244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 32 880
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
При нас няма дълъг уикенд. Понеделник е учебен и работен.

# 616
След дългия уикенд моите ученици имат и трите дни тестове и класни. Дадоха газ от началото на годината в нашата гимназия.

# 617
При сина почват още от понеделник, но е нормално - октомври са всички контролни.

# 618
  • Germany
И в нашето училище няма брюкентаг. Мисля, че ще им го дадат този ден преди коледната ваканция. И класни нямат още много планирани. Май 2 са обявени до сега.

# 619
  • Germany
И при нас няма дълъг уикенд. Само мъжът ми си е взел понеделник, хитрягата, да си починел 🧐

# 620
3 седмици у-ще, избор на говорители, организационни неща и вече имат материал за класно! Това е темпо. Успех! Поне няма да им се насъбират по-нататък.
А този брюкентаг тази год. тук е толкова учудващо популярен - не само у-щата, но и ясли, ДГ. Цялото ни градче май-май ще забави темпото - за повече Wrk-Life-Balance.

# 621
Децата ще се насладят на дълга почивка, възрастните ще работим. Joy Класни още нямат насрочени, но леко започват да увеличават темпото.

# 622
Синът ми вече 3 класни написа.
Честита ваканция на който има. Честно, повече и от детето се радвам. Спах 11 часа!! Толкова да съм урлаубсрайф. Днес ще пазарувам и довечера стягам багаж. Като изключим, че синът ми още го боли счупената ръка и ще ходим по лекари като се върнем се надявам на що годе спокойна почивка, да не стане по-зле, но имам Vorfreude 😀

# 623
Да си изкарате чудесно на почивката, Рейна! Да щади ръката и да се възстановява 💙

# 624
Приятно изкарване на отпускарите! Днес спах до 7.30, рекорд направо! Няма да ползвам  брюкентаг, но обмислям накъде да прескочим във вторника.

# 625
Трябва да посетя кожен лекар заради едни сухи участъци по дланта, но никой праксис в радиус 30 км не приема нови пациенти. Предложиха ми срещу 25 евро да кача снимка на дланта в някакъв арр и до 24 часа да ми пратят рецепта. Някой да е ползвал такава услуга?

# 626
Ко прайте, бре, бизнесдами?

# 627
мама-ени не бих се хванала на тази идея. Прекаляват вече. Не можеш ли да идеш на личния и да му покажеш на него.

# 628
  • Немция
Коктейлски, привет, на чай сме, откакто зачезна. Laughing

Мама Ени, и аз май не бих ползвала такъв App срещу пари.
Случвало се е при педиатър да пускаме снимка за консултация, но без да се доплаща.

При кожните лекари е страхотия от пациенти. Такъв наплив от хора при други специалисти не съм виждала. Изглежда, че има голяма нужда от нови кожни кабинети, но нали има по принцип ограничение в броя лекарски кабинети в дадено населено място ....
Друг вариант е да се отиде на offene Sprechstunde без термин в Hautklinik към университетска болница, но там чакането ще е голямо..може и да се изисква и термин, не знам как е навсякъде.
Може би да се пробва първо при личен лекар, както е предложила Белла.

# 629
Бибит при нас в клиниката , поне в ортопедията, вече не приемат в такова шпрехщунде просто така. Трябва да донесеш бележка от друг лекар че той не може да се справи с проблема и ги моли да погледнат. За другите клиники не знам. Така че ако личния даде направление биха я погледнали в клиниката. Поне при нас в ортопедията.

Общи условия

Активация на акаунт