Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №27

• 39 349
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Това би трябвало да е свързано с монтажа. Развърти го с един шестограм и ще видиш. Виж си и монтажната схема за всеки случай. Цокъл има ли монтиран?

# 601
Здравейте.
Ако има майстори, които се занимават с ремонт на миялни ще помоля за помощ.
А, именно- когато се включи миялната пълни с вода и бушона на таблото изключва.
Водата остава вътре в миялната и тя спира.
Извиках майстор и той каза, че проблема бил в нагревателя.
Миялната е Миеле.
Възможно ли е от нагревателя да изключва бушона?
Прилагам и снимките, които ми изпрати майстора. В тази връзка съм търсене на нагревател за този модел и алтернативен.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 10:21 от Koen_the_koen

# 602
Ми естествено, че ако нагревателя е дефектен ще сработва защитата. Нали не искате да ви убие тока ако има отечка по корпуса.
Относно нагревателя не мисля, че по тази снимка някой ще ти предложи нагревател и алтернатива за него. Най-добре или този майстор или сервиз да ти дадат цена, доставка и колко ще струва монтажа.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 11:36 от Di Soleil

# 603
  • София
Скрит текст:
Здравейте.
Ако има майстори, които се занимават с ремонт на миялни ще помоля за помощ.
А, именно- когато се включи миялната пълни с вода и бушона на таблото изключва.
Водата остава вътре в миялната и тя спира.
Извиках майстор и той каза, че проблема бил в нагревателя.
Миялната е Миеле.
Възможно ли е от нагревателя да изключва бушона?
Прилагам и снимките, които ми изпрати майстора. В тази връзка съм търсене на нагревател за този модел и алтернативен.
Скрит текст:

Резервни части могат да се поръчат от Miele България: https://www.miele.bg/domestic/spare-parts-and-accessories-383.htm

Накарайте техника да издири в каталога номера на частта и след това пишете на сервиза.

# 604
https://technika.bg/product/41031/sadomialna-mashina-za-vgrazhda … h-smd4hax48e.html
Заслужава ли си тази миялна? Важно ми е отложен старт, програмите ползвам най-вече автоматична, трета кошница не ми е важна, защото май ще се бавя със зареждането, а и отнема от обема на другите кошници.Сегашната е с две и съм си свикнала така. Друго важно ми е да суши добре, защото сегашната (АЕГ на 14г.)вече не суши. Също държа на неръждаема стомана. Има ли някакъв съществен минус тази? Или да се ориентирам към zeolite,където четох мнения, че суши много добре.В Технополис са пуснали модел със зеолит на 1449 лв., https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … V6ZCX06E/p/652081

# 605
  • София
https://technika.bg/product/41031/sadomialna-mashina-za-vgrazhda … h-smd4hax48e.html
Заслужава ли си тази миялна? Важно ми е отложен старт, програмите ползвам най-вече автоматична, трета кошница не ми е важна, защото май ще се бавя със зареждането, а и отнема от обема на другите кошници.Сегашната е с две и съм си свикнала така. Друго важно ми е да суши добре, защото сегашната (АЕГ на 14г.)вече не суши. Също държа на неръждаема стомана. Има ли някакъв съществен минус тази? Или да се ориентирам към zeolite,където четох мнения, че суши много добре.В Технополис са пуснали модел със зеолит на 1449 лв., https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … V6ZCX06E/p/652081

Ако имате възможност, вземете тази със зеолита. Досега не е измислено нещо по-добро за сушенето на съдовете. Третото чекмедже много лесно се маха, ако не го искате, а кошнички за прибори се продават.

Според мен, третото чекмедже не отнема от пространството, защото в горната кошница така или иначе не слагам изправени чинии, а по-ниски неща като чаши, купички, кутии и др. В долната кошница имам цялата височина като на предишната миялна, но и доста повече площ, заради липсата на кошничка.

Ако вземете тази машина, нищо не ви пречи да опитате и по двата начина и тогава да решите как ви е по-удобно.

