244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 33 054
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
  • Deutschland/HE
Милото дете, ще му стискаме палци. Аз мислех, че е за цял Хесен, защото приятели са в друг крайс и при тях също ще е почивен.

# 571
Броя и аз дните. От неделя на почивка.

# 572
Завиждам за тази есенна ваканция. Simple Smile В южна Европа още е лято. Ние ще забегнем за 4 дни у комшиите. Дават го 26-27 градуса, ще взема и бански.

# 573
Cиньo моето е на ученическа екскурзия в Xърватска и се киснат в морето.
Ние обаче ще забегнем на север. И то не по мое желание, ами защото някакво птиче било долетяло от незнам къде си ... нали моите ги следят из разни групи кой къде какво птиче видял ... та аз ще се изпарявам за Хелголанд. По заповед на Щуката.
И аз събрах лешници . A и цветя Simple Smile

# 574
  • Немция
Супер, на Хелголанд. Не сме били там.
Ние няма да ходим на юг, а на изток и то не още този уикенд, ще хванем май студено време. Но ще има природа, това ни е важно за релакса.

О, какъв е този Klassenfahrt чак в Хърватска? Искам и аз. Smiley

# 575
В Хърватска искам и аз! Но няма. Отказах идния брюкентаг и ще си бачкам като поп. Остава ми само едното вохененде. Мечтая за слънце, палми и море.

# 576
Аз си мечтая за март месец. Joy Но първо ме чакат 4-5 месеца тъмнина. Искам да съм хамстер. Само спели зимата и се будели от време на време да похапнат. Точно като за мен. Grin

# 577
Предложиха 2 дестинации - Помпей , Херкулан и Везув и Триест-... -Истрия . Не помня всички детайли къде какво , но имат като гледам снимките доста антики, гоям колозеум, пещера , най-добрия зехтин на света Simple Smile ... Tака им казали . Избрахме Хърватска и моето е в тзи група. Другата група е в Италия. Но на местата предложени в Италия сме били няколко пъти и няма смисъл.

Бибт на Хелголанд не си мисли че е много хубаво. Аз 2 пъти съм ходила заради нааканите чайки и други пернати ... на децата идеите . И всеки път както стъпя на ужасната скала така си представям страноприемница Ямайка и само чакам да потегли ферито наобратно и да не ме зарежат там. Ужасно място. Но ... какво ли не прави човек за децата си. Успях обаче да се преборя не всички нощувки да са там, защото то има и на безопасната суша разни блата и плата и т.н. в района на Cuxhaven има много неща . Така че ще се страхувам само 1 или 2 нощи. Надявам се на 1.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 21:47 от bella-ciao

# 578
  • München, Deutschland
Белла, покажи някои снимки какви птици снимате. Заради твоето описание с ужасната скала отворих да видя какво е това и звучи интригуващо. Е, може би ти вече си го виждала 5 пъти така като те слушам. 😃

Ние потегляме утре рано-рано за Сф, ще поработим 3 дни оттам и ще почиваме 4. За вечеря има зеленчуково къри с басмати в пъстроцветната комбинация с таратор 😅. Който е накупил повече храна, ще яде фюжън. 😃😃

# 579
  • в сърцето на един мъж...
И при нас няма брюке таг, ще бачкаме, после вторник почиваме. Няма дълго вохененде...
Ох, установих, че съм безнадеждно остаряла, октобърфест ме дразни...

# 580
chrissy писах че съм ходила 2 пъти, но и това е много. Обикаля се за няма и час, освен ако не стоиш с някой статив с часове на едно място фиксиран в някакви камънаци и чакащ някакво птиче да се покаже.  Аз нищо не снимам . Аз си намирам уютно местенце и си чета ебука и си пия чая или кафето. Но там хич не ми е уютно.
Разгледай ги птиците които сега прелитат и почиват там на скалите. Тях ще дебнат.
Гея значи доста дълго си се запазила млада и авантюристична. Аз преди много години отидох за последно ... остарях тъй да се каже. Simple Smile

# 581
  • Немция
Белла, интересно хоби имат твоите деца. А мъжът къде е в цялостната картинка? Grinning

До Helgoland бих отишла веднъж, че е живописен, но дотам.

Щом сте в района на Cuxhaven и ви се гледат тюлени Grinning, може да отскочите до Borkum, но фериботът тръгва от другата страна, откъм Нидерландия.
Всъщност не знам, може да има такъв и от Cuxhaven.

# 582
Друг път Бибит. Сега няма да стане. Малко е времето. Отиваме на спец. мисия Simple Smile  Но ако се решим да идем до Дюната мисля там има в момента тюлени и ако не са оградени за да не ги притесняват.
А мъжът нито му се стои на едно място, нито му се чете книжка и си прави кръгче до някое интересно място се разхожда и се връща. Какво друго може да прави.
Вижте я ако искате ужасната скала, но не знам как ще ви хареса.

# 583
  • Немция
Скалата съм я виждала, мен ме привлича. Ако има и бурно море, още по-добре, но не и за ферибота.
Но едно е на снимка, друго е на живо, а трето е да ходиш вече за 3 път там. Grinning

# 584
  • в сърцето на един мъж...
Явно до скоро съм била авантюристка Simple Smile Днес като гледах децата как се мятат по тия въртележки и ми стана лошо. Установих, че тълпата, шума и пияните ме дразнят и не е моето това... Та определено съм остаряла Simple Smile
Ние птици не гоним, но установихме, че семейно е готино да се ходи по езерата, събрахме и компания, още по-весело стана и сега сме решили да обиколим околните

Общи условия

Активация на акаунт