НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 66 105
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И в Люлин оцеляваме, дами, не бойте се. 😁
Има три станции на метрото там. Западен парк, Люлин и Сливница. В различни микрорайони са. Ако квартирата е наистина близо до някоя от тях , е чудесен вариант. Лошото е, че и тук квартирите вече е не са евтини , особено близките до метрото.

# 211
Във фейса има доста групи за наеми, излизаше ми вчера за едностаен до Медицинския/ точно какво се визираше не знам/ , доста сносен. НО се пригответе за едни 6-700 лв, ако иска да е сама.Иначе се търсят и съквартирантки за вече нает апартамент, дават се и само стаи.
   Успех!

# 212
  • София
600 лв до МУ е оферта направо . В Люлин са по толкова.

# 213
  • 1st floor
Какво му е на Люлин? Квартал като квартал. Вече над 20 години живея тук и си ми харесва. Simple Smile

# 214
  • Бургас
Какво му е на Люлин? Квартал като квартал. Вече над 20 години живея тук и си ми харесва. Simple Smile

Не знам какво му е - за мен е като всички останали. Просто се носят градски легенди за него, както и за Меден рудник Бургас, където съм израстнала 🙂.

# 215
И ние сме на вълна общежития...предполага се че синът ми ще бъде настанен в бл.54 в Ст.град, който е един от най- мизерните блокове на ТУ, но неговия факултет там ги настанявали...Не се знае и кой/ кои ще са му съквартиранти, дали ще се разбира с тях ...все да има нещо човек да се тормози Simple Smile

# 216
Аз запазих квартира в Пловдив от преди 20 дена. Буквално беше бой за квартири. Уж има апартаменти на ниски цени, а там почват от 400 лв, което не е кой знае какво, в сравнение със София. Аз си бях харесала няколко апартамента за по 300 лв. На място нещата се оказаха различни. Единственото място, което видяхме е една стая с баня и тоалетна, грам слънчева светлина няма, срещу 350 лв, плюс 50 лв за топла вода и Интернет. Токът ще е допълнително. Никога не плащали повече от 20 лв. Въобще не ми хареса, след нас идваха на оглед следващите със студенти и щеше и това да замине. Та тая дупка я взехме. Мисля като мине първата сесия да се огледаме за друго. На всичкото отгоре ми изглежда отдалечено от МУ Пловдив - около 30 мин пеша. Има някакви автобуси. Моето чудене е колко пари да му дам за изхранване на ден. Едва ли ще ходи до общежитието. То се оказва точно в другата посока. Вие какви пари бихте дали дневно?

# 217
И ние сме на вълна общежития...предполага се че синът ми ще бъде настанен в бл.54 в Ст.град, който е един от най- мизерните блокове на ТУ, но неговия факултет там ги настанявали...Не се знае и кой/ кои ще са му съквартиранти, дали ще се разбира с тях ...все да има нещо човек да се тормози Simple Smile
А кой беше вашият факултет? Някой има ли представа КСТ къде ги настаняват? Моите близки са много притеснени от предстоящата им среща с общежитията... Hushed

# 218
Аз запазих квартира в Пловдив от преди 20 дена. Буквално беше бой за квартири. Уж има апартаменти на ниски цени, а там почват от 400 лв, което не е кой знае какво, в сравнение със София. Аз си бях харесала няколко апартамента за по 300 лв. На място нещата се оказаха различни. Единственото място, което видяхме е една стая с баня и тоалетна, грам слънчева светлина няма, срещу 350 лв, плюс 50 лв за топла вода и Интернет. Токът ще е допълнително. Никога не плащали повече от 20 лв. Въобще не ми хареса, след нас идваха на оглед следващите със студенти и щеше и това да замине. Та тая дупка я взехме. Мисля като мине първата сесия да се огледаме за друго. На всичкото отгоре ми изглежда отдалечено от МУ Пловдив - около 30 мин пеша. Има някакви автобуси. Моето чудене е колко пари да му дам за изхранване на ден. Едва ли ще ходи до общежитието. То се оказва точно в другата посока. Вие какви пари бихте дали дневно?
Вчера обсъждахме евентуалния бюджет със сина ми. Според него 30 лв. на ден ще са му достатъчни, та чак се надява и да му останат Wink. Зависи къде и с какво ще се храни. В студентските столове е 2,40 лв. едно хранене, което включва супа, основно ястие и десерт, но от моя по злояд незнам дали има Simple Smile та няма да стане.
Общо за месец изчислихме около 1200 лв. включително карта за градски транспорт, ток, вода, общежитие...(не пуши, не пие, няма разходи за гадже за сега Simple Smile, дискотеки не посещава)...но нали знаете, че сметките накрая никога не излизат. Предполагам, че повече разходи ще трябват първоначално за легло, матрак и ремонт на стая, която очаквам да бъде като след Хирошима Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 13:51 от Вяра и Надежда

# 219
  • София
Това за парите и мен ме вълнува. Не знам и аз. Ще има карта с доста пари в нея със сигурност. Има карта за стола, която ще зареждаме периодично. Кеш пари мисля да няма много в себе си. 200 лв някъде... Не знам, наистина не знам.

