244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 33 064
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
  • Немция
Не ни се е налагало досега да поръчваме много книги на английски, така че нямам богат опит.

Покупката беше в голяма книжарница в Айндховен с богат избор на заглавия на английски.
Следващите книги от същата серия открихме или в Амазон, или в medimops.

# 511
Аз съм намирала английски заглавия в амазон. Редовно купувам за щерката, че тя умира да чете в оригинал и да си поддържа С1 нивото.

# 512
Слава богу, в днешно време стоматологията е напреднала много и правят чудеса, за да спасят зъби.
Пипи какви чудеса например? Нашата зъболекарка явно не ги знае де да знам...
Моето дете не чете много много, по същия начин като получи телефон миналото лято и рязко спря. С удоволствие чете само Gregs Tagebuch, но май ги прочете повечето, а тези които не е май не ги улучва в наличност в библиотеката. Знам, че ходи в училище понякога да чете от поредицата.
Имахме ритуал да му чета всяка вечер който и двамата обичаме, но бях прекъснала покрай малкото дете и сега поднових за да има достъп до книги. Четох една сборна с приказки тип Маугли, Хайди и тнт за деца сигурно на 6-7 год, хареса я, после четох една сборна на Sams, хареса я. Ходих на една борса за книги заради идеята, парите се даряваха и накупих малко книги. Истински се зарадвах на Том Сойер и Хъкълбери Фин понеже много я харесах едно време. Сега му я чета, но предрид големината сигурно ще я четем половин година😁. Следващата мисля да е Хари Потър. Той искаше всъщност. А аз ставам за Leseoma вече 😂
Бибит направих си скрийншот и ще ги потърся в библиотеката.

# 513
  • в сърцето на един мъж...
Скълдагъри също е приятна за деца на тази възраст, а и са голяма поредица. Пърси Джаксън и изобщо всичко на Рик Риърдън, манга книгите

# 514
От Hugendubel съм купувала и поръчвала книги на английски.

# 515
  • Немция
Рейна, чети му на момчето, докато желае, че в един момент и това ще спре.
Тогава на другото ще продължиш да четеш. Smile

Книгите на Randall Munroe не са детски, да предупредя, но са забавно написани, стават и за възрастни.

Ето тази е много забавна, доста сме се смели с нея. Големи измишльотини- каталог на измислени животни, които са хем страшни, хем смешни.
Да речем за 10-12-годишно.

# 516
  • Germany
Пърси Джаксън чете моето. Пробва се с Хари Потър, не му допадна, а аз съм голям фен… Но пък изгледа филмите 😉

# 517
Бибит да, в един момент дано като не иска да му чета да се разчете сам. Сетих се, че на братя Грим исках да му прочета. Може да не става за момчета обаче, аз ги харесвах. Както и приказки от 1001 нощ, все едновремешни които съм чела с интерес на тази възраст.

# 518
И аз обичах приказки - змейове, принцове, самодиви, пастири итн. Вкъщи сега се чете, но от приказки не отбират. Rick Riordan, Harry Potter - при нас.
Авторката Marleen Nelen също проучи, не е фентъзи. Даже аз четох нейни книги прз лятото.

По немски мин. година -5 кл. - темата беше приказки. Моят ме пита "Какви приказки знаеш? Имаме  за домашно да напишем заглавията на тези, които знаем. Аз не знам нито една." Аз: "Е, как? Пепеляшка, Снежанка, Ч. Шапчица?"
"Не. За какво са те?"
Преговорихме Ч. Ш. и я написа.
Следващо домашно: да занесат книга с приказки в у-ще. Толкова се стреснахме, че забравихме за градската библ.
На пода беше Косе Босе (бебешка, с дебели корици - на дреби, с бълг. текст и картинки) Взе я, занесе я, показа я и... картинки, букви ... обрал точките с домашното!

# 519
Извадих от библиотеката grischka und ajoki и дребното се зачете и каза че му е интреесна. Брат му ги четеше с удоволствие.
Карам днес детето към тениса и срещу мен едно колело, на колелото африкански човек си напазарувал хубавичко и натоварил добре ... а на главата му плетена шарена шапка, а на нея балансира доста добре със стек минерални води 6х1,5л. ... в найлоновата опаковка. Страшно готин беше и концентриран разбира се. Само не спрях да видя как ще вземе завоя , но от колата зад него снимаха видео Simple Smile

# 520
Слава богу, в днешно време стоматологията е напреднала много и правят чудеса, за да спасят зъби.
Пипи какви чудеса например? Нашата зъболекарка явно не ги знае де да знам...

Рейна, за начална фаза на пардонтоза знам, че може да се спаси чрез присаждане на кожа, взета от небцето. Звучи страшно, но е помогнало на жената и се е спасила от вадене на зъби и слагане на мостове и кастанети.

# 521
  • Germany
Това едва ли ще спаси някого от стопяване на костта, по-скоро се прави, за да се спре навлизането на нови бактерии и с козметична цел. Рейна, долу-горе едно и също се прави навсякъде. Кюретаж на корените, ако има много клатещи зъби има и нещо като шиниране. Мисля обаче, че ако има много дълбоки джобове се вади зъбът, допълва се костно вещество и имплант. Има тема за пародонтозата в здравния, можеш да прочетеш. За Щатите съм чела, че слагат инжекции с Q10 директно в джоба и това много помагало, но тук не съм сигурна дали се прави.

# 522
  • Немция
Белла, голяма гледка наистина! Който си го може, може си го. Smile

Синьо, ето още 2 заглавия- и двете книги са серийни, за различни държави.
По-малкият Reiseführer е с интересни и любопитни факти, като голяма част от тях не ми бяха известни.
И аз чета тази поредица с удоволствие.Smiley
(Показаните са от библиотеката)

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 10:46 от Бибит

# 523
PeaPink ти не пишеш ли за доста напреднал стадий . Аз доколкото знам какъвто и проблем да изпуснеш до таква степен като например клатещи се зъби и изядена кост ... то не виждам особено лечение. Май превенция доста куца по тази тема и информираност . За да се хванат нещата по-рано и да се усетят от зъболекари и пациенти по-рано.

# 524
  • Germany
Няма лечение за пародонтоза, има една непрекъсната подръжка, която да забави процеса. Вярно е, че има зъболекари, които не обръщат достатъчно внимание на венците. А клатене на зъб може да започне и преди да се усетиш, рядко е, но се случва.

Общи условия

Активация на акаунт