Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 497
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
Аз използвам едно списание за шаблон. Пасва ми идеално на всички шкафове и чекмеджета ( стандартни размери)

# 706
Това с меренето може и да звучи смешно, но като правихме ремонт всичко беше изчислено до последния милиметър. Гардероби - плитки и дълбоки, чекмеджета, рафтове - всичко според дрехите, които се съхраняват там. За кухнята също - предвидих чекмедже, в които да мога да прибирам еърфраера, чекмедже за подправки, което да ми събира бурканчетата, които вече имах, и така нататък. Всичко се получи много добре и е много удобно, когато е предварително помислено.

# 707
За подправки си купих стойка с бурканчета - страхотно удобство. Стои ми на плота до котлоните, всичко ми е подръка.

# 708
  • густо майна Филибето
Аз съм използвала идеите от това видео, и от други на същата авторка. В  гардероба едната част е с рафтове, и са на голямо разстояние. Там, в задната част, са ми пликовете, навити на руло, и поставени вертикално. А пред тях са ми чаршафите. Зад тях виждам всички пликове. Мога и да ги напъхам, в краен случай вадя чаршафите. Тъй като  чаршафите сгънати не заемат целия рафт, встрани от тях си поставям навитите на руло калъфки. Откакто са по този начин, ми е много по-удобно.

# 709
Аз имам шаблон за сгъване, който вече почти не ползвам, защото е удачен за дрехи до определен размер. За мое огромно съжаление вече не ми върши работа. Обективно погледнато един картон с подходящи размери върши идентична работа. Някои тениски на мъжа ми се продават именно така - сгънати върху парче картон и опаковани в полиетиленов плик. Как не съм се сетила да си запазя...

За моите кърпи навиването на руло не беше удачно, понеже за нашето семейство по-удобно се оказа всеки да си държи неговите кърпи на отделен рафт в собствения гардероб, а общите - кухненски и за санитарните помещения също да са отделно.

# 710
  • Пловдив
И аз като HoneyBee33, още докато чертаех шкафове и гардероби, мерих височината на обувките, на кутиите за извън сезонните обувки, дължина на дрехите, по обичайния ми начин на сгъване, височината на бурканчетата с подправки, височината на използваната козметика (изключително рядко я сменям), височината на препаратите... Имам си даже специален шкаф, по размери точно, колкото е куфарчето на робота за прозорци Joy
Така още преди кухненското, гардеробите и всичките шкафове за съхранение да са готови, знаех кое, къде и как че бъде позиционирано.
п.с. знам си, че съм с ОКР и се опитвам, да се боря с него, но в повечето случаи просто е по-силно от мен

# 711
  • Бургас
Това последното мнение ми беше мехлем за душата. Явно имам сродна душа. Сякаш аз го бях писала.

# 712
Много е удобно да си поискате перфорация на шкафовете и повече рафтове - така ще може да си размествате рафтовете според вещите вътре.

# 713
И за мен преместваеми рафтове са по-удобни, но все пак когато се проектират шкафове и гардероби, също вземам предвид някои размери - дължината на стандартно мое палто (на ММ са по-къси), височината на ботуш, кухненски робот, трайна посуда и някои други специфични неща, които дори и да сменя, ще бъдат пак долу горе със същия размер. Това е обаче по-скоро за отчитане на външните размери и общата вместимост, както и на местоположението на трайно монтирани преградни стени, вътрешното разпределение правя с преместваеми рафтове. 
Стига да има достатъчно място и достатъчно шкафове и гардероби, вътрешната им организация и промяната й при необходимост не са проблем.

# 714
  • София
Споделям едно видео, много ми хареса тая мацка.
https://youtu.be/NKPKdhfBzvY?si=mbKZTLtNjl420SDy

Ентусиазирах се да подреждам днес.

# 715
Адски много ме побъркват тия влогове, където ти говорят като на малоумен. Изобщо не съм подреден човек, но най-големият ми проблем е гладенето, а с методите на Кондо не знам как е възможно да не е смачкано всичко.

# 716
Адски много ме побъркват тия влогове, където ти говорят като на малоумен. Изобщо не съм подреден човек, но най-големият ми проблем е гладенето, а с методите на Кондо не знам как е възможно да не е смачкано всичко.

Просто не гладя. Първо се съобразявам какви материи купувам, как простирам и гладя само преди да облека, ако е неизбежно примерно тениска.

# 717
Гладя сямо ризи, а такива носим изключително рядко. Синът ми дори предпочита ризите му да са намачкани - предполагам, че е някаква тийнейджърска форма на протест. Всичко останало опъвам при простирането, а след като изсъхнат/или малко преди това/ минавам през сушилнята. Трикът е да се извадят топли и така да се окачат в гардероба на закачалките. Не съм ползвала ютия повече от година. На практика ползвам сушилнята за премахване на гънки, а не за сушене.

# 718
Аз също гладя при нужда, но коментирах във връзка с горното видео и Кондо. И за мен закачалките най-много помагат.

# 719
За мен тайната на добрата подредба вкъщи е малкото вещи, мисля, че Кондо съветваще да седнем някъде навън и да си представим и запишем всичко което се сещаме от всекидневната и после кото се приберем да видим какво не сме написали и това просто да го махнем, явно стои и дори не го забелязваме. Имом приятелка, мюсюлмани са, хола й е светъл, чист, секция с някакви мюсюлмански символи, на масата красива чинията с бонбони и това е, реално няма нищо, е как, няма да е чисто. Тя забърква за 5 мин. прах, прахосмукачка също бързо, чисти остатъка от пода без килим на ръка, старателно, почиства , всеки ъгъл, перваз, вътре е като аптека. Същото и с гардеробите.

Общи условия

Активация на акаунт