244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 33 056
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Бибит тук учат по друг начин и математиката не е по-лесно отколкото в България. Даже е доста сложна. Като сложиш ВиС , интеграли и то не лесни и още доста неща до които ние в 12 клас не стигнахме ... Предполагам им е останало от г9 , но сега са го сбили в г8 и си е направо тежко.
Така че няма да се омързеливят.

# 556
  • Немция
А не, не съм се притеснила. Grinning

# 557
  • München, Deutschland
В България не даваха, освен в МГ. Но програмируеми не можеше никъде, вкл. и в МГ. На изпити можеше обикновени калкулатори, но само на кандидатстудентски и олимпиади, след седми клас не можеше.

Дали е добре зависи от задачите, според мен. В Германия се учи почти само алгебра и почти никаква геометрия (сравнено с бг учебна програма за горен курс), а за стереометрия и сложни сечения на фигури във фигури дори не се споменава... Та за наистина ужасните стереометрични задачи немски учители по математика ми казваха преди години, че тук се учат тепърва в университета (а не както в Бг в 10-ти клас). Там не ти и помагат калкулатори...

Но за немската математика, калкулаторите са полезни, за да не смяташ матрици и биноми до откат.

# 558
В лидл плюс не плащаш, сканираш я на касата и получаваш разни купончета за безплатни и намалени стоки. Подозирам че промоциите са едни и същи за всички. Поне при мен, това което ми предлагат няма нищо общо с нещата, които обичайно пазарувам.
При рекламации е улеснение, защото касовата бележка ти е в приложението.

# 559
Не знам за елки, но нашите тутори са им оставили Löungsheft-a по мате и ни помолиха да не им ги вземаме. Те се доверявали на децата..аз се изсмях.

# 560
  • München, Deutschland
Рейна, не ми се вижда голяма драма. От някъде 4-ти клас имах отговори и частични решения на сборниците си по математика, после пък по-натам на тези по немски. Освен на най-литературните теми и думи, свързани с худ. литература или тук-таме някакви остарели изрази по немски, не помня да съм преписвала отговори.
По математика (освен, за да се проверя след решение) гледах решения и частични отговори след като поне няколко пъти и няколко часа съм отделила на дадена задача...Не ми се струва странно да имаш отговори. По литература обаче чийтвах като дойдоха дебелите книги и четях резюмета, ако намеря, просто нямах никакъв интерес.

Та което дете се интересува, ще си решава задачите с или без льозунгсхефт, друго пък ще учи по биология, трето - по история. Няма лошо.

Не се чувствам ощетена в живота от това, че не съм прочела "Червено и черно" и съм преписала анализите за домашно, вместо да ги мисля аз, също както съученичката ми, която всичко четеше, не страда от това, че не знае законите на Нютон. 😃

# 561
Няма драма Криси, аз го иззех Lösungsheft-a и само с мен може да го ползва. Никога не съм имала едно време по какъвто и предмет да е било или поне не си спомням защото не съм ползвала.

# 562
Като казвате калкулатор едно от ацубитата при нас ми се присмя, че ползвам калкулатор, а не този на компютъра. Не се бях замисляла, но на мен определено ми е по-удобно, друго поколение.

# 563
  • München, Deutschland
Ми то на старите калкулатори се пише по-бързо, според мен... Този по дифолт на уиндоус никак не ми е удобен, ползвам на телефона обикновено.

Избутахме почти 2 от 5 дни, после дълъг уикенд. 😃

# 564
  • Немция
Моите деца броят дните до есенната ваканция. И в техния случай са 2 от 5. Smile

# 565
В понеделник пак сме на работа и училище при нас, та дълъг уикенд не се очертава.

# 566
При нас понеделник училище няма , работата я уредихме и ще имаме дълъг уикенд.
На мен най ми е интересна коледната ваканция. Еднот оучилище пише 21-7, а другото училище пише 22-7 ... сега не мога да разбера на 21 и 22 ще има ли училище ?

# 567
  • Deutschland/HE
Дени, ние също сме в Хесен, но в календара на децата е даден понеделникът като почивен. Те ще почиват, ние ще работим. Мислех да планирам пътуване, но на 5ти имат класна и да си се подготвят Simple Smile.

# 568
при на с 2 ри е педагогически и децата не учат. учителите би трябвало да работят/.

# 569
colibri,
Първото контролно на сина по френски е точно на 2 октомври.

Общи условия

Активация на акаунт