Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №27

• 39 429
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, резервоарчето за солта е останало отворено без капак. Свекървата е пускала съдомиялната вкъщи няколко пъти след това, включително и непосредствено преди да тръгнем на почивка (на каквато още сме). Току-що ми съобщи, че е работила няколко цикъла без капак на солта. Търся информация в интернет какво би се случило с уреда при попадане на препарат и мръсотия от съдовете при солта. Явно обаче аз съм единствената отнесена, която е забравила да си завърти капачката.
Ще съм благодарна, ако някой запознат ми обясни какви биха могли да бъдат последствията за уреда и как да я почистя, ако има нужда от изчистване след тази разбория.
Благодаря предварително!
Весели празници!

# 541
  • UK
Боже,  аз веднъж забравих да го затворя, хич не съм си мислила че може нещо стане. Затворих го и продължих да си я ползвам. Не вярвам нещо да и има

# 542
Здравейте!
Имам проблем със съдомиялната . Мига символа с "четка" и съответно не иска да тръгне.  В книжката пише само, че е за измиване. Задържах старт бутонна 3 сек. изключих от тока, след 1мин включих и пак така. Някой има ли представа къде може да е проблема?
Благодаря за отговорите!

# 543
Случвало ми се е от грешно натискане на бутон. Лекува се със задържане, ама не помня само на бутона за старт или на двойка бутони. Експериментирай и дръж по-дълго. Много рядко е и не помня как съм се справяла в детайли. Май в упътването пише.

# 544
Случвало ми се е от грешно натискане на бутон. Лекува се със задържане, ама не помня само на бутона за старт или на двойка бутони.
Експериментирай и дръж по-дълго. Много рядко е и не помня как съм се справяла в детайли. Май в упътването пише.
Четох, всякакви грешки описани, но не и това. Даже не знам къде да търся проблема. Съпруга ми отвори тръбата за мръсната вода, но нищо съществено няма, наду я и след това пак пробвахме. Уж тръгва да изпомва водата и до там.

# 545
Пробва ли да задържиш бутона за старт (онзи вдясно)  ама много дълго над 30 секунди?  Сега обсъдих с половинката и при нашия Бош така става.

# 546
Пробва ли да задържиш бутона за старт (онзи вдясно)  ама много дълго над 30 секунди?  Сега обсъдих с половинката и при нашия Бош така става.
Да, всичко пробвахме и не става. Благодаря за съветите. Ще търсим някой да я види.

# 547
  • ВАРНА
И при мен беше така блокирала. Оказа се функция Аквастоп. Има теч някъде. Аз извиках техник,който източи водата, смени някакво маркуче и се оправи.

# 548
  • Somewhere beyond the moon and stars
Здравейте! Съдомиялната ми е вече старичка,  Bosch. Докато зареждах чиниите днес забелязах, че не е изпомпила водата докрай и е останала вода на дъното. Филтърът е чист и не мога да установя да има нещо, което да я запушва. Предложения?
Редактирам се - изглежда, че не е довършила последния си цикъл. Може някое от децата ръчно да я спряло, но може и да има технически проблем. Пуснах я и ще разберем…

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 08:57 от ~Emerald~

# 549
Аз имах скоро такъв проблем. И моята е стара. Вътре в самата съдомиялна има друг филтър. Разглобихме я и имаше запушване от течния препарат. Изчистихме го и всичко  е наред.

# 550
Може и дренажната помпа да се е прецакала, обикновенно това е причината за вода на дъното.

# 551
  • Somewhere beyond the moon and stars
Благодаря ви за отговорите!
Успя да изпомпи водата, пуснах я после на един пълен цикъл, но в началото на цикъла звукът ѝ беше доста по-различен от обикновено. Ще я наблюдавам и ако продължи да се държи необичайно, ще викаме техник.

# 552
Мен ако питаш, по-добре сега извикай техника - имаш достатъчно основание, щом и звукът е променен. Все някаква причина има за това. Ако не посещение, поне консултация по телефона може да се организира, предполагам. Аз така бих подходила - по-добре, отколкото да чакам да се случи нещо по-сериозно.

# 553
Здравейте! Закупих съдомиялна от магазин с транспортни дефекти. Модела е този - Siemens SN25EW57CE/17
Не откривам инструкции на български никъде. Дали бихте ми помоганали с подобен модел, който да има такива инструкции. Засега я пускам само с мобилното приложение, понеже е доста удобно. Резултатите са страхотни. Но искам да прочета някои неща понеже ми се струва доста по "модерна" от предходната ми AEG.

# 554
Здравейте! Закупих съдомиялна от магазин с транспортни дефекти. Модела е този - Siemens SN25EW57CE/17
Не откривам инструкции на български никъде. Дали бихте ми помоганали с подобен модел, който да има такива инструкции. Засега я пускам само с мобилното приложение, понеже е доста удобно. Резултатите са страхотни. Но искам да прочета някои неща понеже ми се струва доста по "модерна" от предходната ми AEG.
Вижте и изтеглете на немски език/ще си го преведете/ тук:
https://www.siemens-home.bsh-group.com/lu/de/supportdetail/produ … =section-manuals/
Или тук за бълг. ез. :
https://www.siemens-home.bsh-group.com/bg/user-manual

Общи условия

Активация на акаунт