164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - тема 3

• 93 145
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Странно никой не пише за Щерионова.
Вероятно защото няма какво лошо да се каже за нея. Joy Има прекрасни учители по БЕЛ в това училище. Явно има и други.

# 721
Наистина има учители,които са отлични и заслужават да се споменават с добро. Със сигурност такава е Радостина Койчева и нейните ученици не ходят на уроци. Да помоля,ако има някой светнат с технологиите да направи и нова тема:)

# 722
  • София
А как се редуват учителите по БЕЛ?Койчева преподава на сина ми сега в 9кл.Тя ли ще остане до 12 или от 10кл.ще са с нова,която ще ги изкара до 12? Като чета последните постове и кято знам колко му у труден БЕЛ ми настръхва косата.

# 723
  • София
По принцип тези, които поемат випуска в 8-ми клас, го изкарват до 12-ти.

# 724
  • София
Новите зайци да му мислят. Преди пет години четох много точно заради БЕЛ  и заради това, че стояхме разкрачени между три алтернативи за училище... Накрая игнорирах двете прокраднали се лоши мнения за Миронова ( а те бяха скромно и възпитано лоши) и скочихме... Любимият предмет е превърнат в страх от унижение, страх от провал...
Затова съм решила, че отзивът за тази персона ще го повтарям и потретвам при всеки въпрос за гимназията, както и за тотално неадекватното изпитване със СМАРТТЕСТ на 11класници по география от Никифорова. За Иванов има вярвам кой да се оплаква, моето не му е приоритет математиката, но знам за деца, които постраха и от него. При избора си човек трябва да има информиран избор, и да споделям  опита си честно, вярно през моя окомер е важно.

# 725
Не го знам този Иванов, но да...математиката след Кацарова в ИГ е дъно на най-голямото дъно. Не очаквах много и не разчитах на много високо ниво, затова има допълнителна подготовка в къщи. Но това, което се случва реално е вън от всичко, което съм очаквала. Две години с Кацарова бяха песен. Сега ще търся някой, който да контролира периодично нивото, защото университетите няма да ни влизат в положението. Просто моето усещане, е че няма стратегия за качване на нивото на преподаване, има запълване на дупки за да няма свободни часове.

Нели Кънева по БЕЛ е много добра. Мисля, че е светъл лъч след всеки час ИУЧ при Миронова.

# 726
По- малкото зло е ИУЧ с Миронова, ако няма късмет изобщо да не я срещат никога. За жалост бъдещите осмокласници са "обречени" по БЕЛ, ако тя ги поеме. По МАТ също е трагично положението- при кофти учител, дори да искаш да си работиш и да надграждаш, това те демотивира отвсякъде. Права си magi_sveta за информирания избор, забелязвам, че напоследък тенденцията в споделеното тук тегли повече към негатив, отколкото към позитив.

# 727
  • софия
Иванов не даде възможност за изпитване в края на срока с цел повишаване на оценката. Синът ми ми има 6 за първия срок и 5 за втория.  В крайна сметка 5 за годината.

# 728
Явно става въпрос за 12 клас:(много неадекватно Rageще кажеш,че ще му удържат цифрово оценките  от заплатата.Изглежда идеално се вписва в колектива. Сетих се как на първата родителска среща в 8 клас освен да се само хвалят употребиха значително време да обясняват как ще имат и ниски оценки децата,включително двойки.Тогава го възприех кат предупреждение за по-високо ниво и по-високи изисквания,обаче всъщност явно са ни уведомили за следваната целенасочено политика:).Щото пък знаеш отнапред какви оценки ще има някой ,кого още не си познал,видял?Все ще ги изтърпим,но няма да ги хваля.Честито на завършващите и техните родители!

# 729
Жалко наистина за тези, които са порязани и ще кандидатстват в СУ с диплома и матура по БЕЛ - дано матурата ги компенсира и да им стигне балът! Ако това е за право или психология си е сериозен стрес…  Преди 3 години МС беше в подобна ситуация с кофти класен по БЕЛ, но директорката знаеше, че ги реже и беше буквално наредила онези, които имат отличен на матурата да са със същата оценка и за годината. Резултатът от ДЗИ БЕЛ му беше най-големият “кеф”, макар и да не му беше толкова важно.

Последна редакция: чт, 14 май 2026, 10:43 от saffron

# 730
Наистина ли учителката по БЕЛ, която пое 8 клас през тази година, ще ги изкара до 12? Много тъжно, ако е така. Моето ще намрази предмета, а беше любим..Дано поне да ги подготви.

# 731
Наистина ли учителката по БЕЛ, която пое 8 клас през тази година, ще ги изкара до 12? Много тъжно, ако е така. Моето ще намрази предмета, а беше любим..Дано поне да ги подготви.
[/quote.                                                        ....       Тази "радост" от предстоящите 4 години за Султанова ли е?

# 732
[/quote.                                                        ....       Тази "радост" от предстоящите 4 години за Султанова ли е?

Точно тя..Уж и добри мнения за нея се намират в интернет пространството, но засега се чудя на каква база са...

# 733
  • София
Иванов не даде възможност за изпитване в края на срока с цел повишаване на оценката. Синът ми ми има 6 за първия срок и 5 за втория.  В крайна сметка 5 за годината.
Миналата година съученичка на сина ми преживя същото. Родителите ходиха, говориха с Иванов и Йончева, че оценката трябва. "Да анулира и да се яви на изпит". Ама той задължинелно участва в изпита.

А при нас е точно СУ - пдихология и право... иде ми да де гръмна.

# 734
  • Sofia
Чета от известно време темата - имам седмокласничка тази година и сред първите й желания е точно училището...И започвам да се чудя дали да й прочета какво споделяте. Споделеното от последните страници е доста тревожно, а аз си мислех, че ще попадне (евентуално) в среда на отговорни, неегоцентрични и отдадени учители...

Последна редакция: чт, 14 май 2026, 07:26 от Child of June

Общи условия

Активация на акаунт