# 220
  • София
Ние отдавна не даваме пари на ден, а превеждаме по карта месечна издръжка. В момента е на 1 300 лв. на месец, в които влиза и горивото за колата, което си е перо. Ако беше отишла в друг град, щяхме да я увеличим малко.

Наборката снощи се върна от Лимнос, а утре заминава за Влас. Преди това беше в Ница. Общо взето, откакто приключи с изпитите, не сме й виждали очите. Баща й използва, че за един ден е тук и я заведе да й купи първата бяла престилка. Simple Smile Много му беше мерак.

# 221
  • Бургас
Мои близки дават на детето си 100 лева / седмица. Прибира се почти всяка седмица в Бургас (учи във Варна). С тази сума трябва да покрие и транспорт от/до Бургас - Варна. В неделя тръгва с две кутии домашна храна - стигали до вторник, но е злояда и тежи 40 кг. Имали и столово хранене, за което детето каза, че е много вкусно. Ако не и стигат- работи почасово като промоутър. Изглежда доволна и щастлива 🙂
Седмичният бюджет зависи от финансовото благосъстояние на семейството. Познавам такива с големи възможности, но умишлено дават ниска издръжка на децата си , с мотива, че един ден може да ядеш пържоли, но и да знаеш как се живее на боб и леща.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 12:19 от Z-Тина

# 222
  • тук-там
Да, г.з знае 2 и 200. Аз сега превеждам по 600 лв на месец (покрива си и горивото), в Германия мисля да са 600 евро, но още проучвам.

# 223
  • София

Наборката снощи се върна от Лимнос, а утре заминава за Влас. Преди това беше в Ница. Общо взето, откакто приключи с изпитите, не сме й виждали очите. Баща й използва, че за един ден е тук и я заведе да й купи първата бяла престилка. Simple Smile Много му беше мерак.
Aз без да съм доктор, имах голям мерак, какво ли е при родител лекар.. Laughing. Има страхотно магазинче за  престилки  по  едни стълбички, не на страната на  Александровска и Военна, а на отсрещната ( някъде в средата помежду им като пешеходно разстояние) . Оттам  освен  бялата на по-късен етап взехме и комплекти от панталон и туника на шарки някакви за практиките в тукашни болници.
Скрит текст:
В Германия не може да  се ползват тези цветничките.. Sad А май в горните курсовете и личните бели, системата , поне в униклиниката на моята девойка,  разполага с размера ти, с чип сутринта автоматизирано  ти  дава чиста, изпрана, изгладена и с логото на униклиниката бяла престилка с твоя размер. Слагаш си само баджа и си готов..  В края на деня я пускаш за пране на определените за целта места и на следващия ден пак получаваш... Удобно и хигиенично. В това коментирано магaзинче работи една жена, която на два -три пъти прави компромиси да окомплектова долнище и горнище от рaзлични по размер комплекти, понеже ако туниката й става на   девойката, то панталоните са й минимум 10 см над глезена   Joy

Нидерландчетата ви  масово са поели на път вече Heart. Да им върви по вода Simple Smile

Живея  в центъра, доста близо  до МУ. На етажа  ни съседите си отдадоха апартамента под наем (маломерен, около  45-50 квадрата сигурно) на двама братя и двамата следващи медицина в МУ,  в различни курсове само. Наемът ми се върти, че беше някъде около 1000-1200 лева (може и да  бъркам, де), та ми се струват малко множко упоменатите нагоре 800 лева за сам човек в по-отдалечени от МУ квартали в по-малко жилище. Нищо им няма на самите квартали, от Люлин примерно връзките с центъра  са идеални, само ценово се учудих..

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 14:35 от пенсионирана русалка

# 224
  • тук-там
Санака, и при нас имаше желаещи на бала да и подарят първата престилка. Категорично забраних! Никак не обичам да се слага каруцата пред коня Wink

Общи условия

Активация на акаунт