АПРИЛСКО-МАЙСКИ ЛУДОРИИ :-)

• 16 973
  • 266
  •   1
Отговори
# 135
ЧРД на Светлето! Бъди много обичана   bouquet

Зори, искам да пробвам пак кексчетата с една малка корекция и тогава ще ти напиша. Струва ми се,че има нещо за доизпипване. Иначе това отгоре е шоколадов мус от около 250 - 300 мл. сладкарска сметана и 100 г. натурален шоколад.

# 136
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА НАШАТА СЛЪНЧЕВА РОЖДЕНИЧКА  bouquet  bouquet  bouquet

Ех, ама как да не ми е хубаво в нашата сладка  темичка Laughing

# 137
  • София
След показания снимков кулинарен материал мисля поне една седмица да седя безмълвна , гладна и депресирана. Зори...... newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm51 newsm51 newsm51....
Хапчице сладка и ти ...язък, че съм от зодията, егати и бездарницата се почувствах Cry Cry
Нъц. Бойкот на таз депресираща и малоценностно подтикваща ме тема Sad  ( Wink Wink Laughing)

# 138
  • Sofia
Честит рожден ден Светле -  на големи патерици  bouquet  bouquet Много щастие, късмет и лЯбов ти желая  bouquet

А покрай творенията на Зори и Сладка хапка аз отдавна съм се запалила да готвя вкуснотии. Даже съм се заредила с едни формички за сладки и шприцове за украсяване на торти  Mr. Green Но още не съм се захванала, понеже спазвам диета за да кърмя бебето- тоест не ям сладко. Браво на момичетата, а как ми се искаше Зори да е модератор Embarassed

Небесна, туй разказче за хванатото от гората жувотно ми е добре познато. Като не е по неговото - на Виктор - и става революшън. Реве и се огъва, не можеш да се справиш сам човек, трябват двама в най- добрия случай.

# 139
  • Sofia
 Whistling Мацки, къде сте, загубихте се отново нещо...
 Аз се включвам да споделя един сладък бисер на Виктор от снощи. Прибираме се от пазар, а той блее в облаците и по едно време казва -"Я, мамо кой е ухапал луната?" Mr. Green Досега той е виждал луната само по пълнолуние и сега му се видя странно Mr. Green

И да ви се оплача. Проблема му с акането е сериозен и става все по- зле. Малко нещо да се запече и започва да стиска с дни и да плаче при порив да излезе пустото ако. Снощи ми беше направо до рев и на мен, като го гледах как се мъчи, но не иска да ме гушне, не иска да седне на гърнето, нищо не иска в такъв момент. Само плаче и пристъпва. Втори ден давам Дуфалак, но без ефект. Проблема е вече на психична основа и се побърквам. Какво според вас да направя? Дайте съвет, че съм в лек шок newsm78

# 140
  • в гората
Веси, аз не разбрах вие махнали ли сте памперса? И от кога не иска да ака на гърне?
Не знам - ако мислиш, че ще помогне - върни му пак памперса Rolling Eyes.
Кайо до преди 2 седмици не искаше да чуе за гърне, но една неделя реших, че го махам и туй то. И се научи да ходи на гърне за 1 седмица. Преди това усещах някак, че не му беше дошъл момента.
Затова си мисля, ако не е готово твоето момченце, просто върни за малко памперса и опитай пак след време. Не знам, друго не ми идва на акъла. Стискам палци!!!!

Страхотни вкусотии, момичета, направо лиги ми потекоха...  bouquet

# 141
  • Sofia
Всъщност той си е без памперс от отдавна, но когато ака иска да му го слагам. И аз го правя, но той и там се страхува да ака, явно го боли и се стиска и плаче... Аз затова се притесних, горкият само се мъчи...

# 142
Здрасти, банда!

Най-после и аз да се включа. Много ми е мъчно за вас и виждам, че много пропускам.  Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, СВЕТЛЕ!  (на огро-о-о-о-о-омна патерица).   bouquet  Hug

Да си жива и здрава и много послушна, а твоето семейство да те слуша много!!!

Поздравления и за нашите прекрасни кулинарки, които така ми радват окото!!!  Hug
Момичета, невероятни сте. Всеки път се заричам да започна и аз да се занимавам, но не ми остава време засега. Публикувах няколко рецептички в Готварския, но отдавна не съм писала и там. Може би е добра идеята да се слага и по някоя снимчица, че да се добие по-пълна представа.

