Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 573
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
И още нещо по повод този въртящ се шкаф - как ще се закрепват вещите (обувки или друго) на тези плитки рафтове така, че да не падат при въртенето? Би трябвало да имат отпред някакъв ограничител.

# 631
  • тук-там
И още нещо по повод този въртящ се шкаф - как ще се закрепват вещите (обувки или друго) на тези плитки рафтове така, че да не падат при въртенето? Би трябвало да имат отпред някакъв ограничител.
Е, то се завърта съвсем леко и в редки случаи. Най-употребяваните си стоят отпред. Ако ще го поръчвам, плоскостите ще са наклонени леко навътре. Ако е готов, може и по един борд да се сложи на тях. В краен случай ако не върши работа ще го преместя в килера и ще нареждам продукти по него.Smile Но ми е мерак, засега...

# 632
Да, ако е по поръчка вече ще може да се помисли за начин да не изпадат вещите, че ще стане едно ровене и търсене...

# 633
Както описваш, че имаш съвсем малко място между двете страни, даже и по поръчка да го правиш, ще заеме, ако е кръгло, двойно място на това, ако е просто шкаф. Начертай го и ще видиш. Имаш диаметър равен на дълбочината на единичен шкаф - общо двоен (отпред и отзад) + допълнително място за кутията наоколо. Т.е. за 2,5 пъти място ще заемеш цялото пространство почти от стена до стена, а няма да събереш 2.5 пъти повече обувки.
Само ще е 3 пъти по-скъпо.
Оразмери си по чертеж на помещението и тогава пак го мисли за поръчка...

# 634
  • София
Wild_rabbit, такава закачалка ще намериш на Илиенци, май База 2 се води, имат всякакви закачалки и манекени за дрехи.

# 635
  • София
А въпросните пластмасови кутии как ги съхранявате на открити рафтове?
Дълго време странях от кутии, защото тази гледка ми е доста нелицеприятна, но няма как иначе нещата да са добре подредени и настава хаос. Мислила съм за тъмни кутии, ама като са повече, ми навява усещане за гробища.

# 636
  • France
Можеш да ги облицоваш с някакви весели листи хартия.

# 637
Като слагам неща в кутии, или се примирявам с прозрачните ако такива ми трябват, или си търся цвят който не би ме дразнил просто. Нещо което що-годе се слива с обстановката, то зависи все пак и къде ще стоят кутиите и колко често ще ги виждаш. Кутии ли са или тип кошници. Трябва ли да са пластмасови или просто да са кутии в смисъл на съдове в които да се организират вещи.
Но има опции, не е нужно да са тъмни непременно. Или пък наистина да са облечени в нещо с цвят по избор - дори и да не е цялата кутия ами само "челото", ако само то се вижда като се наредят.

# 638
Аз съм взела за шкафове и гардероби от тези кутии на Икеа, включително кръгли, в които държа шапки: https://www.ikea.bg/products/kvarnvik-kutia-s-kapak/00459480/
 Пластмасови не обичам и държа минимално количество само в кухнята, че се налага да се мият, както и в килера и мазето прозрачни с капак във всякакви размери - за разни технически неща, които трябва да се виждат, инак ММ ще рови до второ пришествие Simple Smile

# 639
  • Somewhere far away
имам подобни но от Пепко, чудесна работа вършат. и още едни от лидл те са вътре в гардероба в коридора, за шалове и шапки , а останалите са ми над гардероба в спалнята държа предимно неща които не са ми в сезона,  зимата тениски , лятото дълги ръкави и  и по -дебели блузи

# 640
  • София
Да, мислех да залепя нещо красиво и монохромно на челата на кутиите. За пластмасови става дума.
Тези на картинката горе, както и едни калъфи от ИКЕА, които изглеждат много добре, не могат да се перат, изпарват и т.н. Мен това ме спира.

# 641
Самозалепващо фолио в подходящ цвят/десен бих сложила тогава, за да можеш да си ги забърсваш поне. Тези от плат действително събират прах и лично мен това ме дразни много.

# 642
Преди години облепях кашони с тапет, като стената в стаята. Сега,  вече като стените са боядисани, а и няма играчки, в стаята на сина има 2 табуретки с капак. Хем си прибира дребни неща, хем ги ползва за сядане, като играят карти с приятели. 
И аз ползвам различни кутии от Пепко, скрити в гардероба за съхранение на шалове, шапки, ръкавици.

# 643
Всичко пера или мия, дори и да пише, че не може. Според материала преценявам как да стане почистването. Не мога да си представя да си сложа дрехите, примерно, в нещо непочистено.
Аз съм пропуснала за кои кутии става въпрос?

# 644
  • София
Ето тези калъфи, примерно, много бяха ми харесали, но видях, че има много изисквания какво да не се правят. Което е нормално, предвид, че дъното им сигурно е облицован картон.

https://www.ikea.bg/products/skubb-kalaf/20591049/

Пластмасовите мми трябват за предмети, не за дрехи, но като станат 4-5. Макар и наредени добре, ми бодат очите.
Мислех си да принтирам някакви модели, да ги ламинирам и просто да ги сложа от вътрешната страна, да се притиснат до челото. Кутиите са прозрачни, пак ще се вижда малко пластмаса, но няма да е като бутик за буркани и лютеница. Не ми се облепват, честно казано. Искам да си останат чисти и да могат да се ползват и за друго, ако реша да им сменя предназначнието.

Общи условия

Активация на акаунт