Седмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 37 935
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Един въпрос - знаете си помагалата, закупили сте ги, знаете програмата... Откъде?
В нашето училище има служители, които отговарят за общата комуникация, и всичко се изпраща по имейл. Списък с помагала, изискванията за тетрадки и пособия от всеки учител ни изпратиха още в началото на септември.  Програмата ни я изпратиха на 14-ти.
Другият официален канал е Школо и там най-вече учителите изпращат съобщения.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 18:02 от merilen

# 631
  • София
Помагалата ни пуснаха учителите още в края на 6-ти клас. Програмата са дали днес на децата, но тя при нас има значение само, за да знаят в кои дни са им разказвателните. Иначе всеки ден започват и свършват по едно и също време, имат по 9 учебни часа /освен в сряда тази година/ и всеки ден имат БЕЛ, МАТ и английски. Учебни тетрадки, работни листове, атласи, контурни карти и подобни се дават от училището. Купуваме допълнително два сборника по математика и две помагала с тестове по БЕЛ. Както и учебниците по английски.

# 632
  • София
Един въпрос - знаете си помагалата, закупили сте ги, знаете програмата... Откъде?
В нашето училище има служители, които отговарят за общата комуникация, и всичко се изпраща по имейл. Списък с помагала, изискванията за тетрадки и пособия от всеки учител ни изпратиха още в началото на септември. 

Завидях. При нас всеки учител ги казва за предмета си. Тази година ще изчакам всички да кажат и изобщо не ме интересува кой учител за кога го иска.
А и като чета сумите, които споменавате, май не бързам да купувам.

Утре започва курсът в школата и е доста притеснена.

# 633
  • при моите любими
И при нас допълнителните учебни тетрадки, помагала и подобни ги казва всеки учител, след почваме на учебната година. Но преди 2 седмици една от майките помоли класната за информация от учителите и всеки ден учителката пращаше, какво изискват учителите. И така успях да поръчам нещата сега. Значи можело, но някой трябва да го изисква. Не някой, родителите. Не разбирам какво им пречи да се събере в началото на септември тази и формация и да се обобщи в един мейл до всички. Все пак съм доволна, че бяхме предварително подготвени, защото после на час по лъжичка да тичам до книжарница си е много неприятно.

# 634
Всички помагала и учебни тетрадки бяха качени на сайта на училището ни още през лятото. Отделно госпожата ни по БЕЛ още след последната родителска среща през юни качи помагалата по БЕЛ в "Школо" - 6 броя + 2 учебни тетрадки... 2-3 сборника по математика...Не съм смятала обща сума - страх ме е... но със сигурност са поне 140-150 лева. Програмата, както и съответните преподаватели по всеки предмет ги качиха около 11 септември също в "Школо". Чакаме си учебниците в понеделник и родителската среща във вторник. Класната не е доволна от новата ни класна стая, май и децата не са останали впечатлени... Предполагам, че ще гледаме да я "облагородим" поне малко. Предишните ни класни стаи бяха много приветливи и не е приятна такава промяна.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 20:02 от Алисса

# 635
На нас класната търси от другите госпожи и прави обобщен списък, който ни дава в края на предходната година. Правим обща поръчка за класа към една книжарница в града ни. Издателствата ни правят отстъпка. Също класната праща в ел. комуникация на децата и родителите програма, а днес е раздала и хартиен вариант.

# 636
Благодаря. Вече и ние имаме качена програма. Един ден с 6 часа и останалите по 7. Не огледах се петък, но предните две години беше с най-тежката програма. Нямам представа какво ще им искат като тетрадки и помагала. До сега минавахме само с по една учебна тетрадка, а по математика с помагало вместо учебните тетрадки. Миналата година тетрадки и атласи ми струваха около 60-70 лева.

# 637
Програмата от класните ръководители получиха днес, също и допълнителните помагала. Всичко вече е и в школо, за разлика от училище на големия, където знаем само кой учител по какъв предмет ще преподава.

# 638
  • София
И при моят е - на час по лъжичка т.е. тетрадка, атлас, помагало. Но е трениран, знае книжарницата и тича редовно да купи/поръча.
Трета година, трета класна. Дано е на късмет.

Каката както не искаше да ходи, така се прибра преди малко - цял ден скиторене с дружките.

И малката не искаше да ходи изобщо - но заглади перушината и тя, когато се видя с нейните приятелки.

Аз си купих шоколад. С такова се успокоявам най-добре.

# 639
  • София
Успешна и спорна да е новата учебна година на нашата седмокласна дружина!
Да ходят децата на училище с желание
 и да не изискват много внимание -
да си решават задачите и тестовете без подкана,
че иначе ще настане драма -
майката любяща ще се превърне във вещица врещяща!
Простете, не се стърпях, явно седмокласната епопея ме кара да пиша в рими Joy

При нас помагалата бяха подготвени като списък от класната, майката-касиер го взе и направи обща поръчка. Излязоха по около 154 лв, това е след 15 % отстъпка. Програма нямаме, само знаем, че веднъж седмично ще имат 8 часа. Започват в 8 часа и са на едносменен режим.

# 640
  • София
Абе и да нямат желание да ходят...

# 641
Стихчетата са много готини Simple Smile
Госпожата по МАТ за уроците се съгласи да я караме  с уговорки час за час. Защото имала много ангажименти, съгласна съм. За там един сборник, а за училище само двете учебни тетрадки, които са към учениците. За мен те са елементарни и недостатъчни, така че се радвам на сборника на Архимед. Намерих три помагала от батко му, спестих си към 20 кинта. Йеееей!

# 642
Ние имаме вече програма , но за помагала тепърва ще се разбира. Въпреки това на мен не ми пречеше цяло лято да купувам . Въпросът е  дали въобще някой ще ги отвори. За сега нова учителка ще имат само по география. За две години смениха 3 ма преподавателя , тази ще е номер четири. Е  хайде да си пожелаем здрави и спокойни деца , а на нас здрави нерви.  Успех!!!

# 643
  • у дома

Пак само ние сменяме смените всеки месец, сега почваме втора, на 9 октомври ще сме първа.

А,споко не сте сами-в Монтана обръщаме смените от 2 окт-при вас защо толкова късно?И кой град е,ако не е тайна,защото мислех,че само в нашия град се сменяват на месеци.

# 644
  • София
Защо обръщат смените през месец? Така не се натоварват децата повече?

Приготвяме се за първо занятие. Направо не ми се вярва, че пак се почна.
Синът поне е сравнително кротък, засега. И пише доброволно домашни. Но с кака му какви разправии бяха за тези домашни, не искам и да си спомня. Но пък тя знае какво иска, засега. А той няма и идея. Освен, че покрай нейния осми клас реши, че не иска немски.

Общи условия

Активация на акаунт