Седмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 37 958
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Именно, толкова ли не можаха да ги разпределят.

# 541
  • София
Синът ми е целодневно с по 9 учебни часа на ден от ПУК, така че аз програма не гледам. Чак сега в 7-ми клас ще учат в сряда до обяд, а втория срок и в петък.

# 542
Имам нужда от съвет. Наборката имаше домашна по мат и бел за лятото. Госпожите щели да ги проверяват. Преди малко момиче от класа пише на моето във вайбър, да му изпрати готовите домашни. Детето не е приятелка на моето, говорят си, но нито ден през ваканцията не е писала на моето, нито пък е поискало да се видят, нула контакт до тази вечер. Моята не иска да дава. И сега не знае какво да прави, нито пък аз как да откажем.

# 543
Не я учи, че е лошо да казва "не". Всъщност, това е ключово умение. Не е длъжна да дава на готово.

# 544
Имам нужда от съвет. Наборката имаше домашна по мат и бел за лятото. Госпожите щели да ги проверяват. Преди малко момиче от класа пише на моето във вайбър, да му изпрати готовите домашни. Детето не е приятелка на моето, говорят си, но нито ден през ваканцията не е писала на моето, нито пък е поискало да се видят, нула контакт до тази вечер. Моята не иска да дава. И сега не знае какво да прави, нито пък аз как да откажем.

С игнор.
Няма какво да се обяснява дори.

# 545
  • София
На мястото на наборката, не бих дала.
А и винаги може да каже, че не е готова, ако се продължи с подпитването.

Моят има точно три задачи от последния тест да реши и още се ослушва. Нали било до 15-ти. Не знам как може да чака и той като кака си точно последната минута.

# 546
И аз не бих разрешила на моето да даде в подобна ситуация. Да не е знаело какво имат и да попита, да. Но да иска готови домашни - не! Да се помъчи малко.

# 547
Да не дава . Другото дете да седне и да се потруди малко. Аман от тарикатчета. Дъшеря ми миналата година постоянно я използваха. Е , усети се .

# 548
  • София
И дъщеря ми пращаше постоянно домашни. Аз помагам при нужда за написването им, караме се като не си е прочела нужното в учебника и накрая, тя и приятелките й с еднакви резултати. Стана им навик да не пишат и да разчитат на нея и за домашни и за проекти. Като започна да не им праща се превърна в "зубър" и приятелството се разпадна Confused

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 11:18 от buni

# 549
  • European Union
Хубаво е да сме принципни, но да не забравяме, че децата са принудени да оцеляват в джунглата, наречена училище. Сега ще я резне, после цяла година ще мрънка, че я тормозят.
Аз бих я посъветвала да даде някаква част от домашното и да каже, че не е написала останалото.
Ясно е, че момичетата не са приятелки. Но също така е ясно, че второто е достатъчно нахално и може да тормози другото дете цяла година. Въпросът не е дали родителят ще наруши принципите си, а дали ще помисли за комфорта на детето. И да е достатъчно добър манипулатор да убеди детето, че няма значение, че другите се възползват наготово, знанията в нейната глава никой не може да ги отнеме.

# 550
Интересно е това, което казваш, Кети В. Не бях погледнала ситуацията, която описва съфорумката, по този начин.

# 551
Това с тормоза вече го е имало. Миналата година по технологии госпожата ги беше разделила на групи по 4-5, един е ръководител. Щяха да готвят нещо. Отговорникът разпределя кой какви продукти да носи. Та нейният беше въпросното момиче, което не искаше да и каже кои продукти е опредилила за моето. Била ги качила в инстаграма си, оттам да види. А моята няма. И не пожела да и каже, добре че друг от групата беше отзивчив.

# 552
  • София
На мястото на детето бих казала, че домашните не са в мен ( останали са в провинцията при баба примерно, където съм прекарала лятото) и ще ми ги донесат края на следващата седмица. Така хем няма да позволя някой да използва труда ми наготово, хем няма да си слагам мишена на гърба.

# 553
И моето е получавало и откази, когато е искал помощ. Той също някой път отказва, друг път помага, ако е за някой "готин". Цели домашни е пращал само на красиво момиче, защото тя се молеше много сърцераздирателно.

# 554
Аз не бих била изобщо ОК да насърчавам използвачески взаимоотношения, пък било то и заради комфорта на детето. Даването на домашното няма да осигури спокойствие, само се влиза в порочен кръг. Да не говорим, че утре като порасне, едно такова отработено поведение ще и' донесе още подобни взаимоотношения и на работното място. Тя ще е работната мълчалива пчеличка, а около нея ще се навъртат други мързеливи търтеи.
Честно казано, мен всеки ден ме е яд да гледам определени мазни физиономии от телевизора, като знам какви двойкаджии и използвачи бяха в училище. И така цял живот...

Общи условия

Активация на акаунт