Веси, пробва ли да му даваш сутрин една чаша прясно мляко с една лъжица мед? Има безотказен ефект. Аз също още не съм махнала памперса, защото Боян не е готов за такова приключение. Ако остане по гащи, той просто се нааква и не реагира изобщо. Не му пречи, явно. А от друга страна виждам, че кожата му започва вече да се обрива на местата, където се трие от памперса. В яслата вече много се сърдят. Освен това направили миналата седмица забележка на Александър да му сменяме блузката поне веднъж седмично.  Shocked Shocked Shocked
Те го виждат с една и съща блуза, но аз я пера всеки втори ден и после пак я обличам. Вече реших да не му сменям блузите, защото започнах да намирам много петна и дупки от белина. И сега е проблем. Мислех, че там децата не отиват на модно ревю... Не знам, толкова ли е трудно да различиш мръсна от чиста блуза?
Да ви споделя последните умотворения, да се образовате малко......

Една от последните изцепки на Бобко е: "Мамо, не ми мачкай пишката". Никак не обича, когато се къпе, да му мия пишката. Само като ме види да посягам и целия започва да препери.

Другата е от онзи ден, когато се връщам, а той търси нещо за слушане по радиото. Нищо не му харесваше, но накрая стига до Сигнал + и изведнъж като се изправи в леглото, вдигна ръцете настрани като за сиртаки и започна да се клати наляво-надясно с доволна физиономия. А звучи най-долната кръчмарска чалгица, която можа да улучи....... Питам го "Какво правиш? Каква е тая музика?" А той ми отговаря съвсем спокойно, слагайки ръка на рамото ми "Няма да се отчайваш, мамо!"  #Shocked #Shocked #Shocked

# 143
Доста се посмях със бисерчетата на бъбривковците. И Ева ги дрънка едни, понякога се чудя къде ги е чула тези думи, като съм непрекъснато с нея и как успява да ги каже в най-точния момент  ooooh!.

Веси, сега ще ти разкажа нашите малки приключетния с акането в памперса и дано намериш идея за решение на проблема в думите ми. Та миналата година малко преди да стане на 2 годинки бях писала тук, че Ева сама търси гърнето и сутрин след събуждане иска да пишка там. докато се чудех и маех, и питах насам-натам интереса и постепенно заглъхна и имаше малка пауза, докато не стана на 2г.2м. когато една сутрин го свалих да и направя сутрешен тоалет, и тя не поиска да и сложа нов, а искаше "гачи" на тогавашен език  Laughing. Втори път не исках да изпускам момента и казахме довиждане на дневния памперс и то по нейна инициатива. Да обаче, откакто се е осъзнала като човече , когато ака тя иска да е сама. Не дава да я пипаш през това време, да я гледаш и прочее. Та без да се усети че няма памперс на дупето тя реши да си свърши голямата работа, ама стана едно мазало...сещате се с гащи как става акането. Това явно я уплаши или я засрами, незнам точно, но от този ден започна да се стиска и да ака през 2-3 дни. До запек не се стигна слава Богу, но аз веднага предприех мерки със двойна и тройна доза разхлабващи храни, и въпреки че акаше през 2-3 дни, акото си беше меко и кашаво (много съжалявам за подробностите  Sick). та на мен ми стана ясно, че още не е узряла за вършене на голямата работа в гърне и в часовете когато знаех че върши тази работа и слагах памперс и и обяснявах че сега я оставям на саме и когато е готова да дойде да ми каже да измием дупето. Така постепенно тя се отпусна и се успокои и даже се научи когато и се върши голямата работа да ми носи сама памперс и после веднага иска да го махаме, да не и излизали пъпчици  Laughing. Аз нито я натискам, нито я подканям за тоалента или гърне, нито и се подигравам че още върши тази работа в памперса, нито позволявам на някой от обкръжението да го прави. ще си ака там, докато на нея и е приятно и докато сама узрее за момента да реши, че вече няма да ползва памперса за тази цел. На мен не ми пречи, нито ми тежи. Не искам да я сравнявам с никой и не ме интересува, че на комшийката дъщерята ака на тоалетната от 5 месечна примерно. мен ме интересува това, детето ми да е здраво и спокойно.
Преди оксоло 2-3 седмици направо се втрештих като я чух, че иска да ака в гърнето. Не вярвах до момента когато тя ми го донесе да ми покаже какви ги е свършила. Изглеждаше весела и доволна от нашето "Браво" и аплодисментите и разбра че гърнето нито хапе, нито щипе. От тогава не е проявявала същата инициатива, но за мен това все пак е една голяма крачка, защото този пръв неин опит и е покзал, че гърнето не е страшно (когато става въпрос за акане  Laughing).

