244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 33 067
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
  • Немция
Не разбирам защо се сравнява пародонтозата с диабет 2 или високо кръвно?

Много пациенти не знаят, че пародонтозата не се лекува – това е хронично възпаление. Следователно всеки, който веднъж е развил пародонтоза, се нуждае от стоматологичен контрол и грижи през целия живот.
Може да караш и с лека почти незабележима форма, затова и е нужна редовна грижа, за да не се влошава.

# 481
иначе парадонтозе бехандлунг прави на 3 месеца и няма ефект. Сега бързам да намеря някаква застраховка допълнителна.

Рейна,
как на 3 месеца? Аз съм правила веднъж преди 4 години и сега ще правя втори път. През другото време всяка година зъболекарката ми правеше замервания, колко са се придвижили венците. Тя за съжаление се пенсионира и сега съм при нова зъболекарката, което хич не ми харесва, но няма как.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 14:41 от Deni-meni

# 482
  • Немция
Рейна се е объркала може би с обикновено почистване, което се редува с professionelle Zahnreinigung. Или мъжът й не е разбрал.
Parodontosebehandlung се прави най-често на 2 години, зъболекарят преценява.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 14:30 от Бибит

# 483
На 4-5 години знам че се прави, не на 2, защото е много тежък. Може и да греша и само моите стоматолози да го препоръчват през 5 години. При мен е наследствен фактор, но този бехандлунг ми повлия много добре. Правила съм го 2 пъти, сега изтича петата година след втория, но сме задържали нещата с поддържаща терапия и засега не се налага отново.

# 484
Днес се обадих на касата и ми казаха, че не покриват почистване на зъбен камък, компенсират с бонус програмата или по 30 Е на печат, ако искам имат допълнителни застраховки.

# 485
  • Germany
Днес се обадих на касата и ми казаха, че не покриват почистване на зъбен камък, компенсират с бонус програмата или по 30 Е на печат, ако искам имат допълнителни застраховки.
Коя каса?  Ние сме в ТК и вчера прочетох на сайта им, че поемат 40 Евро веднъж годишно за почистване.

# 486
Да погледнем нещата реалистично - да се изследват черва, микробиоми и нефункционираща имунна система?Grin
Аз не бих се занимавала, честно казано. Има къде по-големи проблеми на този свят.
Ако на някой му тежи и го човърка, добре- да се захваща с изследвания.
Бибит то това всъщност е основното. По-големите проблеми идват точно от неправилното функциониране, лош микробиом и тнт.
Инвестицията си струва, но се иска време..а и пари..При мъжът ми е вече лошо положението.
Аз в момента нямам време да се информирам достатъчно, а съпружието не само че няма време ами и трябва да бъде убедено, че си струва. Трудна работа.
По принцип и моята зъболекарка казва, че на 5 год е достатъчно парадонтоза лечението. Аз съм правила веднъж еднократно и сега правя втори път като първия път е нормално лечение, после имаш няколко пъти през няколко месеца по-лек вариант. Това прави и моят мъж. Общо 6 пъти има отпуснати от касата през 3 месеца. Аз правя през 5-6 месеца.
Вашите каси искат ли всеки път панорамна снимка?

# 487
  • Немция
Мони, ТК поемат до 40 евро от professionelle Zahnreinigung. Обикновеното почистване се поема изцяло.

Sephora, ясно, специфика на здравната ви каса.

Рейна, можете да търсите причини, друг е въпросът дали ще има полза от това.

# 488
Бибит, защо такъв скептицизъм? Не можеш да допуснеш, че нещо извън стандартната медицина може да помогне ли?
Аз лично познавам жена, която си е излекувала с “нетрадиционни” методи тежка сезонна алергия с асматични пристъпи и друга, която въпреки лошите прогнози на лекарите, с дихателни упражнения си е увеличила обема на дробовете и отново може да спортува. Аз не бих се примирила с какъвто и да е проблем с идеята, че има и по-лошо. Rolling Eyes Но всеки си знае и хубавото е, че винаги имаме избор.

