НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 66 082
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Валенцето, силна прегрътка пращам. Разбирам какво казваш, абсолютно си права. Благодаря, че сподели.  Тези дни си поплаках и за Яна. Има толкова болка и несправедливост.
 Хубаво е, че ги изпращаме, че могат да полетят, така е редно да е. Знам го. Не искам да плача, просто сълзите ми самички валят.

# 391
Марулет, това е най-ценния опит за него и най-голямото признание за вас! (А гаджето на набора къде отива?)
     Мда, не искам да звучи като хвалба,макар е така звучи. Просто исках да споделя , а и доста от вас тук знаят ,е той работи от доста малък , първо при нас.
    Гаджето сега ще бъде в 12 клас. Иска да учи българска филология, в СУ, готви се вече.Ходи на уроци по БЕЛ.

# 392
  • Варна
Точно както казваш Валенце е , това е нормалния развой на събитията за децата ни !
Аз бях тъжна преди да тръгне , но смених гледната точка и сега съм направо щастлива че замина да си сбъдва мечтите 🍀 и приемам всичко само за положителни емоции , особено и като виждам че се справя чудесно ! Simple Smile

# 393
  • В светлината на слънцето
Момичета, аз се обръщам с една последна и много гореща молба! Имам отново нужда от помощ, от съвсем малко, което обаче нямам в момента. Cry Искат ми 1500 лв - буквално до неделя, за да ми удължат срока с още месец. А аз ги нямам. Cry Добрата новина е, че имам предложение за допълнителна работа от 1 септември, което ще ми даде възможност да се справя с исканите суми. Моля ви от сърце, който има възможност, за още съвсем малко помощ. Много, много ще ви бъда благодарна. И ще си върна всичко.

Много преживявам с всички разделите, новото начало, емоциите. Сякаш моето дете заминава - толкова близки ги чувствам всички. Хубаво го е казала Вакенцето. Heart
Марулетке, голямо браво! Hug

Аз не пиша, едно заради притеснението за тези пари сега, и друго - майка ми изчезна оня ден, без телефон. Открихме я де. За щастие, нямаше сериозни наранявания. Но още ми трепери всичко.

# 394
  • София
Привет, върнахме се, наборът остана. Със смесени чувства съм, хубаво е там, но не знам как и дали ще се адаптира (наистина холандците са преобладаваща част от студентите и може би ще има разделение), това си е нов самостоятелен, но и самотен живот в чужда страна за човек, който е още само на 18 г. Явно и от стреса настинал и тия дни си стои в стаята, та и опознавателната седмица си остана извън четирите стени на стаята. Надявам се по нататък да потръгне и да са здрави, само да са здрави, другото някак може и да се нареди. Засега се оправя с битовите неща - пазарува, извади си карта за тел. и банкова карта, купи колело бракма на старо (много държеше), развали се на два пъти, но някак го оправя. Притеснявам се дали ще се храни добре и здравословно, нямат и печка засега, само котлон, другите съквартиранти в по голямата част още не са дошли. Прави си основно спагети и кюфтета, вари яйца. Стаята не е лоша, градчето е чудесно. Държеше сам да се настани и да си пазарува, отказа да идем заедно да купуваме необходимите неща.  Мисля го по цял ден и нощ. Не им е лесно сигурно и не всичко е цветя и рози. Но това са уроци, надявам се полезни.
Успех на всички в студентското устройване!

# 395
  • Варна
bora, така е , и аз допускам че не всичко му е тамън отвътре щом е започнал да дебне билети за октомври , но и двете страни се държим все едно всичко е точно както трябва Simple Smile
Обади ми се тъкмо. Имал вече първия приятел от Литва Кирил , който ще е Право .
Довечера е на купон от Университета . Ще ходел . Simple Smile Иска бърза социализация , усещам го . Simple Smile

# 396
bora, дъщеря ми вече три години нямат печка в квартирата и кара само на газови котлони и мултикукъра, който й купих. Оцелява си, хем почти не може да готви. И колелото й е бракма, но тя държи на него - казали са й, че пребоядисани колела никой не краде и тя си кара с него. Оправяла го е два пъти - пада й жило и няколко пъти пука гума. Сервизът й е под стаята за голям късмет.
Момичета, подгответе се за възможността емоционално децата да не са много ок. Сега е светло, приятно, приятели, свободно време. Като дойде скапаното време и учението и много младежи падат духом (въобще не искам да използвам по-тежката дума, знаете си я). Знам за случаи на прибрали се още през първите три месеца, но въобще не го мислете отсега. Само положителни мисли. Flowers Four Leaf Clover

# 397
  • Варна
Относно “ прибиране “ имаме примери на познати деца . Точно този разговор проведохме с него 2-3 дни преди да тръгне , защото той ми каза , че единственото което го притеснява относно там е ученето , защото 3 те години онлайн си дадоха отрагението . Казах му да се стяга , знае че може и да бъде отговорен затова , че сме го подкрепили в избора и баща му е на заплата, не е милионер и да оцени всичко , което прави са него за да е там . Съгласи се с всичко , разбра много добре какво му казах и съм сигурна , защото е Теле , ще се вслуша . ❤
Червенокоске, благодаря ! Simple Smile

# 398
  • София
Валенце, подкрепям те!
Споко, мами! Децата ще се справят! Както сме казвали вече, човек знае и 2, и 200, а те са млади и морето им е до колене!
Ние да му мислим със сълзите Wink

# 399
  • София
Много ми е хубаво да ви чета. Хубави емоции са това, има малко тъга, но пак са си хубави.
Ние, както знаете, нямаме преживявания по пътуване/местене. Но пък си имаме нов стетоскоп Littmann в цвят пепел от рози Simple Smile - подарък от колегите на ММ. Още не го е видяла, че днес се прибира от морето. Помоли да й преведем още малко пари, че "на Влас е по-скъпо от Монако". Joy

# 400
  • тук-там
Много фенси подарък Simple Smile
Този, предполагам: https://www.doctorshop.it/Prodotti/diagnostica-DI/stetoscopi-fon … ugna-107621?_gl=1*o2zyg*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwivemBhBhEiwAJxNWNy8f4E5bS69UN3w4z9wsJRmAsdP1s2wPwljGUEqp5yAcJiOnXGfYphoCENYQAvD_BwE#

# 401
  • София
.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 14:49 от sanaka

# 402
  • София
Цветът е друг:
Скрит текст:

Моделът е 3М нещо си. Не им разбирам.

# 403
  • София
Oх, от седмици само ви чета и избягвам да пиша тук, защото в Нидерландската някак успявам да само да загатна емоциите и да пиша просторно за битовизмите.
Ми отлетяха и двете. Празно е, пусто е, тихо е. И вкъщи, и в душата. И на малкото очите сякаш станаха още по-големи зад очилата. НО, постът на Валенцето и един друг разговор преди седмица, ми биха 2 отрезвяващи шамара и ме накараха да се стегна, доколкото ми е възможно. Поне пред децата.
Радвам се и съпреживявам всичко с вас, момичета и момче, но точно днес ще съм по-обрана с приказките. Гуш! Broken Heart

# 404
  • В светлината на слънцето
Ако мога, ще ви нагушкам много силно всички с отлетели надалеч или на по-близо дечица! Но понеже не мога, прегръщам ви виртуално! HugHugHug

Общи условия

Активация на акаунт