244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 33 065
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Бъркаш с хипохондрия.

# 496
Аз си мислих, че психосоматиката значи страх от болести и свръх занимаване с болести и самопроверки и т.н. Но те разбирам. Може и да си права.

Аха да, това и хипохондрия.
Ето таблицата на Луиз Хей с болестите, малко по-надолу е самата таблица в линка, болест, причина, утвърждения.

https://milenagoleva.com/louise-hay-tabliza-utvarzdenija-i-leche … ilata-na-misalta/
Всичко е в главите ни.

# 497
Разбрах аз че бъркам. Винаги съм си мислила , че в същност са едно и също. Т.е. неправилно усещане за болестите, болката и т.н. страхове и смущения свързани с болести и т.н..
Ходих да нагледам района и още орехите при нас не са станали. Гроздето вече го събират. Ябълки много. Тикви още не продават край полето ...
Миналата година по това време вече събирах орехи

# 498
За пародонтозата мисля, основната причина е наследствена. После идват грижи и профилактика.
Слава богу, в днешно време стоматологията е напреднала много и правят чудеса, за да спасят зъби.

# 499
Дайте моля идеи за книги за 12-13-14 годишни. Ровя за подарък на дребното, искам малко да смени тематиката (няма да ви разправям какви книги си избира Joy) и нещо по-различно да прочете, затова всякакви предложения ще са ми от полза.

# 500
Фентъзита четяха моите момчета на тази възраст, също поредицата Top Secret и други от Robert Muchamore , поредицата за Пърси Джаксън, поредицата Самурай, книгите за Артемис Фоул. Това се сещам набързо.

# 501
  • Немция
Стана ми любопитно какви книги си е избрало детето ти .Grinning Дори и да са много детски, бих поощрила- важното е да чете.

Относително е с книгите, вкусовете са много различни.

Големият(отскоро на 14) отдавна не чете романи, а залита предимно към научнопопулярни книги. Вече и чете доста по-малко покрай ползването на телефон, но преди лягане чете книги, хартиени.
Беше си харесал романи към една игра на телефона, малко тип хорър Grin, но пък ги чете на английски.
Много малко заглавия биха го привлекли вече.
Обожава да разучава атласи, като в тях има не само карти на местности, държави, а и аналитични, исторически карти.
Книги за различни държави също, тях вземаме предимно от библиотеката. Взе си наскоро книга и за оръжията, за машинния парк в Bundeswehr. Grin
Малкият чете по-детски заглавия, но много го заинтригува Jack London- Wolfsblut, Der Ruf der Wildnis заради темата за кучета, вълци...

Книгите, които и на двамата много се харесаха са на Randall Munroe(wirklich wissenschaftliche Antworten auf absurde hypothetische Fragen), интересна е и забавна, бестселър е.
В момента пак ги препрочитат.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 16:22 от Бибит

# 502
Аз пак с въпрос...много питам в последно време.
Но скоро ще се местим и предполагам, че още въпроси ще се появят.
Каква е разликата в Kaution / Genoss.-Anteile и само Kaution
Прочетох в Интернет, че е все едно да закупуваш акции и имаш право да вземаш участие в решенията за кооперацията .
Пак ги връщат, когато се изнесеш , но имат право да ти ги изплатят до две години.
За какво друго се използват...как мога да разбера, ако гледам апартамент в блок дали не предстои голям ремонт ...аз ли трябва да взимам участие в тези ремонти, предполагам в Nebenkosten ще влизат някакви пари за ремонти, но ако нещо голямо и после кажат накрая на годината доплащане...
Какви са тоест плюсове и минуси да живееш в блок?
Освен повечето съседи...Simple Smile

# 503
Много ви благодаря. Сядам са ги разгледам и да поръчвам вече нещо, че РД наближава.

Бибит, съвсем детски, за 8-11 ги дават, пък той е дърто магаренце вече, тийн ще е скоро. Grinning Но като че ли му омръзнаха вече такива. Иначе книги не отказвам. Той се кефи ако му избера някоя по-различна и вземе, че му хареса. Но на мен ми е трудно, когато нямам много време. Обичам да се ровя, но на немския пазар има прекалено много. Предпочитам той да си избира, но в книжарниците при нас изборът е ограничен, в селската ни пък съвсем (в библиотеката също).

# 504
И моето дребното може да чете книжки за по-малки. Обича комикси виж дали ще си харесате нещо тук https://paninishop.de/comics/

# 505
Като написа Бибит за хорър книгите се сетих за едно момченце в книжарница в БГ сега като бяхме. Разглеждах си аз и по едно време служител доведе до мен майка с 12-13 годишно и им показа къде се намират книгите от някаква поредица. Това дете като ги видя, като се зарадва, като заподскача… направо да му завиди човек за въодушевлението. Simple Smile Започна пазарлък с майката колко броя от поредицата да купят. И аз се обаждам с думите (устата хич не ме слуша понякога и се обажда, където не ѝ е работата Joy): “Книги на дете не се отказват.” Майката се засмя и ми показа една корица, на която имаше някакви зомбита ли бяха… абе страхотии. И аз “ups“. Blush Купи му две, де, но само защото били на английски. Joy

# 506
  • Немция
Моят Бибитко държеше да е на английски, аз не, защото мислех, че ще го почне, ще му е трудно и ще го зареже. Оказа се, че съм го подценила- чете до край, било елементарно Laughing и поръчахме нови книги от същата серия.

Сетих се и аз, че моите четяха доста комикси по едно време, не много отдавна.
С Donald Duck например, цели книги са.
Asterix се хареса само на малкия.

# 507
Моят малкия наследи от сестра си поредица манга и умира от кеф. От време на време отваря и по някое криминале или шпионска книга, за мен е важно, че има интерес да чете. След 2 седмици става на 15 г.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 21:33 от Вечерница

# 508
  • Немция
Манга е идея за моите момчета, не ги е трябвало досега като тема, но времената се менят...

# 509
Откъде поръчвате книги на английски? Преди поръчвах от Bookdepository, вече не съществуват. Сега поръчвам от Талия, но разни екзотики не ги намирам там.
Винаги се забавлявам като видя немската книга, поне 1/3 по-дебела от същата на английски или български Grinning

Общи условия

Активация на акаунт