Рейна, убеди го поне пробиотик за уста да смуче. Има разни. Ето един наслуки, за който даже има добри отзиви: https://www.medpex.de/sonstige-zahnpflegeprodukte/dental-repair- … =83.74&fp=2&fop=2.

# 489
Бибит, защо такъв скептицизъм? Не можеш да допуснеш, че нещо извън стандартната медицина може да помогне ли?
Аз лично познавам жена, която си е излекувала с “нетрадиционни” методи тежка сезонна алергия с асматични пристъпи и друга, която въпреки лошите прогнози на лекарите, с дихателни упражнения си е увеличила обема на дробовете и отново може да спортува. Аз не бих се примирила с какъвто и да е проблем с идеята, че има и по-лошо. Rolling Eyes Но всеки си знае и хубавото е, че винаги имаме избор.

Рейна, убеди го поне пробиотик за уста да смуче. Има разни. Ето един наслуки, за който даже има добри отзиви: https://www.medpex.de/sonstige-zahnpflegeprodukte/dental-repair- … =83.74&fp=2&fop=2.

Има много интересна гледна точка на психосоматиката и проблеми с парадонтозата. В интернет има достатъчно информация, който иска може да прочете.

# 490

Аз лично познавам жена, която си е излекувала с “нетрадиционни” методи тежка сезонна алергия с асматични пристъпи.

Здравейте, чета темата от време на време. Силно ме заинтригува това, което е написала "Синьо" за това, че познава жена, която с нетрадиционни методи е излекувала астма. Бих искала да те помоля ако имаш представа какви са тези методи( ако ти е споделяла твоята позната) да споделиш тук или на лично. Ще съм ти благодарна, а и ще е полезно да се знае. Лека вечер!

# 491
...
Има много интересна гледна точка на психосоматиката и проблеми с парадонтозата.  ...
Страх от болести ли имаш в предвид? Не мога да си представя какво общо би могло да има.
Разбирам какво иска да каже синьо. Само нетрадиционни методи  не мога да разбера, защото предполага някакви методи. А според мен единстен такъв би могло да е промяна и то коренна на начина наживот , като това предполага и мястото на живеене. Всичко.  Не е по възможностите на всеки във всеки етап от живота. Понякога зависят и други от това.

# 492
Синьо нали писах, че приемаше омнибиотик имунд, може би трябва да го взема години..аз понеже го взимам и за децата и доста скъпо излиза. Ще погледна и този, сигурно има и други.
Първа стъпка е изследване на микробиома, около 150 евро. После Vollblytanlyse. Запълване на липси. Иска се време, пари, аз уж ще подхващам поне синът ми заради сенната хрема и астмата. Не го виждам обаче с хранителният режим, както и мъжът ми. Въобще иска се дисциплина голяма и най-вече че аз отново трябва да инвистирам време.
.

# 493
...
Има много интересна гледна точка на психосоматиката и проблеми с парадонтозата.  ...
Страх от болести ли имаш в предвид? Не мога да си представя какво общо би могло да има.
Разбирам какво иска да каже синьо. Само нетрадиционни методи  не мога да разбера, защото предполага някакви методи. А според мен единстен такъв би могло да е промяна и то коренна на начина наживот , като това предполага и мястото на живеене. Всичко.  Не е по възможностите на всеки във всеки етап от живота. Понякога зависят и други от това.

Нямах предвид страх в случая, психосоматиката е духовната причината да ни се появи точно това заболяване, при някой заболявания това може наистина да е страх или неприемане, закостеняли възприятия, дълбока обида, която е разрушителна и какво ли още ни. Луиз Хей в нейната таблица дава интересен поглед в тази връзка, за който вярва разбира се. Факт е, че при силен стрес борят зъби, корема ни свива и всичко това е продиктувано от психиката с отражение на физическо ниво.

# 494
Аз си мислих, че психосоматиката значи страх от болести и свръх занимаване с болести и самопроверки и т.н. Но те разбирам. Може и да си права.

Общи условия

Активация на акаунт