244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 33 010
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • Немция
Моите опаковат раниците за училище Grin, по принцип започват в сряда, но тази година от понеделник се почва, тоест утре.
Рейна, гипсът махнат ли е вече?

Добре ми се отразява прохладата в момента, това лято бяхме все в Южна България и все на горещи места, отделно и на гръцко море. Сварих се това лято, имам чувството, че още излъчвам свръхтоплина. Laughing

В детските ми и младежки години все съм била на Северното Черноморие, без забележки. Лятото по-рано си отива там, но като цяло има нормално море и плаж.
Единствено веднъж се сблъскахме с онази аномалия със студената вода, както писах.

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 15:50 от Бибит

# 106
Бибит какво стягате? Моят син няма още план и ще ходи само с една тетрадка, също почват утре.
И гипс и телове, всичко махнаха преди 2 дни, но си го боли ръката, някаква святкаща болка. 
Успешна учебна година на започващите ученици, а на отпускарите приятна почивка.
Прохладата ми действа екстра.

# 107
  • Немция
Моите получиха учебния си план, големият има и спорт, така че ще стяга и спортния сак. Smile

Не звучи добре, че има още болка в ръката. Може и да е нормално, не знам...

# 108
Demi-meni, да не се засечем на плажа? Ние от вчера сме на Китен и ни е много хубаво. Днес валя за кратко, но сега пак пече слънце. Видяхме се с много скъпи приятели,  във вторник идва и брат ми за няколко дни.

Успешна учебна година на започващите училище!

Винетка сме купували от бензиностанциите досега.

# 109
Гледахме Опенхаймер на пълен салон. След тази вечер имам повече надежда в поколенията, идващи след нас. За Барби имаше по-малко народ.
Съчувствам на започващите училище.
Рейна, бих потърсила консултация с невролог.

# 110
ДжейДжей,
И да се видим, няма да се познаем.😀
Успешна учебна година на учениците.
Ние имаме още 4 седмици до началото.

# 111

Рейна, бих потърсила консултация с невролог.
Остава да има засегнат нерв. Ще изчакам, той има още рана от теловете.
Някой да е виждал розов пудинг по магазините? В Реве и дм няма.

# 112
Какъв е този розов пудинг?

Моето го водихме миналата седмица пак на лекар и казаха, че при децата тялото дълго време помни болката и ни предложиха reset с ибупрофен супер висока доза за 4 дни. Няма да тровя детето, разбира се. Обмислям остеопат. Някой да има други идеи?

# 113
Какъв е този розов пудинг?

Моето го водихме миналата седмица пак на лекар и казаха, че при децата тялото дълго време помни болката и ни предложиха reset с ибупрофен супер висока доза за 4 дни. Няма да тровя детето, разбира се. Обмислям остеопат. Някой да има други идеи?
Да има розов цвят като го направя 😁 За бисквитена торта ми трябва.
Ако имаш добър остеопат може да пробваш, аз съм водила детето и бях много доволна, но заради спане на една страна като бебе.
Иначе един киршкисен ако имаш да му слагаш вечер ако няма възпаление. Арника също бих пробвала да мажа. За друго сега не се сещам. А и едно имам вкъщи от аптеката, мъжа ми се маза и беше доволен. Казва се Traumeel

# 114
И ние сме си чудничко . Студена вода , но на нас ни харесва Simple SmileИ за разходки е приказно. Смокинята няма да ви я показвам. Не съм чак толкова лоша.
Пипи ти щом студената вода си запомнила явно не си имала сблъсък с комарите като хеликоптери. Което ми е чудно:)
Бибит и аз помня една година студено, но да видим догодина как ще е .
Синьо аз съм чела за подобни тепарии със силни обезболяващи з кратко. Целта е организма да забрави болката, за да не се концентрира човек на нея и да не стане хронична с неизяснен произход. Чела съм ,че ако лекарите намират всичко за ок и че няма причина да боли  , то приемат че е повече от навик и страх и дават известно време силни обезболяващи. Като забрави човек болката и започне да действа без мисъл за нея  - тя изчезва . Но това съм го чела от вестник и ако не хващаш вяра на ветсници ... си действаш както харесаш.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 13:43 от bella-ciao

# 115
bella-ciao, това рече и лекарят, но аз не съм склонна да дам на детето ибупрофен. Трябва да има и друг начин.

Рейна, не съм виждала такова нишесте, но можеш да сипеш някакъв силно оцветяваш сок.

# 116
Рейна,
Аз си купувам всякакво цветно нишесте  - крем от българския магазин. Не знам, дали при вас има.

# 117
  • В страната на мечтите
Направи си бял пудинг и вместо захар сложи вътре сладко от ягоди - хем сладък, хем розов, хем по-вкусен Simple Smile

# 118
Белла, не искам да се хваля, но мен комарите не ме обичат. Затова и нямам спомени от никакви комари.
Имам едно питане, понеже племенницата на мъжа ми ще следва в Германия - коя банка да избере? Преди години помня, че Шпаркасе беше за предпочитане, но инфото ми е от много отдавна.

# 119
моето югендлихе е в шпаркасе

Общи условия

Активация на акаунт