Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 67 850
  • 756
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Удрям 2-3 пъти капачката в плота и се отваря лесно.
С лъцижа не мога, боли ме пръстчето, хах, може и да не го правя правилно.

Вятър и мъгла, като имаш предвид, че имам само едно чекмедже за всички!! прибори, след купища неуспени опити да въведа ред, накрая от магазина за дом. потреби си взех подобрен разделител
https://www.hipo.bg/organaizer-za-pribori-na-2-niva-verk-group-s … 23-5-x-8-sm-.html , беше от две част и под приборите стоят големите ножове и дребни неща. А отстрани просто изсипах всички черпаци, лъжици за готвене и пр.
Но по описанието ти, според мен можеш да редуцираш още малко - за какво са ти 4-5 различни щипки? Остави си две.
Аз, заради миялната, разкарах всички дървени неща. Всичко е пластмаса и силикон. Но държа до минимум нужди.

# 751
Това последното помага наистина. И аз по някое време се бях озовала с по повече неща от вид. Купила съм нещо когато ми е трябвало, но не е било точно каквото искам или се е оказало не толкова добро. По една или друга причина, се купува ново - по-добър дизайн, материал, цветът ми харесал повече и каквото се сетите. Някой път, естествено, нещата не спират до второто Grinning Сложете и как тия прибори често са в комплекти а не единични, там още дублирания. И всичките дето реално не ги ползвам, си им няма нищо - не са счупени, не са да не стават, просто аз си имам по-любимо от същото и ползвам само него. Започнах да се оттървам от тях, изключение правят само лъжици за салата че от тях си трябват по повече от една. Предлагам на майка ми/сестра ми/леля ми тези които са ми излишни, случва се на тях пък да им харесат. Което остане и след това, си заминава. Улесни ми се много ползването на тия неща, те като бяха много ми идваше са изсипя чекмеджето на пода когато търся нещо...

# 752
Дървените лъжици, шпатула и щипка ми трябват заради тефлоновите покрития на някои от тиганите ми. Дървени щипки ползвам и за скарата - най-вече от съображения за безопасност - не искам да боравя с метални прибори на нея заради страх от евентуално токов удар от неизправен уред. Мъжете в семейството ми са с технически професии и много са ме наплашили за всякакви възможни рискове. Именно по тази причина в дома ми са взети множество мерки за безопасност, някои признавам си, граничещи с леко безумие.

Металните прибори чисто и просто са си най-удобни и издръжливи във времето. Когато мога, ползвам приоритетно тях, понеже после ги хвърлям в съдомиялната и не ги мисля. Много мразя да мия дървени дъски, нямам обяснение защо.

Имам една метална щипка със силиконови накрайници, която дойде с мултикукъра. Повечето ми готварски прибори обаче са наследени от майка ми и баба ми всъщност. Много ги харесвам - цели набори са, някои от които професионални и нямам идея от къде са купувани. Част от тях са прибрани в скада и чакат своя ден, други са на активна служба. Знам, че притежавам прекалено много кухненски пособия, но реално ги ползвам всичките - тествах това по метода всичко в 2 кашона и като се ползва нещо след измиване да го върна в шкафа му. Ами за седмица всичко си беше по местата. Реално в кухнята ми са почти излишни само чашите за шампанско - вкъщи не пием, затова и чашите за вино са само за зор заман и си седят в кашон в склада. "За гости" да има един вид. Шампанско пием по 2 пръста на Нова Година и на годишнина от сватбата. Ама 2 чаши няма да ми решат проблема с липсата на място.

# 753
За мен оптимално е да имаш поне 5-6 лъжици за сервиране и поне още толкова щипки.

# 754
Лъжиците за сервиране са ясни, но те са ми еднакви защото се ползват по едно и също време, с няколко салати на масата. Съответно не ровя да искам точно определено от тях, както ако имам няколко различни от нещо друго. Било щипки, шпатули или каквото там. То ей това ровене изнервя като са много и различни - търсиш едно, а още 101 дето не са това ти се пречкат Grinning С еднаквите няма такъв дерт. И 10 да имам, което ми се изпречи първо - то е Grinning

# 755
Моля, пуснете нова тема.

# 756

Общи условия

Активация на акаунт