244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 33 052
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Едно време в разгара на партитата на моя милост си задавах въпроси от рода на "как може да има хора които не излизат по барове и дискотеки, как се живее така?" 😆
Много си ми е добре сега в бабешкият ми живот без барове...предпочитам да отида да хапна с приятели и да водим дълги разговори.
Бибит това ми напомни за една приятелка на една туристическа развалена! мини лодка как ги настига буря в океана и всяка секунда са си мислили, че това е краят. 4 метрови вълни са ги блъскали 3 часа.

# 586
  • Немция
Рейна, горката приятелка! Чудо е, че са оцелели сред вълните.

Водата създава друго настроение, разтоварва душата.
Ето една езерна романтика с 2 небеса, отпреди 2 уикенда, в нашия район.
Имаше доста птици този път Wink(не се виждат обаче на фотото).

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 06:58 от Бибит

# 587
За добро утро от мен - една снимка от Plansee в Австрия. Бяхме тръгнали нанякъде и дъха ми спря като видях тая гледка. Та спряхме да се насладим и да поснимаме.

Относно Октоберфеста - беше ми интересно първата година, когато се преселихме тук. Бяхме на откриването, после ходихме да пийнем бира и да хапнем. Но тия тълпи от хора, тая гъчканица, изобщо вече не са моето, Мисля, доста се е изродила идеята на тоя фест. За цените да не говорим. Един мас струва колкото каса бира. Айде, нЕма нужда.

# 588
Според една дама в групата по тенис на мъжа ми, сега се ходело на ресторант, догодина щели да въвеждат някаква такса за ресторант и щели сме да ядем шпаргел с картофи за 40 евро. Затова всеки път като я питат къде отива след трейнинга - все отива на ресторант, че догодина ... Simple Smile
Разкишни езера сте снимали, но са дълбоки за нашите цели. Ние сме по-скоро по блатата Simple Smile

# 589
  • Немция
Пипи, разкош за очите!

Белла, "моето" езеро се слива с други малки, които са биотоп за птици и други животинки.

# 590
Знам Бибитке. При вас е супер, но сте ни много далече.
И при нас си имаме няколко места и достатъчно близко за уикендите. Но не всяко езеро става за целта ни.
Вчера сложиха на дребното шини и сега се върнахме доста години назад и бъркаме разни пюрета. Добре че заредих с картофи и тикви и дори закупих някои неща от дм бебешки щанд. Сега обаче ми е проблем закуската за училището. Май ще получи едно бурканче от дм ябълков мус и се надявам да не счупят бурканчето и да направят беля в училището.

# 591
bella-ciao, на пюретата за възрастни им се вика смути. Stuck Out Tongue Winking Eye Та можеш и рецепти за такива да гледаш ако имаш мощен миксер. То реално всичко може да се пасира. И можеш да слагаш в термос със сламка или лъжичка за междучасието.

То и аз нямам Brückentag, но ще си взема пц-то с мен и ще симулирам няколко часа работа. Пък после ще наваксам и така. Отпуск нямам повече. Няма ли да увеличат още дните за по-напреднали с възрастта?! На колкото си години – толкова дни отпуск ми се вижда съвсем справедливо. Joy

# 592
  • в сърцето на един мъж...
Синьо, това с годините и отпуската е мното добра идея Simple Smile Присъединявам се. С удоволствие бих ползвала такава отпуска Simple Smile
О, Пипи, да, това с цените е безумно вече. Не може един мас да има такава цена. А като гледаш как излизат някои на 4 крака от там, това е такова хвърляне на пари, че нямам думи...

# 593
  • Germany
Бела, споделяй моля какво приготвяш за училище, че ни чака същото в петък. Малкият ще слага брекети и от сега се е затръшкал колко ще го боли....
Иначе, за ресторантите - доколкото прочетох, ще им махнат облекчението и данъка ще е пак 19% /до края на 2023 е 7%/. Това не би трябвало да дигне чак толкова цените, а и те вече се дигнаха осезаемо.

# 594
Moni наистина много боли. Не отказвайте рецепта за болкоуспокояващо и даже си поискайте. Не може да яде в началото нищо, вкл. съвсем мек хляб за препичане тост ... нищо. Купила съм картофи, моркови, тиква и ябълки и масло и всичко слагам в уреда да се вари на пара. И я кара на пюрета и ябълков мус.  И защото нон стоп мрънка че е гладен - взех от дм една млечна овесена каша за бебета и с нея и с гореща вода и с картофи, тиква , моркови и малко масло ... правя нещо като крем супа или пюре. И вече там ако топи този тост хляб може да го яде и спира да мрънка. Но месото го забрави просто. На пюре е ужасно гадно. Взимай вместо това масло. Ами не знам до кога ще е така. 
Но без обезболяващи не вярвам да мине. И без тъпи въпроси от сорта - може ли да ходя сега на плуване или ще ми ръждясат шините ... Simple Smile и разни подобни.

Преди това минахте ли през зъболекаря да види всичко ли е наред и да няма нещо за оправяне и изчистване  ?

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 11:02 от bella-ciao

# 595
  • Germany
Ако става въпрос за брекети (защото шини е при по-малки деца мисля), моето го болеше само 2-3 дни в началото и само първият ден вечерта пи парацетамол. После си беше ок. Сега след стягане го боли за ден, но не е нещо фрапантно. Явно не при всички има болка. Сега пък носи едни ластици на задните зъби и трябва да ги маха за всяко ядене, та е голяма занимавка.

# 596
  • Deutschland/HE
Бела, това е индивидуално, при дъщеря ми е нямало такива болки, първите дни яде по-меки храни и после внимаваше, но не се е налагало да пие болкоуспокояващи. Ние избрахме слагането на шините да е по време на ваканцията, за да свикне и да няма притеснения в училище. За училище си носеше бъркани яйца, ориз със зеленчуци за обяд, само ябълката режех на тънки резени, защото се притесняваше да не отлепи брекет.

# 597
да видим при това как ще е , но рпи голямото беше 2 седмици така Sad
различни ортодонти. да не си помисли човек.

# 598
  • Немция
Белла, горкото дете. Но ще е временна болката, поне това е ясно.

За отпуската и годините - и работещите с малки деца, ученици ще се наредят също на опашката за повече отпуск. Grinning
Поне има възможности за разчупено работно време, макар и не навсякъде.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 11:22 от Бибит

# 599
Горкото чак не е , защото не сме го оставили гладно. Че при тази досада с това мрънкане може и това да направим като ни писне.

Общи условия

Активация на акаунт