# 606
И аз да подкрепя Вилемина относно чекмеджето за прибори и зеолита от личен опит:
Ползвам едновременно 2 СМ (в две жилища, не сме чак толкова ящни Simple Smile ) със и без зеолит и определено в машината със зеолит сушенето е на различно ниво, изпарява се дори водата, която обичайно се събира в разни улейчета и вдлъбнатини на съдовете, освен ако не е в много голямо количество при по-дълбоки вдлъбнатини.
 И двете СМ са с чекмедже за прибори и ми е много удобно  - не отнема никакво място от горната кошница, още повече, че кошниците са подвижни и могат да се регулират според конкретното зареждане и нужди. В това чекмедже се събират дори по-ниски чаши за кафе, малки купички за сосове и подправки, пепелници и подобни, на които иначе трябва да търся място в горната кошница, а понякога именно тя е по-пълна - въобще, чекмеджето позволява по-оптимално разпределение на съдовете и приборите от кошничката, която отгоре на всичко заема място и в долната кошница, а в нея обикновено се поставят по-обемни съдове от готвене и чинии.

# 607
Благодаря за отговорите! А точно този модел със зеолит ли да е или нещо друго? Бюджета ми е до 1500лв. В Техномикс също има намалени сега, но се оплетох от модели.

# 608
Моля ако има техници за малко помощ. Става въпрос за съдомиялна AEG, която юни ще стане на 1 година. Всъщност още е в гаранция. До вчера работеше безотказно. Снощи тока спря и видях, че е паднал бушона от съдомиялната, която не беше пусната. Когато я изключа от контакта, бушона е наред, включа ли я само в контакта (без да я пускам, де факто е спряна) и бушона пада. На какво може да се дължи?  Няма течове, даже не беше мокра и вътре...

# 609
Моля ако има техници за малко помощ. Става въпрос за съдомиялна AEG, която юни ще стане на 1 година. Всъщност още е в гаранция. До вчера работеше безотказно. Снощи тока спря и видях, че е паднал бушона от съдомиялната, която не беше пусната. Когато я изключа от контакта, бушона е наред, включа ли я само в контакта (без да я пускам, де факто е спряна) и бушона пада. На какво може да се дължи?  Няма течове, даже не беше мокра и вътре...
Щом е гаранционна търсете сервиза.
Платка е. Но щом е имало токов удар, може и да не признаят гаранцията.

# 610
Di Soleil, благодаря за включването. Според вас токов удар може да е предизвикател нещо в съдомиялната ли? Не разбрах точно. Аз си мисля, че съдомиялната е "свалила" бушона и тогава спря тока. Макар че не ми е ясно как от спрян уред, само включен в контакт може да падне бушона... Бушона между другото не се вдига, докато не изключа съдомиялната от контакта. Дава нещо на късо явно, кабели????

# 611
Di Soleil, благодаря за включването. Според вас токов удар може да е предизвикател нещо в съдомиялната ли? Не разбрах точно. Аз си мисля, че съдомиялната е "свалила" бушона и тогава спря тока. Макар че не ми е ясно как от спрян уред, само включен в контакт може да падне бушона... Бушона между другото не се вдига, докато не изключа съдомиялната от контакта. Дава нещо на късо явно, кабели????
Аз разбрах, че първо е спрял тока. Ако има първо токов удар, той е предизвикал нещо в машината и за това е паднал предпазителя. Другото е да е изгоряла платката и за това да е паднал предпазитела на миялната. Защо ще спре обаче целия ток не знам. Дори и когато не е включена машината тя има пак напрежение до платката. Случва се да изгори. Щом машината е гаранционна викайте сервиз. Те ще видят. Лошото е, че платките хич не са евтини и в България често се опитват да не признават гаранция поради всевъзможни причини.

# 612
Макар че не ми е ясно как от спрян уред, само включен в контакт може да падне бушона...
При мен се случи същото с кафемашина, беше само включена в контакта. Бушонът падаше и по метода на изключването разбрахме, че е от нея. В един сервиз ми поискаха 100лв за ремонт, а тя струваше под 200 и отказах. Преди да я хвърля я дадох на един приятел да се пробва да я оправи. Оправи я с някакво си бушонче за 1 лев😆 Това беше преди 3-4 г. и все още си работи.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 12:48 от Чи лу

# 613
Здравейте,
Миялна Аристон напоследък дава грешка 15. Работи си, понякога е много гореща. Дава и грешка 2, рядко.  LTF11H132 е. Може ли съвет от техниците в темата?

# 614
С риск да съм ужасно досадна, че сигурно хиляда пъти съм писала, но:
Хора включвайте си домакинската техника ( без плотове и фурни) през
https://sono.bg/kombinirana-gramozashtita-s-avtomatichen-izklyuchvatel-wp230-w. ,

за да не ви горят уредите. Като съдя по това у нас колко често се задействат защитите, бая смущения има в ел. мрежата.

Общи условия

Активация на акаунт