след като заповедта за едносменен режим е за училищата, в които това Е възможно, го направиха за 129-то училище. Там е НЕВЪЗМОЖНО, поради факта, че има 2 училища в една сграда. Обаче го правя, следователно ръководството на 129-то вероятно има "силен гръб". Коснпиративно, неконспиративно- вече знаем как се случват нещата. Никой обаче не постави този въпрос. Едносменния режим в много училища е непостижим, тогава не се прави, а не да са ощетени децата от едно от двете училища.

# 562
Интересно за мен е защо след като заповедта за едносменен режим е за училищата, в които това Е възможно, го направиха за 129-то училище. Там е НЕВЪЗМОЖНО, поради факта, че има 2 училища в една сграда. Обаче го правя, следователно ръководството на 129-то вероятно има "силен гръб". Коснпиративно, неконспиративно- вече знаем как се случват нещата. Никой обаче не постави този въпрос. Едносменния режим в много училища е непостижим, тогава не се прави, а не да са ощетени децата от едно от двете училища.
Не сте разбрала явно, от другото училище си учат и в двете смени сега, на други коридори, точно както и нашите деца - половината сутрин, половината следобед. Толкова за конспирациите и как хората могат да се хванат за неверни нечии твърдения в нета. Simple Smile

Едит: за да съм сигурна, че правилно съм разбрала в началото на годината как са нещата, ей сега влязох в сайта на 129 да проверя и да, там е описан дневен режим - половината класове започват от 7:30,  а другите от 13:15...

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 14:54 от lilAlil

# 563
Местоположението на училището не определя качеството на образованието в него. АК също не е в центъра.
Местоположението на НГДЕК няма нищо общо с проблемите на училището.

# 564
Скрит текст:
Не сте разбрала явно, от другото училище си учат и в двете смени сега, на други коридори, точно както и нашите деца - половината сутрин, половината следобед. Толкова за конспирациите и как хората могат да се хванат за неверни нечии твърдения в нета. Simple Smile

Едит: за да съм сигурна, че правилно съм разбрала в началото на годината как са нещата, ей сега влязох в сайта на 129 да проверя и да, там е описан дневен режим - половината класове започват от 7:30,  а другите от 13:15...

Учат на две смени. Но проблемът беше, че искат повече стаи, за да могат да организират занималня. Или така наречената целодневна организация на учебния ден ЦДО за 1-4 клас. Нещо, което не е задължително, особено в случаите на съвместяване на две училища в една сграда.

Проблемите на НГДЕК са комплекси, и смяната на сградата е един от най-големите. И заради тази смяна спадна рейтинга ѝ. Да сравнявате АК с някоя общинска елитна гимназия не е най-доброто нещо. АК имат огромен кампус с всякакви удобства и материални придобивки, техника и т.н.. Сградата на НГДЕК е на майната си, без нормален градски транспорт, с братски контингент наоколо и не е върха на удобствата за обучение.

# 565
lilAlil, приемам забележката. Явно не съм наясно изцяло, но не се отмятам от позицията, че има нещо гнило и не е взето предвид това, че децата от едното училище ще са крайно ощетени.

# 566
Аз останах с впечатлението,че нашата директорка  е предложила разделението на етажи или поне така пишеше в съобщението й.Така няма как 9,10,11 и 12 клас да учат в една смяна, но пък разделението по етажи е постигнато.Не е болка за умиране и пак напомням,че младежите се радват на всеки спестен блок:)Нашето страдание е,че никога няма да сме заедно с тези,които сега са 11 и 12 клас.Иначе за мен местоположението е важно,защото втората смяна свършва в 18,45 и не ни трябват страшности и треперене кой как се прибира

# 567
Проблемът не е разделянето на випуските, а отпадане на часове заради липсата на стаи.

# 568
Проблемът не е разделянето на випуските, а отпадане на часове заради липсата на стаи.

Това абсолютно не е вярно! Посочете кои часове са отпаднали. Училищните чебни планове не са променяни в последните 7 години.

Не са отпадали часове на испанския учител, не са променяни избираеми учебни часове заради недостиг на стаи.

Сградата е отредена на испанската гимназия през декември 2022г. Тази година ще станат точно 3 години, през които е свършена страшно много документална работа. Можете да проучите колко време отнемат сагите на ФЕГ и АЕГ за новите им разширения.

Инвестиции в база се правят в зони, които са дадени изрично за ползване на испанската гимназия.

Не е вярно, че ще има проблеми с физкултурата. Има паралелен на сградата проект за спортна база.

# 569
Очевидно знаете неща,които за нас са неизвестни, харесват ми,но няма да ни огреят:)че общото ползване ще продължи и с новата сграда ни каза директорът миналата година на първата родителска среща.оттогава информация не сме получавали, а аз не съм и търсила.гледам на нещата каквито са сега и не очаквам никаква сграда за оставащия срок на обучение.дано се изненадам приятно, но едва ли.не виждам какво укорително е казано за отпадналите часове- повтаряме казаното в официалното съобщение на директора, а именно,че отпадат всички часове по фуч.а, качени са плановете само за тази година,пише че са приети тази година,в тях има 4 часа фуч, които поне в програмата за първи срок ги няма.у нас хич не страдаме, но пък за други е важно.

Общи условия

Активация на акаунт