НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 66 077
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Еми 'а, де! 😆

# 136
  • София
Честити слънчеви лъвчета рожденици на Писа и Лулу, да са вного здрави и щастливи!
Поздравления за малката Перуанка, още един плюс добавя към си ви-то, може да й послужи и в Нидерландия, кой знае, предвид и специалността й.
Много е добре да има лекар на разположение, абе АБУ явно си се грижи за студентите, чувала съм, че и в Англия имат лекар към университетите. Помня, че едно време имаше такива в Студентски град в поликлиниката, не че сме ги ползвали.
Сега не знам каква е политиката на университетите в БГ, държавните.
В Холандия дават подробни насоки за чуждестранните студенти, каква застраховка да си направят, какво да направят преди идването. Но лекар за съжаления не знам да има, а и каквото чета за достъпа до здравеопазване не е толкова лесен както тук. Абе да не им се налага на наборите, че това ми е едно от притесненията, как ще се оправят в такива ситуации.

# 137
  • Варна
Честити рожденици на Писа и Лулу ! Много да са здрави и да сбъдват мечти ! 🍀
Каня се да пиша по дълго , но не ми се получава ! Обратното броене започна  , на 14 ти лети . Гледам други даже по рано ..Малко претръпнах , а и ще ми е интересно всичко около него ,живота там , обучението … та това са хубави емоции.  Simple Smile

# 138
Честити да са рождениците и техните майки. Поздрави на малката Перуанка, нищо не се знае, може пък точно в Холандия да и потрябва испански.

# 139
  • столицата
Pisa, не можеш ли да "заемеш" някой младеж за настаняването, за да не се убие от път детето?

# 140
  • София
Pisa, не можеш ли да "заемеш" някой младеж за настаняването, за да не се убие от път детето?
Точно така! С техните "правила", по тяхната глава!

# 141
  • столицата
може би ще искат документ за самоличност - някой задграничен паспорт ако имате.

# 142
Честито на рождениците!
Много здраве, щастие и успехи!

# 143
  • София
може би ще искат документ за самоличност - някой задграничен паспорт ако имате.
Едва ли ще искат, това са чиновнически глупости. Аман!
Нямат никакво основание да отказват на пълномощник да свърши тая работа

# 144
Много благодаря за пожеланията! За замяна на младежа не ми се рискува, че нямаме време да се поправим ако не мине. 1 ден ни е отреден, живи, умрели трябва да е там. Много ми е интересно как го записах в университета, а в общежитието не може, ама... Дори не държа да влизам в стаята, ако това им е проблема, просто да го зачислят някъде.

# 145
Здравейте! Може ли някой да даде  контакти на учители,  които дават уроци по биология и химия в София, за подготовка за кандидатстудентски изпити по медицина.
Много благодаря!

# 146
Здравейте! Може ли някой да даде  контакти на учители,  които дават уроци по биология и химия в София, за подготовка за кандидатстудентски изпити по медицина.
Много благодаря!
Учителите в образователни технологии са много добри! Имам познати, които се подготвяха там и са доволни. Потърсете от там учители.

# 147
Много благодаря!

Ако искате качествена подготовка, консултирайте се най-вече с приети момичета в МУ-София. Хубаво е уроците да бъдат частни или в групи до 3-4 души. Всичко друго е ненужен панаир, за който няма смисъл да си давате парите. Вярно е, че всичко зависи и от детето и индивидуалните му възможности, но за конкретния университет голяма роля играе и подготовка при точен учител.
По биология добри учители са Вера Дамянова (преподава в медицинския), Донка Николова, Снежана Томова.
По химия препоръчвам с две ръце Емилия Узунова, Ваня Масларска, Зинаида Барзева и др.
Това са учители с утвърдени имена и индивидуален подход.
Разпитайте из КСК групите във фейсбук- там ще съберете поглед от деца, минали през процеса.
Аз лично като вече приет студент в МУ съм на мнение, че с частни уроци подготовката е най-добре. Мои съученици ходиха на курсове, в Образователни технологии и Innovation, но не влезнаха спокойно, а до последно бяха на ръба “Ще влезна или не?”, “Ще ми стигнат ли 20 стотни или не?”. За Родина знам, че не се препоръчва изобщо.

# 148
Аз познавам 3 момичета, които изкараха почти пълни шестици на изпитите подготвяйки се в образователни технологии, та затова ги препоръчвам. Относно Родина- бягайте от там!! Само ти взимат парите, на нищо не те учат, преподават неточно и непълно, не обръщат много внимание да учениците...абе не си струват въобще!

# 149
  • тук-там
Минавам да се похваля, че девойката я приеха в 5 уни фармация и в 8 медицина в Германия (по-скоро получи оферти, не е точно прием)! Още не приела последната оферта за медицина, но скоро и това ще стане. Беше много емоционален процеса - търпение и игра на нерви. Сърдечно благодаря на всички, които ни стискаха палци и на тези, които ни помагаха! Сега отваряме “файла” и с общежитията и борбата за настаняване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт