Ален мак цъфти в полето - ЧХГ е до небето. ~бебеправене 418~

• 29 735
  • 857
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте!

Честито на всички момичета с положителни тестове! От все сърце ви желая една спокойна, безпроблемна и успешна бременност! 🍀🌞
Аз също НЕ чакам цикъл след 2 дни, пък ще видим какво ще стане този месец.

Може ли да ми кажете, преди да изследвам стойността на фолиевата киселина, трябва ли да спра приема й известно време преди това или не?

Да, трябва да се спре за около 10 дни

# 646
  • София
абе то и аз не искам да го чакам тия дни, ама... все си мисля, че ще го дочакам...почти приключих с добавките та поне съм спокойна, че преди следващата стимулация имаме пълен 3 месечен курс...

обаче от жегите ли от това, че седмица чистим вкъщи и подреждаме нещо сме страшно изнервени всички...

# 647
  • Замък сред облаците
Б групата се спират за минимум 14 дни преди изследване, месец даже още по-добре, за вит Д е 10 дни.

# 648
  • София
Б групата се спират за минимум 14 дни преди изследване, месец даже още по-добре, за вит Д е 10 дни.
AA ,ти сега на какво пусна контрола?

# 649
  • Замък сред облаците
Ей тези:

Вдигнала съм желязото, но феритинът е нисък, респективно оттам общият хемоглобин и хематокрит високи, но хемоглобинът в червените кръвни телца е нисък.
Щитовидната може и по-добре да е, но ще изчакам да повторя средата на септември и тогава ще пия тироксин, ако трябва.

Сега ще пия:
- коензим кю10
- тотхема и цетебе (желязо, мед, манган и вит Ц)
- неофолик мета
- бета каротен (естествен вит А, не ретинол)
- вит Д
- мио- и д-хиро-инозитол

Последните две забравих да ги купя от аптеката, а ходих за вит Ц 🤦🏻♀ Старост нерадост казват хората 😂

При Хашимото казват, че често има недостиг на вит А, оттам бетакаротена ще взимам сега. Преди съм правила двуседмичен курс с геритамин на три месеца (защото е синтетичен ретинола там). Вит Е ще задържа за малко, че принципно правя доста лигавица, не ми трябва повече 😅
Кю10 и инозитола са за подобряване функцията на яйчниците. Бонус против бръчки 😅

Б12 (метилкобаламин ще включа след месец), от края на юни почивам от хапчета.

Ковид антителата бяха в някакъв пакет с витамините, иначе не ми трябваха.

# 650
И аз имам два дни до МЦ, който си идва (често), когато си поиска заради СПКЯ.
Макар, че борих 6-7 месеца инсулинова резистентност и свалих доста инсулина както и килограмите и продължавам да се храня съобразно.
Ще го мисля тези дни кога да направя тест...

# 651
Здравейте, момичета! Може ли да споделите опит с измерването на базалната температура за засичане на овулацията? Този месец реших така да процедирам. От това, което разбрах когато настъпи овулацията има лек спад в температурата и след това рязко завишаване. Щом се получи пика от по-високите стойности значи овулацията най-вероятно вече е минала, тоест трябва да се ориентирам по леко занижените стойности непосредствено преди пика.
Скрит текст:
След като мине овулацията, температурата трябва да започне да намаля, но ако е настъпила бременност, стойностите остават завишени и това можело да се приема като симптом за ранна бременност.
Скрит текст:
Извинявам се ако вече е била дискутирана тази тема, но предполагам ще е полезно и за други новобебеправещи тук. Simple Smile
Този месец течението ми беше два дни, вместо четири. На 31-ви (не)очаквам следващия МЦ. Знам, че е рано да се впускам в изследвания разни, но за лично успокоение си пуснах LH, FSH, Пролактин, Естрадиол и Тестостерон, очаквам резултати утре.

# 652
Вдигнала съм желязото, но феритинът е нисък, респективно оттам общият хемоглобин и хематокрит високи.
[/quote]

Моят феритин също е с ниско стойности,но хемоглобина винаги е бил над 120
Приемам желязо 2 месеца спрей,но се вдигна само 2 единици
Док така и не ми обърна внимание,да кажа само че нямам нисък фолат и б12 винаги държа горни граници,но вит Д все се върти около 30 31

# 653
  • Замък сред облаците
За покачване на феритина трябва да се приема желязо заедно с вит Ц, това четох.

Иначе хемоглобина като стойност дори да е ок се гледа и средното съдържание на хемоглобин в еритроцитите. Ако е ниско, те не пренасят достатъчно кислород за нуждите на тялото.

