Лакове за нокти - 165

• 46 421
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
LLUMS 61 или както аз го наричам “абсолютно летен цвят”

# 286
# 287
Catrice 141 jelly-licious

# 288
  • София
Ми не давам много пари за лакове. Стисната съм Joy "Най-скъпите" са ми Опи и Чайна, и пак съм ги взимала на разни промоции. Харесвам широки четки, но с годините стаж се оправям и с по-тънки. Трайността не ми е много фактор, защото обичам да се лакирам и го правя два пъти в седмицата. Нямам възможност за по-често Joy
Та от мен Snow day in LA

Juls, не мога да преценя от снимката Snow day in LA чисто бял ли е или холограмен?
Лита, не е холограмен, ако имаш предвид точиците като се зумне, са от изсушителя. Хем е плътно бял, хем има перла в него Heart

# 289
# 290
  • София

Wet n Wild - Tickled Pink. Това ми е първият и вероятно последен лак от тази марка. Много приятен нюд с прасковено-розов подтон, но ужасна консистенция и четка. Тънка и дълга без никаква форма, а оформянето на овала беше истинско предизвикателство. Отделно става на черти и на два слоя прозира неравномерно. Нямах нерви да нанасям трети слой.

# 291
Момичета, отново моля за съвет. Нищо не става с тези печати, десетки видеа изгледах, поръчах много печати и нищо не става. Гледам ето този профил, в който жената основно с печати работи, обаче драмата ми е, че макар сегашния печат да обира достатъчно добре от плочката, изобщо не го пренася на нокътя.
https://www.instagram.com/tessa.lyn.nails/

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 16:46 от Janice_

# 292
21 cosmetics 108 (доматено червен е)

# 293
Взимам си думите обратно по отношение на лаковете Aura 😊❤

Днес седнах и отделих два часа да тествам всички марки, които имам и си оформих лично мнение за всяка една от тях.

Топ 3 са - Aura, Golden Rose Green last & care, и най-учудващо за мен - 21 Cosmetics.

Гледах видеа за правилна техника на лакиране, за всеки лак правех по два слоя, без база, директно на нокът, като се старах да взема най-доброто от всеки лак.

Мненията ми са си чисто субективни, пробвах по един-два цвята от всяка марка, като е ясно, че някои цветове се нанасят по-добре от други. Тук споделям какво на мен ми харесва, на някой друг мнението може да е съвсем различно 💜

Ето така изглеждаше “таблицата”, която си направих, колкото нагледно да се ориентирам за коя марка и серия какво мисля:

Първо тествах Essence, новия цвят 47 беше по-добре откъм нанасяне всравнение с 44, тоест вероятно наистина съм попандала на някакъв стар лак с 44, но дори и с новия всички мои оплаквания се запазиха и го класирам на последно място:
- не се самозаглажда,
- нанася се неравномерно,
- четката не ми беше удобна,
- цветовете са супер, и въпреки че повече няма да купя на тази марка, ще си запазя 44 номер, просто съм влюбена в цвета и никъде другаде не го намирам.

Catrice - няма самозаглаждане, като равномерност е ок, четката е хубава, няма цветове, които да ми харесат, и с това че не се самозаглажда направо отпада…

BEL и Golden rose подредени от по-добре, към не чак толкова - BEL, Keratin, Color expert, Gell shine - ок са като цяло, но се нанясат малко неравномерно, изглеждат ок на два слоя и имат ок четки, но всравнение с GR green last & care - са доста по-назад в моята класация. Откъм цветове, обаче, имат повече опции (обичам розово и лилаво, а last & care нямат много опции за мен).

На първо място остава Aura, четката е супер, самозаглажда се перфектно, колкото и да ми се наложи да мина отново с четката, равномерно се нанася, изглежда гладко на два слоя, има цветовете, които обичам.

На второ място са 21 Cosmetics - буквално са една идея по-зле от Aura и GR green last & care по отношение на самозаглаждането, и в пъти по-добре от всички останали. Да не говоря за цената ❤

На трето място оставям GR green last and care, заради по-високата цена и липсата на избор от цветове, които да ми харесат.

А ето и малко снимки:

# 294
  • Варна
Невяна, доста време си отделила за тестване Simple Smile
Само да вмъкна, че нанасянето на лака много се влияе от основата. Примерно има по-матови основи като тази на Cuccio, с нея определено ми е по-лесно да нанасям матовите и полуматови неони. А за най-неравномерно нанасящите се лакове най-добре се получава с основа от матов топ лак, и старание.

# 295
Ти цял реферат си направила Grinning Аз да добавя, че самозаглаждането се получава най-добре с обилно количество лак. Ако слагаш по-малко или натискаш четката - както се виждат черти на някои места - и саморазливния ефект няма да се получи.
Базата също е важна, тя заглажда неравности те на нокътя, и като цяло много спомага за този ефект.
Би било интересно да прбваш лаковете с най-лош резултат върху база и да кажеш как е.

# 296
Аз нанасям прецизен и по-тънък първи слой, а за втория грабвам по-щедро количество лак и действам по-бързо и с по-уверени и издължени движения. Държа четката почти успоредна на нокътя и бързо изтеглям към върха. Но отдавна имам тренинг.🙂

# 297
Аз нанасям прецизен и по-тънък първи слой, а за втория грабвам по-щедро количество лак и действам по-бързо и с по-уверени и издължени движения. Държа четката почти успоредна на нокътя и бързо изтеглям към върха. Но отдавна имам тренинг.🙂

dolce miele точно това е и моята техника ❤

Ти цял реферат си направила Grinning Аз да добавя, че самозаглаждането се получава най-добре с обилно количество лак. Ако слагаш по-малко или натискаш четката - както се виждат черти на някои места - и саморазливния ефект няма да се получи.
Базата също е важна, тя заглажда неравности те на нокътя, и като цяло много спомага за този ефект.
Би било интересно да прбваш лаковете с най-лош резултат върху база и да кажеш как е.

killpop ако нанасям от раз повече лак се получават много балончета, плюс че тествах и така , и както dolce miele е писала, както и да тествах резултатът е един и същ.

killpop, tina_vn За база и топ лак - напълно сте прави, с тях и essence, и catrice изглеждат добре като краен резултат, но ми се налага да изтрия по някой нокът по време на нанасянето, което е досадно и не се случва с останалите.

Иначе, не съм мацала 2ч, тествах на флормар едно за кожичките, отделно търсих из нета цветове и наличности, и пробвах доста варианти както като цветове, така и като вид нанасяне.

# 298
  • София
И аз процедирам като Долче. С първия слой се старая да оформя хубаво овала, за да не се мотая с втория слой.

# 299
И аз нанасям първо тънък слой, а като втори -достатъчно обилен за да не прозира. База не ползвам, и да има някаква неравност, топът я изглажда.

Общи условия

Активация на акаунт