👣 Августови бебета 2023 🤱

• 26 644
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Имам чувството, че каквото си помисля и се плаша да не стане и то става... мисля, че малката получи срастване, т.нар. синехия и съм отчаяна. Нямам идея какво не направихме както трябва... тя така свива крачета, че почти не мога да я погледна. Общо взето мия с вода когато е акала,  а допреди 3-4 дни това беше почти на всеки памперс. Сега е един или два пъти на ден, откакто давам определен пробиотик. И при повечето смени на памперс ползвам мокри кърпи. Явно нещо не правя добре Sad

# 661
Елба, спокойно. Често срещано е при момичетата. Заведи я на лекар. Той ще я оправи, ако е необходимо и ще ти каже, ако бъркаш нещо.

# 662
Момичета, мина ли при вас първата ваксина и как я понесоха бебетата? Имаха ли странични реакции и слагахте ли ваксината за ротавируси?

# 663
Момичета бебчето ми е на 2месеца + 1седмица и хапва по 150мл мляко през около 3часа, но напоследък иска още и изяжда по 180 . Последно яде в 21:00 и после се буди около 2:30-3 и чак в 6-7 сутринта . Много ли е според вас , защото на кутията на млякото пише 5храненета ,а нашите са 7 за 24часа… но като е гладен как да не му давам повече… вие по колко давате?

# 664
Момичета бебчето ми е на 2месеца + 1седмица и хапва по 150мл мляко през около 3часа, но напоследък иска още и изяжда по 180 . Последно яде в 21:00 и после се буди около 2:30-3 и чак в 6-7 сутринта . Много ли е според вас , защото на кутията на млякото пише 5храненета ,а нашите са 7 за 24часа… но като е гладен как да не му давам повече… вие по колко давате?

След седмица става на 2м и давам повече от 10 дни по 150мл. 5кг е, това също е от значение.
Ако е по малко, плаче. Той също се буди на 3-4 часа, много рядко на повече.

# 665
Момичета, мина ли при вас първата ваксина и как я понесоха бебетата? Имаха ли странични реакции и слагахте ли ваксината за ротавируси?

При нас мина първата имунизация. Педиатърката сложи две ваксини. През нощта малката не спа спокойно, но не е вдигала температура. Няма да слагам ротавирусната.
На 2 месеца и 20 дни е. Пие по 130мл, 7 пъти в денонощие.

# 666

И моя е така. На 2 месеца беше 6 кг.. Има по 7 хранения по 150 мл. Някой път огладнява и на 2 часа през деня.

# 667
Пробвали ли се да давате вода (има смесени мнения, разбира се). Но аз в началото не давах, защото малкият беше 2.6кг роден, но от 2-ия месец даваме вече и водичка и му харесва и вкуса, не отказва. Смятам, че малко или много помага, когато е огладнял, а все още не е време да яде. Той е на 120мл АМ (6 или 7 хранения на 24ч, в зависимост дали спи, не го будя, ако не е гладен да му дам точно на часа). На 2-ия месец на ваксината го изтеглиха 5.2кг, 57см и ни казаха, че е в абсолютна норма.

# 668
Когато се хранят с АМ е задължително да се дава вода. Само при изключително кърмени бебета не се дава.
Нямам опит с АМ, и трите ми деца са кърмени, но мисля, че е много количеството.
Защо не опитате да ги занимавате с нещо или да ги поносите на ръце? Все пак бебетата имат нужда и от това. Може и да се успокоят и да не търсят мляко.

# 669
Пробвах с вода ,но я плюе . Когато е гладен нищо не помага😀

# 670
Задължително да се дава водя за пръв път чувам.

# 671
Аз давам водичка. Ние е сме изцяло на адаптирано мляко и първо се цупеше и гълташе капка, две. Вече за месец и половина и си търси. Гледам да я давам поне час и нещо между храненията. Хем да не пълня коремчето, хем и да си пийва. Теории и логики много, моята е че все пак и чая е 90% вода, но си пием вода и след него и той не утолява така. Предвид и аз каква “жаба” съм и не мога без 2 литра на ден не смятам, че даването на вода ще навреди.
Иначе хапва по 120 мл на 6 хранения, като ми ги търси през 3,5-4 часа. Първият месец качи килограм, сега я мерихме че е около 900 гр. отгоре.

# 672
Ние сложихме ротавирусната ваксина. Мисля, че добре действа на баткото, затова и сега така решихме. За тези на два месеца явно ще закъснеем, защото баткото все е болен. Какво правите вие в такива ситуации и въобще как успявате да опазите бебетата?

Също, моля да ми препоръчате сгъваема кошара, която не е от шумкащата материя и сте доволни?

# 673
И ние минахме ваксинирането в понеделник и за щастие невдигна температура Simple Smile. Но забравих да питам педи за Вигантола- продължаваме ли с по 2 капки наден… Вие по колко давате и дали дозата е обвързана с наддаването на гр или с това дали е кърмено бебе или се захранва с АМ…🤔 Тя тази нашата педиатърка нито знае с какво мляко го захранвам, нито ме е и питала… на последният преглед преди да му сложат ваксините само му “сложи” една слушалка, констатира че е наддл с килограм и малко и толко 🤨 Ама аз съм си виновна, защото се притеснявах за самото поставяне на ваксините и тотално изключих да я попитам😞

# 674
За храненето не знам, но има значение колко наддава за дозата витамин Д. Нашата педиатърка констатира, че много е наддал първия месец и му увеличи дозата. Давам по 2 капки всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт