Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 554
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Отделила съм едно от дълбоките чекмеджета точно за кутиите на децата.
Едното вече учи далече, та трябват вече наполовина, но пък ми вършат идеална работа за организация е хладилника.
За да се събират в шкафа, им махам капаците и ги слагам една в друга по видове (имам поне по 2 броя от вид) и така ги съхранявам - заемат по-малко място.
Капаците изправям до самите кутии.

# 676
Моите кутии за храна са също една в друга и ги съхранявам в голям размер кутия на етажерка в пространството зад кухнята.

# 677
Побут на темата 🤗
Скоро ми предстои тотална преустройка на гардероб. В момента е с дълбочина 45 см., височина  240, ширина 190. С дв големи, плъзгащи врати. В момента вътре като разпределение е - „рамка“ от рафтове, а вътрешният квадрат, който се образува, е лост със закачалки. Когато го купувах мислех, че ще ми бъде удобен точно с това разпределение, но тогава и ежедневието ми беше друго. Сега ме побърква малката дълбочина и ще го префасонирам изцяло. Иска ми се да има повече пространство за закачалки, искам чекмеджета. В момента бельото ми е в кутии и изобщо не е удобно. Козметиката ми също е в гардероба (тоалетката я преотстъпих на половинът, който дойде в последствие вкъщи. Приемам идеи за вътрешно разпределение, към момента си мисля да го разделя на две там, където се „събират“ вратите в средата. Едната половина да ми е само закачалки, евентуално един висок рафт за рядко ползвани неща (аз съм един и шейсе 😅), а другата половина да са чекмеджета и рафтове. Също приемам идеи за организиране на козметеката, както казах, и тя е вътре. Може би механизми с изтегляне ще влязат доста в употреба.

# 678
  • София
За бельото съм си взела висящ органайзер и съм го закачила на лоста. Удобно ми е, даже много.
За сутиените си взех една закачалка от джъмбо с много закачалчици на нея и така си висят, не се мачкат и ги виждам.
Скрит текст:
Страшно ми е неудобен с тази дълбочина от 50 и кусур см.
Не мога да виждам какво има отзад, не ми е удобно да търся, не ми е удобно да подреждам.
Преди имах на 40 см дълбочина и с изключение на това, че нямаше място за закачалки, всичко друго ми е беше удобно. Сега нищо не ми е удобно, освен закачалките.

# 679
Боже мили... Моят гардероб е с дълбочина от над 70 см именно за да ми е удобно. Нямам идея какво може да се събере на дълбочина 40 см освен 2 реда долни гащи. От чисто любопитство, може ли да споделиш какво разпределение използваш? Явно много оптимално сгъваш и подреждаш. На мен силата ми не е в това.

# 680
  • София
Хващам блузата/ тениската за раменете, прегъвам двете крайни страни навътре, после сгъвам на две, става компактно и реално 40 см е повече от достатъчно.
Дънки сгъвам на две през средата, после още веднъж на 2.

не знам как да подреждам тия 50 см дълбочина. Мога на две редички да ги наредя, но не виждам нищо отзад Sad .

# 681
не знам как да подреждам тия 50 см дълбочина. Мога на две редички да ги наредя, но не виждам нищо отзад Sad .
И у нас поради тази причина имаме гардероб с дълбока част за всичко, което е на закачалки, и плитка част с рафтове за дрехите, които стоят сгънати. В предния мразех да ровичкам на задния ред, дръпнеш едно - развалят се още осем. По едно време седеше празно отзад и втори ред купчинки дрехи просто нямаше.

# 682
И аз съм с гардероби с 50 и 70.см дълбочина. Кошмар, кошмар, кошмар! Правени по поръчка. Къде е била трезвата ми мисъл тогава и аз не знам!
Много ми хареса закачалката от Джъмбо с малките кукички. Ще огледам и аз за такава.

# 683
Няма по-хубаво нещо от плитък гардероб само с рафтове, и аз съм с такъв. В дълбокия гардероб над закачалките има по един рафт, дълго стоя празно това пространство. Сега държа там куфари, резервни възглавници и други обемни неща, ако е забутано нещо на дъното няма и да се сетя за него.

# 684
  • София
На последния рафт над закачалките си държа чантите.

# 685
Добра идея, на моите все не им намирам правилното място, където и да ги сложа все пречат.

# 686
За чанти е много удобна точно тази част над закачалките. Той нали си е цял и широк рафт, дори и с различни размери и форми пак могат да се слагат всякак и хем са прибрани, хем като отвориш са ти пред теб. И аз предимно за това го използвам. Чанти, шапки, евентуално и ръкавици съм слагала там в предишно жилище (няколко гардероба бяха, преди да се зачудите как тъй всичкото Grinning ), но ръкавиците в кутия защото те иначе няма как да не се пръснат. За извън сезон си им беше добре.

# 687
По едно време сериозно обмислях да разкарам нещо друго от вкъщи и на мястото му да сложа специален шкаф за чанти Grinning, Но така и не измислих как трябва да изглежда този шкаф, за да ми е удобен.

# 688
  • София
Всички сме имали подобни еретични мисли Joy

# 689
Dicewithoutnumbers, сгъваме дрехи по идентичен начин. Или моите са по-голям размер или аз обичам да имат повече пространство около тях "да дишат". При мен водещото са дрехите на закачалки, а тези на рафтове не са толкова капризни за съхранение. Удобно ми е да ги държа на два реда като задния е извънсезонен и само ги завъртам през пролетта и есента. Та явно от това дойде объркването ми за това как може да е удобен на някого плитък гардероб.

Общи условия

Активация на акаунт