244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 32 878
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Мама Ени, опитай да разшириш периметъра. Последният път при кожния имаше една пациентка, която беше карала почти 100 км . Или потърси съдействие от 116117 за записване на час.

# 631
Благодаря за отговорите! И на мен ми изглежда съмнително това със снимката, затова попитах тук. При личната лекарка ходих - изписа ми крем, който не помага особено и ми каза да отида на кожен.

# 632
  • Am Dorf (BB)
А лл ако те прати на кожен с рецепта не се ли получава по-бързо час?
Ужасна ситуация 😒 Мм преди години успя да си запише термин, въпреки че не приемаха нови пациенти, защото каза, че прясно се е преместил в града и заради това все още няма лекар. Опитай по този начин, когато те попитат дали си била вече в техния кабинет.

# 633
  • Germany
Същият ужас е и с очните лекари. Големият си надраска очилата, трябва ни рецепта за нови, защото той е с много висок диоптър и касата плаща повече и си заслужава.  Дават му най ранен час за декември. А той не може да ходи без очила.
МамаЕни, дано намериш читав лекар, който да ти даде час по скоро!

# 634
мама-ени, ако си държавно застрахована, можеш да се обадиш на здравната каса да ти осигурят термин. Но най-вероятно ще ти трябва направление от личния лекар. Кортизонов крем обаче и личният лекар ще ти изпише без проблем. Причина се съмнявам да тръгне да търси някой лекар. Реакция към някакъв сапун/препарат евентуално?
Диагноза само по снимка дистанционно е смехотворно! Ако го направиш, гарантирано пак кортизонов крем ще получиш.

# 635
Коктейлски, добре завърнал се! Чак пък бизнес дами, най-обикновени гастарбайтери сме ние тук и пролетарии. Laughing
Мама Ени, имам дългогодишен опит и то лош, с кожни оплаквания. Имах десетки кожни проблеми, вследствие на стрес. Обиколила съм доста кабинети на кожни лекари, в Германия и България, но сърбежът по дланите си остана. Диагнозата ми е "някаква екзема", защото никой не ми е правил изследване, за да се види какво е точно. Измазала съм сигурно половин кило кортикостероидни кремове и нищо. Сърби. Пробвах и народна медицина - пак нищо.
Не искам да те отчайвам, дано при теб е нещо безобидно и мине бързо с няколко мазания.
Хубав почивен ден на всички!

# 636
По темата с апп консултациите да разкажа. Бях ви споменала, че детето беше със счупен лакът. Гипсираха го в България, на следващия ден летяхме за Германия и записахме термин за преглед при доктор за след 4-5 дни. Междувременно пратих рентгеновите снимки в Healee на един ортопед с добър рейтинг. За 40 пари ми написа, че счупване няма и детето няма нужда от гипс Close Пълна глупост, добре че не го послушахме. Носи си гипсова шина 3 седмици след диагнозата на този Expressionless Не бих повторила такъв тип "преглед".

# 637
  • Немция
Същият ужас е и с очните лекари. Големият си надраска очилата, трябва ни рецепта за нови, защото той е с много висок диоптър и касата плаща повече и си заслужава.  Дават му най ранен час за декември. А той не може да ходи без очила.
Не е ли възможен термин при спешност?

# 638
Добре, че в нашата провинция има специалисти, които имат дни с Freisprechstunden. Иначе няма начин да стигнеш до очен, ортопед, невролог и тн.
Оказаха се и читави като лекари и не съм ги сменял оттогава. Специално очния и ортопеда.

# 639
Вариант също е личният ви лекар да ви запише час, там системата работи по дру начин и моята лична лекарка редовно съдейства. Всъщност аз си бях записала час, но тя каза, че е добре по-рана и след два дни бях на преглед организиран от нея при конкретния специалист.

# 640
  • Немция
Да, личните лекари съдействат, особено при спешни случаи.

Честит 3 октомври, да ви е празнично днес!
При нас навлиза циклон, има силен вятър, ще се изливат и дъждове следобед, тоест за разходки не става. Ще посрещаме гости за компенсация.

# 641
ЛЛ и педиатър ни е съдействал за спешен час за специалист и за образна диагностика. Разширяване на периметър също е добра тактика, така последно преди няколко месеца намерих час за ЯМР от днес за утре. Най-дълго сме чакали час за детски кардиолог и за детски психиатър, но и в двата случаи не беше спешно и не е било драма.

# 642
  • Germany
Не е ли възможен термин при спешност?

Не всички имат. Тези, при които ходи сега, отказаха. Ще звъни утре на един, при който ходеше преди години и имаше такива часове 2 пъти седмично и евентуално ще отиде там да чака. Проблема при него е, че не всеки може да измери астигматизма както трябва, та не става да отиде при който и да е. Ходи в 2 оптики и на двете места му изкараха различни резултати, а и касата иска да е с рецепта от лекар...

# 643
  • Немция
Да, виждам очната ни лекарка какви специфични измервания прави, това една оптика не може да го предложи.

# 644
Аз съм спорила с колежките на тази тема. Тук е прието, че очният лекар разбира от устройството на очите вътре, а оптиките са по-добри при определяне на диоптъра за очила. Освен това поне нашата оптика поема гаранция за очилата само ако те правят измерванията.

Общи условия

Активация на акаунт