НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 66 106
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Дори няма да споменавам колко давам на моето малко, защото е далече надолу от всякакви такива суми. Детето дето е в Нидерландия живее преспокойно с 400 - 550 евро на месец, като това включва храна, екскурзии, козметик (много скъпо нещо), дрехи и всякакви други подобни. Отделно успява да спести от тия пари. Квартирата не я споменавам, защото е отделно.
И двете от малки съм ги научила - давам някаква сума. Ако не стига, додавам. Обаче да давам много и да има прахосничество - много съм против. После няма намаляване на парите. И дори не става дума да мизеруват.
Не вземам отношение за сумите на другите - кой колкото иска и може - да дава. Та точно - и с 2 и 200 се живее.

# 226
  • София
Със сигурност децата ми не са научени на прахосничество. Голямата вече живее отделно и прекрасно си прави сметката, въпреки че и на нея са давани подобни суми. Беше зададен конкретен въпрос - отговорих. Без оценъчен елемент спрямо решенията на другите.

# 227
  • тук-там
Така е! И аз оценявам споделянето и смятам, че не сме тук да се сравняваме и оценяваме!

# 228
  • София
Прочетох, че съкварталките са защитили подобаващо Люлин, да добавя само (с риск да предизвикам наплив в района), че метростанция Люлин е най-удобната в София. Минават двете линии и реално влакчетата са на 4-5 минути. Равноотдалечена и от Централна гара, и от летището, и от Парадайс. Опълченска, Сердика, СУ - всичко е на десетина минути с метро.
Оказа се, че съм отвикнала по задръствания и светофари.
Добавям много добра Била, добър Лидъл и хич нелош пазар с плодове и зеленчуци.

# 229
Yana_a_n, потвърждавам и аз. Ей, много люлинчанки се оказахме

# 230
  • София
Ще вдигнете цените на имотите в района.

# 231
  • В светлината на слънцето
Аз за джобните мълча, защото е направо срамно малко това, което получават на ден - понякога 2 лв, макс 4. Имало е и дни с 0. Голяма радост и благодарност е като успея да заделя десетачка. Ама е рядко. Но това са ми възможностите на този етап. И това даже ми е пряко сили. Брат й нямаше търпение да стане на 16, за да започне работа и да помага. Буквално на следващия ден започна. Но вярвам, че няма да е така цял живот. Все ще изгрее и слънце.
Смятам, че за децата всичко носи ползи: и малкото, и многото. Учи ги как да се справят в различни ситуации, подготвя ги. Та няма грешен начин. Уроци са все.

# 232
Санака, госпожицата при вас ли живее? Че тази издръжка е впечатляваща

# 233
Едва ли има значение къде живее девойката. Няма нужда от подобни изказвания.
   Знаете,че моят работи и ще продължи. Ние ще поемем наема, от там насетне е той. Така е било с кака му,така ще бъде и с него. Опцията той само да учи,другото е наша работа при нас не съществува . Това при положение,че специалността и програмата го позволява.Наясно съм,че Ст дент по медицина не може да работи като моят син. Определил си е 900 лв на месец, в това не влизат почивките и екскурзиите .

# 234
Едва ли има значение къде живее девойката. Няма нужда от подобни изказвания.
   Знаете,че моят работи и ще продължи. Ние ще поемем наема, от там насетне е той. Така е било с кака му,така ще бъде и с него. Опцията той само да учи,другото е наша работа при нас не съществува . Това при положение,че специалността и програмата го позволява.Наясно съм,че Ст дент по медицина не може да работи като моят син. Определил си е 900 лв на месец, в това не влизат почивките и екскурзиите .
Има значение естествено. Може да включва пари за наем. Обаче доста грубиянски език влезе в темата и не само в тази. Мен наистина ме впечатли бюджета и зададох въпрос. Няма да мълча и да не задавам въпрос щото някой не е на кеф

# 235
  • София
Не мисля да се обяснявам и да давам подробна разбивка. Колкото сме преценили, толкова даваме. И смея да твърдя, че сме се справили прекрасно с възпитанието на децата.

# 236
И ние сме на вълна общежития...предполага се че синът ми ще бъде настанен в бл.54 в Ст.град, който е един от най- мизерните блокове на ТУ, но неговия факултет там ги настанявали...Не се знае и кой/ кои ще са му съквартиранти, дали ще се разбира с тях ...все да има нещо човек да се тормози Simple Smile

Здравейте,
Кой е неговият факултет, че и ние чакаме общежитие от ТУ?

# 237
Ааа,аз не влизам в темата сега ,аз си кибича тук от доста време.

# 238
  • Deutschland/HE
Санака, аз очаквах стетоскоп да е купил на бъдещата лекарка. Simple Smile

Едно време(преди 30+ години) на издържалите кандидат студентскиге изпити по биология и химия с пълно 6 ректора на МУ-Варна подаряваше стетоскопи на първия учебен ден.

# 239
  • Варна
Мен пари да ми дават в Студентски град не бих живяла, честно ви казвам. От 91ва посветих доста годинки на сградите на ТУ и просто видях в какво се превърна този квартал. Явно има някакво очарование за младежите, но е твърде пренаселен, шумен, има толкова много жилища, в които въобще не живеят студенти, колите са навсякъде и никакъв академичен дух не мога да усетя. А може и да е от ЕГН-то, де...

Същото каза и големия ми син преди години като отиде там да учи , че никога не би живял в студентски . Беше на квартира вИзток с двама приятели . Успех с квартирата, Марулета ! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт