Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 522
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да, Вятър и мъгла, но аз не се намествам. Теснички ми идват кутийките. Летните ми стоят най-отдолу. Есенни и зимни са на рафтовете. Голяма какафония е.
вдигнала съм му мерника на тоя гардероб аз, а го избирах 8 месеца...

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 10:29 от Dicewithoutnumbers

# 691
И аз бих предпочела за сгънати дрехи плитък гардероб с много рафтове, а за дреболии - чекмеджета. За прибиране на сезонни обаче и за лостове - дълбок, при това над 60 см. Моите не се събират за два сезона отпред и отзад, а за студените сезони стоят на 2 реда един зад друг на 4 купчинки, на 2 рафта. На третия рафт са халати и домашно облекло, пак за съответния сезон. Като прибавя и това, че не стигам самостоятелно повече от долен и среден рафт, на третия във височина стигам само предната част, дълбок гардероб ми е меко казано неудобен. Ама търпя го, нямам място да се разпростра в голям плитък. Живот и здраве, ако дочакам да направя в селската къща гардеробната, за сгъваемите ще направя точно плитки гардероби с широки рафтове, а за останалите - на отделна стена дълбоки.

# 692
Аз имам много гардероби и пространство, така, че всичко на закачалки

# 693
https://www.youtube.com/watch?v=j9lak1xgUFc

Тази дама има много добри клипчета с идеи.

# 694
Рядко гледам цели клипове, да не говорим без превъртане, обаче този го изгледах. Всякак съм сгъвала кърпи, и на рула съм ги правила, ама мястото като е малко, е малко и това е. Моите кърпи са доста по-плътни от тези на клипчето, а и на други подобни - повечето са с плътност от 600 нагоре, имам и по 800, та са доста дебели и пухкави и е абсурд да се сгънат и приберат по такъв начин - всякак си заемат доста място.
 Както казва Titina, майката му е много място и много гардероби, друго разковниче досега не съм открила. Ма то тогава е лесно, няма нужда да се мисли за организация и да се открива топлата вода.

# 695
Според майка ми, Светла й памет, съм ненормална, защото, когато подреждах шкафове си мерех с ролетка шкафа и сгъвах по тези размери. Не за всичко става, но при подреждане на одеяла, чаршафи и подобни има добро уплътняване на свободното пространство.

# 696
И аз за спално бельо, кърпи и покривки, пък и за други неща, съобразявам начина на сгъване и прибиране с размера на рафта/чекмеджето, така че да оползотворя пространството и същевременно да се вадят и прибират лесно. Чак с рулетка не съм мерила, но принципът е съвсем разумен и логичен според мен. 

# 697
Има хора си мерят сгънатите неща и по тях поръчват шкафа, вие се плашите от едно мерене на готов шкаф Grinning
Съвсем разумно си е, аз не меря баш с рулетката но и при сгъване на по-големи неща да влязат в куфар или пътна чанта пак така правя. Сгъвам така че да се уплътни мястото, а не да направя висока купчина а отстрани да ми остане малко място дето за нищо не ми върши работа. Много ясно че за шкафове и чекмеджета е същото.

# 698
  • София
[Меря чекмеджета и шкафове, като купувам органайзери и кутии. Няма после пак да купувам нови.

# 699
Е, по-разумно е да си меря шкафа и да сгъвам по него дрехите си, отколкото по дрехите си да поръчвам шкафа - утре дрехите ще ги сменя, не ще сменям и шкаф. За кутии и аз съм мерила, но и да не меря, имам няколко гардероба, отделно шкафове - все някъде ще влязат, то и съдържимото им се мени и ту намалява, ту се увеличава, та сменям и кутиите в такъв случай.   

# 700
Е, не по дрехи точно но сгънати по предпочитан начин чаршафи, кърпи, завивки... Дънки и от сорта пак и да ги смениш, колко ще се промени размерът им в сгънато състояние? Ако така или иначе ще правиш по поръчка мебели, защо да не са ти максимално пасващи на навиците и съдържанието?

# 701
Относно вид облекло и навици съобразявам само дали повече лостове или рафтове - навремето нямах въобще спортно облекло, дори дънки, но пък носех много рокли и костюми, съответно 2/3 от гардероба беше с лостове. Сега е обратното, сложих повече рафтове, ама размерът им е общо взето стандартен, кой знае какво ново в това отношение няма да измисля.   

# 702
Вече се притеснявам - имам един огромен гардероб на цяла стена, един трикрилен и един двукрилен само за мен и са ми доникъде. Непрекъснато изнасям торби с дрехи за раклите и пак не мога да се събера. Имам чувството, че колкото по-нов е гардероба, толкова по-малко събира, по някакъв странен начин са организирани.

# 703
Кубратова, и при много налично място, искам всичко да е под конец. Та сгънатите неща се сгъват с шаблон.
Както имам и тематични гардероби/шкафове ( напр. спортен- там са всички неща за спорт, долу са маратонки- за бягане, за фитнес, обувки за колело, за хайкинг, ски обувки), нагоре е термо бельо и блузи, на закачалки якета за какво ли не, неопрени и панталони, шкаф за ръкавици , шапки, чорапи за ски- така за 3мата ни). Но поне знам като ми потрябва нещо, в кой шкаф/чекмедже се намира

# 704
Отдавна искам да си купя шаблон за сгъване и все се ядосвам, че доставката е по-скъпа от шаблона и се отказвам. Виждали ли сте във физически магазин?

Общи условия

Активация на акаунт