На мен вит Д максимума ми беше 37 докато бях бременна, и то без спиране на приема изследвано (тогава не се правят почивки, приема се че е леко завишено изкуствено). Иначе и аз все го въртя около 30 с добавки, около 22-24 без.

# 654
За покачване на феритина трябва да се приема желязо заедно с вит Ц, това четох.

Това обяснява защо билковата кръв ми действа по-добре на мен, мерси.
Нямам мутацията за неусвояване на витамини от Б-групата, та мога да си я пия.

Аз сега за лятото спях приема на D, но съм много на вън.

# 655
Аз нали ви се оплаках, че хемоглобина ми е паднал, после изследвах и желязо и феритин. С тези резултати (в скрит текст) хематолог ми назначи желязо за 1м, за да вдигнем феритина. Лошото е, че каза, че желязо не се приема докато има менструално кървене, а при мен М продължава вече 11дни и още не мога да го почна.
Скрит текст:

zoya, не знам на колко дневен ти е цикъла, за да сметна, но нали знаеш, че тези изследвания се пускат на 2-3 ден? За базалната температура не мога да кажа нищо, защото никога не съм следила ову по този метод.

# 656
  • София
2402 как 11 дена?!

# 657
От години съм с желязо-дефицитна анемия. Всякакви лекарства и добавки пробвах и с витамин Ц ги комбинирах, но пак нищо не ми помогна за феритина. Желязото се вдига, но феритинът не. В крайна сметка една от последните хематоложки при които бях ми изписа вливка феринжект. Видях в темата за Сигридов, че и той май често я изписва на бременни. Та след като няколко години не успявах да вдигна тези показатели, направих си вливката и всичко скочи за 20 дни. Феритинът се качи до около 120 Simple Smile. Та може да попитате вашите хематолози какво мислят за нея и да си я направите. За мен това беше решението, защото се притеснявах, че ако забременея няма да успея да си наваксам нивата, а по време на бременност не е много изследвано това лекарство как влияе точно. Станулов, колкото и да го харесвам, беше много против тази вливка, много ми се скара, след като разбра, че съм си я направила, обаче аз в крайна сметка спрях да се мъча с лекарства като сорбифер, които не ми действаха добре на стомаха. Вливката се прави извън периода на менструално кървене, тъй като има риск от кръвоизлив. Феритинът ми варираше преди вливката в следните стойности: 7-8-9- и максимално е бил 13. Никакви железни препарати не ми помогнаха за него.

# 658
zoya, не знам на колко дневен ти е цикъла, за да сметна, но нали знаеш, че тези изследвания се пускат на 2-3 ден? За базалната температура не мога да кажа нищо, защото никога не съм следила ову по този метод.
Да, запознах се. На втория ден ги пуснах изследванията. 🙂

# 659
И аз се чудя как така, ама така ... След първите два дни, в които се чудих дали да го броя за менструация въобще, имах два чисти дни и после почнаха болки и съсиреци и така до днес. Много е оскъден, но си е ярка кръв. Нещо много се обърка след ЦС, не мога да си обясня защо така.
Чакам си с нетърпение прегледа утре.

S G.C, май наистина вливката е най-добрия вариант. И майка ми е с желязо дефицитна анемия, след месец прием на желязо перорално даже й паднаха стойностите. Назначиха й Феринжект (друг е въпроса, че тя отказва да я направи).
Малко се шашкам аз с моята ПКК, най-вече заради детето, защото да - явно е желязо дефицитна при мен, но мъжа ми е с бета таласемия минор и научих, че мога и аз да съм носител без отклонения в ПКК когато бях бременна в 33-та г.с. и то от консултант по кърмене... Малкия засега е ясно, че е с таласемия, но трябваше да стане на 1г6м, за да изследваме каква форма е. Този месец вече ще се активизираме да го изследваме.

Общи условия

Активация на акаунт