НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 66 076
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Малеее това е страхотно постижение!! Успех в следването, че медицина+немски си е опасна комбинация ахаха

# 151
  • София
Тъкмо отдавна не бях отваряла темата с нов отговор и то какъв има, БРАВО мтц, браво на девойката, много успехи! Много се радвам, всички наборчета едно по едно се наместиха, супер! Ех и девойката да си почине най-сетне! Кой град си избра? Вчера тъкмо говорих с една позната със студентка по медицина в Мюнхен, те чак сега приключили със сесията, лелее...

Като мине еуфорията от този успех, ще споделиш ли най-общо какво представлява изпитът в Германия за тези специалности? Много благодаря.

# 152
  • София
Mtz, честито! В кой университет ще учи наборката?

# 153
  • София
MTZ, честито  Heart

Bora, описвала съм изпита за медицина в миналогодишната 12-класна тема. Simple Smile Няма нищо общо с тукашните. Пост 461:

https://bg-mam.ma/p/1410618/44709945

Скрит текст:
Колкото до това кога има изпити, в един друг град с медицина в Германия хората в 4 курс след блок-практики в n на брой отделения имат писмен на 04.09 и после устен на 07.09, а  занятията в униклиниката +лекциите са до 20.08. И после  5 курс започва на 10.10  Sad А задължителните практики могат по закон да се правят само в неучебно време.  Лудост....Но това е, медицината навсякъде си е  тежка. Успех на избралите я, независимо къде, щом истински я  желаят, нещата се случват въпреки натоварването Heart

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 20:18 от пенсионирана русалка

# 154
  • София
mtz, поздравления за момичето ти, това е огромен успех!
Да има много успешно и щастливо следване!
Интересно ми е децата ви, които ще учат медицина, ориентирали ли са се какви специлисти искат да бъдат, мечтаят ли да са хирурзи, ортопеди.... Знам, че е рано, но просто ми е интересно.

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 21:36 от Валенцето

# 155
  • София
Наборката иска да става кардиохирург, но това може да се промени сто пъти. Когато започнат да изучават отделните специалности, тогава ще разберат наистина какво им е интересно.

# 156
  • Бургас
Моето дете иска да се насочи към кардиологията ( засега). По едно време спомена нещо за паразитология и тропически вируси или нещо подобно, при което с баща му облещихме едни очи,   та това му мина... Сега чакам ново включване 🤣

# 157
Аз ще съм студент по дентална медицина, а за момента като специализации ми е интересна ендодонтията или оралната хирургия. Тепърва ще разберем занапред кое ми е най-интересно

# 158
  • София
Наборката иска да става кардиохирург, но това може да се промени сто пъти. Когато започнат да изучават отделните специалности, тогава ще разберат наистина какво им е интересно.
Скрит текст:
Покрай операцията на майка ми за смяна на аортна клапа съм във възторг от един такъв наш доктор....Heart  Гледах на сайта на болницата, че е организирал за студенти някакъв специален курс. Имаше на снимката няколко девойки. Иначе познато момче  тръгна с мотивацията да учи медицина покрай вродено сърдечно заболяване на по-малката му сестра и последвали операции. И щеше да става точно кардиохирург . Днес е специализант в Пирогов, коремна хирургия. Simple Smile

Моята девойка на такива въпроси отговаря, че засега  има няколко специалности, които със сигурност няма да избере. Пак е някаква форма на ориентация за момента...

# 159
Честито mtz! Много успех, леко да й бъде (доколкото може да е леко при медицина).

# 160
  • В светлината на слънцето
mtz, ехаааа, браво, браво! Страхотна е наборката! Все така успешно и устремено да върви напред!  Медицина и немски е наистина уау! HeartHeartHeart

# 161
Наистина относно медицината е доста рано да се каже, много могат да се променят желанията. В крайна сметка е важно да специализират това, което наистина искат, а не да попаднат в специалност само защото там са останали места (не са малко и тези случаи за жалост 😕)

# 162
  • София
MTZ, честитооо! Мога да си представя колко притеснения и нерви изхабихте и чаках с нетърпение да се похвалиш! Страхотна е девойката! Браво! Да й върви по вода тежкото следване! (Кой университет избрахте?)
И аз имам какво да споделя. Надявам се да е за хвалба:), защото съм със смесени чувства още. Наборът взе трудното решение преди 2-3 дни - присъединява се към бандата на юристите в СУ и остави АУБГ.  Дано да му е на късмет и да е неговото и да го учи със страст и отдаденост!

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 23:14 от Skiorche

# 163
  • В светлината на слънцето
Скиорче, от сърце му пожелавам да има много късмет и да покорява върхове! Ще бъде, ще видиш! HeartHeartHeart

# 164
Скиорче, колеги са с моя, само че набора е задочно, така го приеха и не чакахме 3 класиране( щеше да влезе редовно).А за медицината дъщеря ми иска Педиатрия, работи и в детско в момента.Ще е 5 курс, момента е почти дошъл.

Общи условия

Активация на акаунт