Дано намериш скоро решение на проблема, но аз си мисля, че ние родителите понякога сами сме си виновни за някои неща. Децата са много различни и не при всички нещата стават бързо и от раз.

п.п. И пак моля да ме извините за прекалено оакания постинг  Crazy.

# 144
  • Sofia
Благодаря за съветите Peace Зори, аз съм на същият принцип, без насилие, когато иска и както иска. Но при него не е до това дали е с памперс или не. А изглежда, че го боли като ака. И днес намерих кървави жилки ( и аз се извинявам ако съм прекалено образна), което ми говори че детето има сериозен проблем. Според вас на какъв лекар да го заведа? Аз му давам само разхлабващи неща за хапване тези дни, мляко с мед, круши, активия със сливи, даже и Дуфалак. Ефекта е нулев засега, но ще продължавам. Тази нощ се събуди с рев в 3 часа и до сутринта спа много неспокойно. В яслата е стискал цял ден, предложили са му да ака в пампер, даже и "наградка" са му предлагали- не е пожелал. Наака се на път за вкъщи Confused

# 145
Веси, за съжаление не знам на какъв лекар се ходи за такъв проблем. Обсъди проблема с личния лекар (ако разчиташ на него в такива ситуации) и нека той те насочи към специалист. Много ми е жал за Вики и за страданията му  Sad, представям си и на теб какво ти е  spoko. Със сигурност ще се оправят нещата, само трябва малко време и адекватни мерки.
За бърз разхлабващ (и безвреден) резултат знам, че действа мигновено конфитюр от рози. Има го в почти всички хранителни магазини.
Тава естествено е временно решение.  За да не го боли трябва да ака всеки ден, защото като се стиска 3-4 дни акото става твърдо и от там идват и болките при изхождане. Ти щом му даваш повечко разхлабващи храни, тази диета ще започне да действа, но ще мине все пак малко време преди да се види ефекта. Давай му и овесени ядки ако ги харесва и те действат разхлабващо.
хайде, ще чакаме много скоро да се похвалиш със добри резултати  Hug.

Аз искам да се оплача от моя доморазрушител. Все едно съм родила терминатор в женски облик  Thinking. Това чудо мойто, няма играчка която да не е счупило. Всъшност игрите и основно са свързани със чупене на нещо. Онзи ден намери в коша една кукла тип парцалена и докато и топлех храната и я изпуснах от поглед за 2 минутки, куклата беше обезглавена, с откъснати крака и ръце, и изкормена - целият хол беше в разни дунапренчета и вата. Станала е нахакана и безобразна, като и се карам ми кряска в отговор и ми се перчи и троска, ужасно непослушна и ужасна. Нямам думи  ooooh!.
Е, наоплаквах се и аз...

# 146
  • Sofia
Зори, сега пък аз да те успокоя  Grinning  И Вики е така, постоянно му се сменя настроението и ако в един момент е много весел, за 1 секунда се променя и става ужас - крещи няма, тръшка се, 1-2 пъти се метна на земята в един магазин понеже отказах да му купя 100те неща, които си хареса...В къщи се занимава добре с играчките, но когато е недоспал  става раздразнителен и се сърди и удря...

# 147
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН Свате!!  Wink Wink  bouquet
Зори, да ти е жив и здрав мъжа и много да ви слуша! Heart Eyes Heart Eyes

Честито и на всички други, които имат близки именници, просто не се сещам за някой конкретен Simple Smile
Момичета, липсвате ми! Heart Eyes Heart Eyes Айде да се видииииииим!

# 148
Ще слуша, къде ще ходи  Laughing!

Еми,  Hug!

# 149
Честит имен ден на Теди!

(Зори, ти щеше да правиш видеозапис на именника в по-дискретно облекло, кво стана? Ние от провинцията ,дето не сме ходили на мъжки стрийптиз, на тебе чакаме  Grinning)

Общи условия

Активация на акаунт