Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №27

• 39 408
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Днес намерих тази кръгла гума в съдомиялната. Не е от съдовете ми, но не мога да разбера от къде е изпаднали. Като напиша в интернет уплътнители за съдомиялна показва подобни снимки, но не и за къде е. Диаметърът е около 15-20 см. Някой знае ли от къде е изпаднал?

# 556
Да не сте слагали в съдомиялната, капака на тенджара под налягане? Те са с гуми.

# 557
Дъното?

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 09:04 от petiaivanov

# 558
В единия край това уплътнение ми се струва, че има правоъгълна форма, т.е. е заемало такава - имам капаци на стъклени кутии с такова уплътнение, точно така изглеждат уплътненията, когато са извадени от капаците. Виж си и за нещо правоъгълно, не мисли непременно кръгло. 

# 559
Нямам уплътнения на стъклени съдове.
Първо проверих гумата на тенджарата под налягане, но тя е много по-светъл цвят, по-малък диаметър, много по дебела и със жлеб посредата, а тази гума е плоска. Дори да допусна, че се е разтегнала от топлата вода, не ми се вярва да се е променила чак толкова много (все пак тенджарата под налягане доста се загрява и тази гума издържа на топло).
Погледнахме и капака на дъното, но първо той си беше плътно затворен (как е излязла гумата ако капака си е на мястото) и е ми се стори с друга форма и размер. За да махна капака трябва първо да отвия кошчето за събиране на отпадъците, което е над сифона - нереалистично е да се е измъкнала цялата от там и после всичко да се е наместило само. Пак ще проверя дали не мога да го сложа довечера там, но вероятно не е това.

# 560
  • На брега на реката
Ако не е от нищо, което е измито последно, може да е от предишно миене и да се е закачило някъде, където не се е виждало.
И на мен, като на Кубратова, ми прилича на уплътнение на купа или е било противохлъзгаща лента от дъното на някой съд. Предположения просто, но друго не ми хрумва.

# 561
или е било противохлъзгаща лента от дъното на някой съд. Предположения просто, но друго не ми хрумва.

И на мен това ми хрумна. Те не са залепени здраво и падат, а после е лесно да не се забележи.

# 562
Колко е голяма съдомиялната и каква е?
15-20 см си е точно като да и от някоя купа или кутия за съхранение. Със сигурност вижте дали не е от решетката на дъното. Гумено уплътнение има и около чекмеджето за препарат, но то е значително по-малко и правоъгълно (обикновено).
Може да е имало уплътение някъде, където не сте знаели, че има.
Последно на тенджерата там ли и е?

# 563
  • Варна - Черна гора
Забелязвам, че водата е по-варовита отколкото преди (по натруващия се варовик по батерии, по пръските в мивката).
И резултата е капки по чаши и кутии. Ползвам капсули на Fairy, обикновени т.к. съдомиялната е 45 см.
Солта е на 3.
Предвид, че има сол и в капсулите, дали да увелича солта и да наблюдавам?

# 564
Забелязвам, че водата е по-варовита отколкото преди (по натруващия се варовик по батерии, по пръските в мивката).
И резултата е капки по чаши и кутии. Ползвам капсули на Fairy, обикновени т.к. съдомиялната е 45 см.
Солта е на 3.
Предвид, че има сол и в капсулите, дали да увелича солта и да наблюдавам?

Солта не може да се увеличи, трябва да се увеличат градусите на твърдост на водата. От там на машината става ясно, че йонообменната смола ще се натрупва по-бързо с калциеви йони и трябва по-често да прави регинерация, за което вече е нужна солта. Противно на всички реклами, че капсулите съдържат всичко нужно аз си пълня винаги сол и полиращ/плакнеш препарат. Него също може да увеличиш.

# 565
  • Пловдив
Аз също постоянно допълвам сол и гланц,рекламите не ме интересуват!

# 566
Здравейте, от известно време имам следния проблем- включвам съдомиялната, тръгва си, но след 7- 8 минути спира и дава грешка Е1. Вода изобщо не влиза, все едно налягането е слабо. Увеличихме налягането на водата, но пак дава тази грешка и спира. В интерес на истината, преди да се появи този проблем, няколко пъти се е случвало, но я рестартирах и тръгваше. Два пъти не стигна до края на програмата и не изплакна съдовете. Дали можем да си решим проблема сами или да търся майстор?

# 567
Здравейте, от известно време имам следния проблем- включвам съдомиялната, тръгва си, но след 7- 8 минути спира и дава грешка Е1. Вода изобщо не влиза, все едно налягането е слабо. Увеличихме налягането на водата, но пак дава тази грешка и спира. В интерес на истината, преди да се появи този проблем, няколко пъти се е случвало, но я рестартирах и тръгваше. Два пъти не стигна до края на програмата и не изплакна съдовете. Дали можем да си решим проблема сами или да търся майстор?
Марка и модел на миялната? В книжката какво пише? Как увеличихте налягането?
Може кранът за водата да натрупан с варовик, може филтъра да е запушен, може маркучът да е прегънат или запушен. Може някой сензор да е повреден и след определено време да не отчита, че е достигнато нужното ниво вода. При някои модели пък може да е проблем в изпомпването, та да тръгнем от марка и модел.

# 568
От Германия си я купихме и като се прибрахме си я взехме. Марката е Hanseatic, но книжката не я намирам, вероятно при пренасянето е забутана някъде. Налягане би трябвало да има, защото е свързана към водата на тръбата в кухнята, а там тече силно.
Дадоха ми номер на майстор, но не ми се стори надежден. Искаше да му пращам снимки отпред, отзад, отвътре, отвън- общо взето щял да реши проблема по телефона. Накрая заключи, че това били китайските Мидеа, а аз знам, че марката е на немските Ото, които са що- годе читави... Затова питам тук, където е по- вероятно да получа адекватен отговор, отколкото този майстор.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 21:50 от Venytoto

# 569
По интернет има безброй упътвания.
Защо не спрете водата и да проверите маркучи, филтри преди да се занимавате с майстори.
Извадете я, наклонете я под ъгъл 45 градуса назад за малко, ако има неизточена вода да я източите.
Ото не произвеждат нищо сами.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 22:34 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт